Vir Reis met het Groene Dieet


Mijn ervaringen met het groen dieetDetoxen en kundalini yoga hebben mij veel gebracht in mijn leven, vooral door herhaling, verfijning en wijsheid die door ervaring is ontstaan. Het groen dieet is tot nu toe mijn favoriete detox.


Voor dat ik begin wil ik duidelijk maken: alles dat we doen, of het nu yoga is, mantra’s chanten, dansen, cursussen, een dieet etc, zijn tools. 


Het is niet het doel op zich. 


Als je het mij vraagt: zolang het een deur is naar “de bron”. Onze essentie, verbinding met ons wezenlijke zijn.  In wezen kan dat alles zijn, in elk moment. Als je eerlijk durft te luisteren. 


vir kaur

Een tool is dus ergens heel belangrijk en ergens ook niet. 


Ik zeg dit, omdat ik zelf heb meegemaakt en ook veel om mij heen zie, dat, ook in de spirituele wereld, mensen zich verliezen in een bepaalde tool en denken dat dat de (enige) weg is. Dan wordt een spiritueel pad een afleiding.


In mijn ervaring, is de weg, het leven zelf. Weten dat je dat ook bent. En volgen wat het leven van binnen, je ingeeft.

En soms zegt het leven dat je iets op je pad moet doen. Zoals een yoga praktijk of een groen dieet en detox.


Of dat je er vanaf moet stappen om te kijken wat er werkelijk overblijft.


In feite bestaat er geen verkeerde keuze omdat elke keuze iets te ervaren geeft.


Wat mij helpt om de stem van het leven steeds duidelijker te zien, is goed voor mijn lichaam zorgen, momenten van eenvoud en contemplatie en momenten van daadwerkelijke verbinding met anderen. 


En ja, dan vertelt die stem mij, wat de juiste practice voor mij is. Het juiste voedingspatroon. Of dat ik wat meer kan loslaten en ontspannen. Etc. etc. 


Een paar keer per jaar detoxen zoals met het groen dieet, maakt voor mij die stem vaak weer helder.

Dus voel je een JA bij deze tool? Is dit een deur naar “de bron” voor jou? Duik er dan in en twijfel niet. Want de mind kan er van alles van maken als je er over gaat nadenken. Als je je Ja volgt, komen er vanzelf manieren om het waar te maken. 


green diet & detox
Wat gaf het mij?  


De groene detox was in mijn yoga opleidingstijd heel populair bij iedereen. Zo werd ik geïnspireerd om het ook te proberen. 

In mijn “leven voor de yoga” lette ik teveel op niet dik worden en was ik gespannen over eten/niet eten. Daarom waren mijn eerste detox ervaringen ook doortrokken door een discipline die voortkwam uit een negatief zelfbeeld. 


Door het vaker te doen, leerde het groen mij van alles. Het leerde mij om te ontspannen, om te genieten, om de overvloed te ervaren binnen de beperkingen van wat ik op dat moment wél kon eten. Het bracht mij nog dichter bij de natuur, ik voelde de natuur in mij en voelde nog duidelijker hoe wij zelf ook de natuur ZIJN.Het bracht mij van een pad van discipline vanuit hardheid, naar mijn hart. Het hart, waar je elk moment opnieuw in het nu kunt vallen. Voelen wat de juiste richting is. 


Er zijn fases geweest waar ik teveel van dit soort detox periodes deed. Daarom heb ik het een tijdje ook helemaal los moeten laten. 


Daardoor, kwam het vanzelf terug, maar die beweging kwam voort vanuit mijn lichaam zelf, in plaats van mijn hoofd. 

Het loslaten hielp om werkelijk te luisteren. Ik moet toegeven, in de momenten voor dat ik begin met een detox heb ik nog steeds weerstand. Maar als ik eenmaal de drempel over ben ervaar ik een enorme bevrijding en geniet ik er oprecht vanDit was mijn weg rondom dit thema. En voor iedereen loopt hij weer anders. Het enige dat ik kan adviseren is om er met intentie en zelfliefde in te gaan. 

Dus als je klaar bent om je gezondheid en welzijn in eigen hand te nemen, sluit je dan aan bij de Kundalini Yoga Club!


Goede reis! 


P.S. Wil je Vir beter leren kennen? Welkom op haar persoonlijke Docentenpagina


P.P.S. Wist je dat Vir al meer dan 30 keer het Groene Dieet heeft gedaan? En dat ze daarom de Groene Dieet Expert is van onze Kundalini Yoga Club? Kijk hier voor meer informatie over het Groene Dieet.Over de schrijver
Reactie plaatsen