The Ultimate Guide to Green Diet: Voordelen, ontgifting, yoga, recepten & conclusie

The Ultimate Guide to Green Diet: Voordelen, ontgifting, yoga, recepten & conclusie

Detoxen met het groen Dieet, onze introductie

“lichaam - ziel - geest” ~ “body – mind – spirit”

Onze fysieke, mentale en spirituele kanten zijn allemaal nauw met elkaar verbonden. Het verzorgen van alle drie is cruciaal voor het bereiken van een optimale gezondheid en welzijn. Door prioriteit te geven aan de gezondheid van ons lichaam, geest en ziel, kunnen we een evenwichtig en bevredigend leven creëren.

In mijn persoonlijke ervaring zijn van Kundalini Yoga oefeningen transformerend geweest en het heeft nieuw leven geblazen in mijn geest, mind, en ondersteund het omarmen van nieuwe ideeën en doelen in mijn leven. Door Kundalini Yoga en verdieping in witte tantra heb ik geleerd om naar mijn innerlijke stem te luisteren, die weet wat echt belangrijk is voor me. Hierdoor ontwikkelde ik meer focus en bewuste aanwezigheid in mijn dagelijks leven.

Ik werd geïnspireerd om aan deze detoxen met het groen dieet uitdaging te beginnen na het ontdekken van de Kundalini Yoga Club in Nederland en hun 'Groen Dieet'-challenge Sindsdien heb ik me ertoe verbonden mijn lichaam te behandelen met het gezonde respect dat het verdient, terwijl ik tegelijkertijd concentreer op het verbinden met mijn mind en ziel, diepere innerlijk weten. Nu krijgt mijn lichaam een kennismakings boost van de gezonde voedselinname die het verdient. 

Na het bijwonen van de masterclass door Vir en Sandesh, raakte ik vastbesloten om een groen dieet en een detox kuur te volgen om mijn algehele welzijn te ondersteunen.

Door prioriteit te geven aan alle drie de kanten van mijn zijn, ervaar ik een diep gevoel van evenwicht, vreugde en vervulling dat ik nooit voor mogelijk had gehouden.

Bij een groen dieet draait alles om het eten van plantaardig voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen en ecologisch duurzaam is. Het helpt je niet alleen om je gezonder en energieker te voelen, het verkleint ook je ecologische voetafdruk en draagt bij aan een duurzamere planeet. Waar het mogelijk is, gebruik ik biologische producten en pluk ik het graag bij een pluktuin van verse bodem in de buurt.

Het combineren van een groen dieet als detox kuur met yoga oefeningen heeft effect op lichaam en mind, het kan zelfs transformerend doorwerken. Hieronder ga ik in op de voordelen van detoxen met een groen dieet, er worden tips gegeven over hoe u er een nieuwe gewoonte creëert en als tipje van de sluier deel ik enkele groene dieet recepten om je op weg te helpen naar een gezondere, gelukkigere en duurzamere levensstijl.

Ik was iemand die veel junkfood en fastfood at en ik heb nooit twee keer nagedacht over de impact die het op mijn gezondheid had. Op een dag besefte ik dat ik me constant moe, opgeblazen en te vaak niet zo lekker in m’n vel voelde. Ik wist dat ik iets moest veranderen en toen besloot ik een detox kuur met behulp van het groen dieet te volgen.

 

Voordelen van detoxen met een groen dieet vanuit de ayurveda

Een groen dieet bestaat uit plantaardig voedsel zoals fruit, groenten, peulvruchten, noten en zaden. Het biedt tal van voordelen voor de algehele gezondheid en het welzijn. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen die ervaren worden tijdens en na een groen dieet:

• Rijk aan voedingsstoffen: plantaardige voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten, die kunnen bijdragen aan de algehele gezondheid en het welzijn. Door een verscheidenheid aan fruit, groenten, peulvruchten, noten en zaden te eten, kun je ervoor zorgen dat je een breed scala aan essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt.


bevordert gewichtsverlies

 Het bevordert gewichtsverlies: een groen dieet bevat van nature weinig calorieën en veel vezels, wat kan helpen om gewichtsverlies te bevorderen en heeft een positief effect op de samenstelling van het lichaam.

• Verbetert de spijsvertering: het hoge vezelgehalte in plantaardig voedsel kan ondersteunen bij het verbeteren van de spijsvertering en een regelmatige stoelgang bevorderen. Tijdens een detox kuur kunnen bepaalde plantaardige voedingsmiddelen, zoals gefermenteerde voedingsmiddelen zoals kimchi en zuurkool, helpen om gezonde darmbacteriën te bevorderen en de spijsvertering te verbeteren.

• Verminderde ontstekingen: plantaardig voedsel is van nature ontstekingsremmend, wat kan helpen om ontstekingen in het lichaam te verminderen en de algehele gezondheid te bevorderen. Door een detox dieet te volgen dat rijk is aan fruit, groenten, peulvruchten, noten en zaden, kunt u uw risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen, diabetes en kanker helpen verminderen.

• Ondersteunt ontgifting: veel plantaardig voedsel is rijk aan antioxidanten en andere voedingsstoffen die de natuurlijke ontgiftingsprocessen van het lichaam kunnen ondersteunen. Door een groen dieet te volgen, ondersteun je het proces om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en een betere algehele gezondheid en welzijn te bevorderen.

Combineer het groen dieet met een kundalini yoga detox kriya

Over het algemeen is een groen dieet een uitstekende manier om uw algehele gezondheid te ondersteunen en ook jezelf in bloei te laten komen. In combinatie met de beoefening van Kundalini yoga, kun je werken aan darmblokkades, meer focus, ontspanning en nieuwe energie of juist ontspanning. Dit kan ook bijdragen aan de verschillende stemmingswisselingen die je zou kunnen ervaren. Op de versterkende werking van kundalini yoga met het groen dieet en meer plantaardig eten na je detox week, vertel ik verderop in dit artikel zeker meer.

Persoonlijke groen dieet ontdekkingsreis

Vroeger was ik een grote zoetekauw. Het liefst begon ik mijn dag met een suikerrijk ontbijt en eindigen met een kom chocolade cruesli. Mijn snacks waren meestal snoeprepen, koekjes of iets anders dat mijn verlangen naar suiker bevredigde. Ik wist dat het niet gezond was, maar ik kon het gewoon niet laten.

Dankzij het groen dieet plan en de detox besloot ik mijn suiker en koffie gebruik eerst een week rustig af te bouwen om vervolgens een week lang geen suiker meer te eten en geen koffie meer te drinken. Gewoon om te zien wat voor effect het zou hebben op mijn lichaam en geest. In het begin was het moeilijk. Ik had een onbedwingbare trek, veel sterke stemmingswisselingen en voelde me enorm traag. Maar na een paar dagen begon er iets te verschuiven.

Ik merkte dat ik me gedurende de dag meer gefocust en helderder voelde. Ik kon me beter concentreren op het werk en voelde me productiever. Ik merkte ook dat mijn energieniveau gedurende de dag constanter was. Ik beleefde niet de voor mij bekende suiker crashes die me moe en prikkelbaar maakten. Door meer plantaardig voedsel in mijn eetpatroon op te nemen, verbeterde ik mijn opname van voedingsstoffen, viel ik af, verbeterde de spijsvertering, verminderde mijn ontstekingen en ondersteunde ik het proces van ontgifting. Als kers op de welverdiende taart, ben ik ook een paar kilo afgevallen, wat eenvoudiger bleek dan ik had verwacht.

Ontgifting en groene voeding

Een groen dieet kan helpen bij ontgifting door het lichaam te voorzien van essentiële voedingsstoffen die de natuurlijke eliminatie van gifstoffen ondersteunen:

• Fytonutriënten: fytonutriënten zijn natuurlijke verbindingen die in plantaardig voedsel voorkomen en waarvan is aangetoond dat ze krachtige antioxiderende en ontstekingsremmende effecten hebben. Veel van deze fytonutriënten, zoals chlorofyl en carotenoïden, kunnen de lever ondersteunen en helpen bij ontgifting.

• Vezels: vezels zijn essentieel voor een gezonde spijsvertering en kunnen ook helpen bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Door een detox te volgen dat rijk is aan fruit, groenten, peulvruchten, noten en zaden, kun je ervoor zorgen dat je voldoende vezels binnenkrijgt om een gezonde spijsvertering en eliminatie te ondersteunen.

• Antioxidanten: antioxidanten zijn belangrijk om het lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen, die kunnen bijdragen aan chronische ziekten zoals kanker en hartaandoeningen. Door een dieet te volgen dat rijk is aan voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals bessen, bladgroenten en andere kleurrijke groenten en fruit, kun je de natuurlijke ontgiftingsprocessen van het lichaam helpen ondersteunen.

Een groen dieet gaat niet alleen over het eten van je groenten. Het gaat erom je lichaam de essentiële voedingsstoffen te geven die het nodig heeft om optimaal te functioneren en jouw natuurlijke ontgiftingsprocessen te stimuleren. De lever is de krachtpatser van het ontgiftingssysteem van het lichaam. Een groen dieet kan helpen de leverfunctie te stimuleren en schadelijke gifstoffen te elimineren, doordat het boordevol bladgroenten en kruisbloemige groenten.

Groene voedingsmiddelen zoals groene thee, ook matcha en groene smoothies kunnen je helpen de stofwisseling te stimuleren, een gezonde gewichtsbeheersing te ondersteunen en het vermogen van jouw lichaam om gifstoffen weg te spoelen, een boost te geven.

Met een groen dieet als uitgangspunt voor je detox kuur ontdek jij het ultieme hulpmiddel in de zoektocht naar optimale gezondheid, ondersteuning van de spijsvertering, eliminatie en algeheel welzijn. Dus als je op zoek bent naar een manier om je gezondheid te verbeteren en je op je best te voelen, begin dan met het opnemen van meer plantaardig voedsel in je dieet en ontdek hoe jouw lichaam reageert.


Het duo: kundalini yoga en groen dieet

Het duo: kundalini yoga en groen dieet

Het eten van een plantaardig dieet ondersteunt me om me fysiek en mentaal beter te voelen. Kundalini Yoga helpt me om contact te maken met mijn lichaam, het brengt mijn mind tot rust en zorgt ervoor dat ik steeds makkelijker spanning en stress los kan laten. Deze combinatie met een groen dieet was een match made in heaven. Ik voelde me zoals nooit eerder, alsof ik de hele wereld aan kon. 

Daarom heb ik als lid van de kundalini yoga club ook na het groen dieet de detox yoga in mijn dagelijkse routine opgenomen en ben ik meer plantaardig blijven eten. 

Ik merkte dat ik meer aanwezig en gefocust was in mijn yogabeoefening, wat langzaam uitgroeide tot meer zelfbewust aanwezig zijn in mijn dagelijks leven. Ook realiseerde ik me dat ik meer energie en moed heb om mezelf te pushen om nieuwe kriya’s, yoga houdingen en bewegingen uit te proberen. Hierdoor voelde ik meer energie om nieuwe activiteiten met mijn vrienden en familie te ondernemen.

Het was alsof mijn geest van een algemene stagnatie overging naar het idee om boulderen uit te proberen, mijn vrienden op een doordeweekse dag te ontmoeten en pianolessen te volgen, wat ik altijd al heb willen proberen!

Het plantaardige voedsel dat ik eet voorziet mijn lichaam van de voedingsstoffen die het nodig heeft om te herstellen en kracht op te bouwen. Wat voor mij werkte was de regelmatige beoefening van Kundalini Yoga, waardoor ik mijn yoga beoefening naar een hoger niveau kon tillen. Ik begon eerst met deze yoga oefeningen bij de Kundalini Yoga Club.

Werkend met de energieën van de chakra's, voelde ik een diepe blokkade in mijn derde chakra, het navelpunt. Ik had problemen toen ik opgroeide, ik voelde me altijd misselijk en constant moe als ik iets zwaars at, zoals vlees of iets dat vet bevat. Van tijd tot tijd had ik problemen met het verteren van voedsel. Na het volgen van deze detox kuur met dit groen dieetplan en volledig doorgaan met Kundalini-yoga, voel ik nu de energie stromen in mijn derde chakra en zelfs in het hele lichaam. Ik voel me energiek en tevreden na een maaltijd in plaats van me opgeblazen, zwaar of misselijk te voelen.

Het combineren van Kundalini-yoga met een groen dieet verbeterde niet alleen mijn fysieke gezondheid, maar het had ook een grote invloed op mijn mentale gezondheid. Ik merkte dat ik meer gecentreerd, kalm en geaard was dan ooit tevoren. Mijn geest voelde helderder aan en ik kon uitdagingen met een hernieuwd gevoel van vertrouwen en veerkracht aangaan. Dit waren ook de magische voordelen van Kundalini yoga oefeningen.

Het combineren van yoga met een groen dieet kan op verschillende manieren een krachtige manier zijn om je gezondheid en welzijn te ondersteunen:

 Mind-body verbinding: yoga is een mind-body oefening die de verbinding tussen lichaam, geest en ziel benadrukt. Door regelmatig yoga oefeningen uit te voeren, kun je beter afgestemd raken op de behoeften van je lichaam en leren om gezondere keuzes te maken als het om eten gaat.

• Stressvermindering: yoga is een effectief hulpmiddel gebleken om stress te verminderen en ontspanning te bevorderen. Als we gestrest zijn, produceert ons lichaam cortisol, wat kan leiden tot ontstekingen en andere gezondheidsproblemen. Door regelmatig yoga oefeningen toe te passen, kun je helpen jouw cortisolspiegel te verlagen en de natuurlijke ontgiftingsprocessen van je lichaam te ondersteunen.

• Verbeterde spijsvertering: veel yogahoudingen kunnen helpen om de spijsvertering te verbeteren en een gezonde afvoer te bevorderen. Door regelmatig yoga oefeningen en houdingen toe te voegen aan je dagelijks leven zoals draaiende beweging, bijvoorbeeld doen alsof je een pepermolen bent met een soefi grind en voorwaartse buigingen op te nemen, kun je een gezonde spijsvertering en eliminatie ondersteunen. Ook tempoverschillen tijdens een kriya kunnen verschillende uitwerkingen hebben, net zoals de bewuste adem die zeker ook in onze online lessen duidelijk wordt uitgelegd.

• Verhoogde energie: yoga kan ook helpen om het energieniveau te verhogen en een gevoel van vitaliteit te bevorderen. Door een groen dieet te combineren met yoga, kun je ervoor zorgen dat je lichaam de voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft om een gezond energieniveau en algeheel welzijn te ondersteunen.

• Mindful eten: yoga kan ook helpen om mindful eten te bevorderen, wat de beoefening is om tijdens het eten aandacht te schenken aan het huidige moment. Door aandachtig te eten en elke hap bewust te proeven, kun je de smaken en texturen van je eten leren waarderen en gezondere keuzes maken als het op eten aankomt. Op deze manier voeg je gelijk meer momenten van puur genieten toe.

Samenvatting

Veranderingen aanbrengen in je levensstijl kan een uitdaging zijn, vooral als je gewend bent aan bepaalde gewoonten of routines. Tegelijkertijd kun je merken dat zodra je je focus naar binnen richt en je lichaam gaat behandelen met de liefde en zorg die het verdient, dat je lichaam met je gaat samenwerken.

De synergie tussen yoga en een groen dieet is fantastisch. Ik ontdekte het pas toen ik me inschreef voor yogalessen bij de Kundalini Club in Nederland en zij een cursus/challenge van groen dieet challenge gaven, dit heb ik direct gevolgd op een moment dat het mij uitkwam en het bleek zoveel toegankelijker dan ik had verwacht.

Ik voelde dat ze samen een krachtige combinatie waren die me hielp om me evenwichtiger, meer gefocust en energieker te voelen dan ooit tevoren. Ik ontdekte dat ik mezelf verder kon pushen in mijn yoga beoefening en het groene dieet voorzag in de brandstof en voedingsstoffen die mijn lichaam nodig had om te herstellen en sterker te worden.

Het opnemen van yoga in je dagelijkse routine kan ook voor jou een krachtige manier zijn om je gezondheid en welzijn te ondersteunen, zeker ook in combinatie met een groen dieet. Door regelmatig yoga oefeningen toe te passen en gezonde voedingskeuzes te maken, kun je de natuurlijke ontgiftingsprocessen van je lichaam ondersteunen en een betere algehele gezondheid en vitaliteit bevorderen.

 

Groen dieet recepten en gerechten

 

 Groen dieet recepten en gerechten

 

Het hebben van een groen dieetplan is een goed startpunt voor jouw ontdekkingsreis. Je kunt ermee beginnen door je huidige manier van eten zelf te beoordelen, doelen te stellen en maaltijden voor elke dag in te plannen. Ik weet zeker dat de volgende recepten het werk van het plannen en bereiden van maaltijden kunnen vergemakkelijken.

Denk tijdens het boodschappen doen vooral aan de volgende producten:

- Bladgroenten: bladgroenten zoals spinazie, boerenkool en boerenkool zitten boordevol voedingsstoffen zoals vitamine A, C en K, evenals ijzer en calcium. Ze bevatten ook weinig calorieën en veel vezels, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor gewichtsbeheersing. Probeer bladgroenten in uw dieet op te nemen met een salade of een groene smoothie.

- Kruisbloemige groenten: hieronder vallen bijvoorbeeld broccoli, bloemkool en spruitjes. Deze bevatten veel vezels en vitamine C en K. Ze bevatten ook fytonutriënten waarvan is aangetoond dat ze kankerbestrijdende eigenschappen hebben. Probeer kruisbloemige groenten in de oven te bereiden met een beetje olijfolie, specerijen en groene kruiden naar jouw smaak voor een heerlijk bijgerecht.

- Avocado: avocado is een geweldige bron van gezonde vetten, vezels en kalium. Het is ook rijk aan antioxidanten die kunnen helpen beschermen tegen ontstekingen en oxidatieve stress. Probeer avocado toe te voegen aan een salade of smoothie, of smeer het op volkoren toast. Het is ook ideaal om deze op voorraad in te vriezen, knijp er dan zeker limoensap over uit dat voorkomt bruin worden …prachtig helder licht groene rijpe avocado stukjes zijn zo verleidelijk.

- Maaltijdplanning en -bereiding: streef naar minimaal 2-3 porties bladgroenten per dag en experimenteer met verschillende groenten en recepten om het interessant te houden. Het vooraf bereiden van maaltijden kan ook nuttig zijn om op het goede spoor te blijven met gezonde eetgewoonten. Probeer in het weekend een grote pan soep of geroosterde groenten in batches te koken en deel ze uit voor gemakkelijke maaltijden gedurende de week.

Prijskaartje, bepaal wat jij echt belangrijk vindt

Het volgen van elk specifiek dieet of detox kuur heeft vaak een prijskaartje, ook het groen dieet kan doordat het afwijkt van jouw normale boodschappenlijstje zeker impact hebben. Het is belangrijk om rekening te houden met de voordelen op de lange termijn, die een dergelijk dieet kan bieden.

Hoewel het op dit moment misschien een forse investering lijkt, kan het geld dat u uitgeeft aan een groen dieet jou ook bewuster maken van waar jij jouw geld aan uit wil geven. Wat als je de prijzen van tussendoortjes, vlees, frisdrank en vast nog veel meer, eens bewust opschrijft. Misschien ken je de impuls aankopen onderweg, tijdens een dagje uit, op het werk of misschien wel lekker na het sporten.

Op dit avontuur waarop je ervoor kiest om jezelf op alle gebieden beter te leren kennen, komt vast ook wel even in je op dat je veel over bepaalde klachten om je heen hoort. Misschien valt het op tijdens gesprekken bij vrienden of via familie verhalen dat er veel strubbelingen zijn met gezondheidsklachten. Of ervaar je zelf al bepaalde vage klachten waarvan je niet precies weet wat je ermee kunt.

Door je lichaam te voeden met voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, kun jij jouw risico op het ontwikkelen van chronische gezondheidsproblemen die in de huidige maatschappij normaal worden gevonden, verminderen. Uiteindelijk kunnen deze op verschillende manieren kostbaar zijn: om te behandelen, aanpassingen te maken op de momenten dat je eigenlijk geen keuze meer hebt en grote veranderingen toepassen.

Bovendien zijn er manieren om een groen dieet betaalbaarder te maken. Het kopen van producten in het seizoen of diepgevroren zijn bijvoorbeeld kosten effectiever dan het kopen van verse producten buiten het seizoen. Bovendien kunt u door thuis maaltijden te bereiden en uw maaltijden van tevoren te plannen, dure afhaalmaaltijden en kant-en-klaarmaaltijden vermijden.

Ik heb een groen dieet detox plan uitgewerkt in een nieuw schriftje toen ik aan deze voor mij zeker avontuurlijke groene reis begon en schreef enkele groene dieet recepten op, die ik echt lekker vond en het gemakkelijker maakten om dit pad te bewandelen.

Op de voorbereidingsdagen of op dagen dat je extra onverwacht toch extra veel in beweging bent en/of veel fysieke arbeid uitvoert:

• Quinoa bowl:. kook quinoa volgens de instructies op de verpakking en garneer met geroosterde zoete aardappel, gebakken boerenkool, avocado en een dressing gemaakt van tahini met citroensap en geperste knoflook. Dit is een vullende en voedzame maaltijd.

• Groene smoothie bowl: meng 1 bevroren banaan, 1/2 avocado, 1/2 kopje bevroren zomerfruit (ontdek jouw favorieten), 1/2 kopje spinazie, 1/2 kopje amandelmelk en top met je keuze aan toppings zoals muesli, chiazaden, en gesneden fruit. Dit is een leuke en heerlijke ontbijtoptie.

Zodra je volledig groen gaat, gebruik je alleen nog fruit in een groene kleur. Denk aan peren, groene appels, groene druiven of groene kiwi’s. En kan je blijven genieten van een volwaardig ontbijt.

Tijdens de detox met het groen dieet:

       Groene smoothie: meng 1 volgestopte kop spinazie, 1 banaan, 1/2 avocado, 1/2 kop amandelmelk, 1 eetlepel honing en ijsblokjes in een blender. Dit is een geweldig ontbijt dat boordevol voedingsstoffen zit.

       Groene salade: mijn favoriete salade bestaat uit een gegrilde courgette, knisperende koele komkommer, romige avocado en geblancheerde sperziebonen met een dressing gemaakt van olijfolie, citroensap en Dijon-mosterd. Varieer ook zeker eens met groene kruiden zoals verse peterselie of dille. Dit is een eenvoudige en verfrissende lunch- of diner mogelijkheid.

       Boerenkoolchips: verwijder de stelen van een bosje boerenkool, scheur de bladeren in hapklare stukjes, meng met olijfolie en bestrooi met zeezout. Bak de boerenkool gedurende 10-15 minuten op 180°C. Deze knapperige chips zijn een geweldige snack. Blijf er zeker bij in de buurt als je jouw oven nog niet zo vaak op deze manier hebt gebruikt …het kan ineens verrassend snel gaan.

       Groene soep: maak een eenvoudige broccolisoep door ui en knoflook in olijfolie te fruiten, gehakte broccoli en gehakte peterseliesteeltjes toe te voegen en met groentebouillon gaar te laten sudderen. Mix vervolgens tot een gladde massa, breng de soep op smaak, precies zoals jij dat lekker vindt. Bestrooi jouw kom met fijne rondjes lente-ui en fijngehakte blaadjes peterselie. Deze soep is een geruststellende en voedzame optie voor koudere dagen,

       Groene salade: meng spinazie, rucola en romaine sla met gesneden komkommers, peer en velderwtjes, voeg een scheutje olijfolie en vers limoensap toe. Ook overheerlijk met verse koriander en peultjes of sugar snaps.


We zijn enorm benieuwd wat je van de smaken vindt en hoe jij het ervaart. Vertel ons over jouw avontuurlijke reis in onze community.

Als je een filmpje of foto van jezelf maakt, vinden we het zeker leuk als je ons tagged of plaats jouw bericht in de communitie. Ben jij minder fan van social media en vind je het tegelijkertijd wel fijn om jouw ervaring met ons te delen …stuur het persoonlijk aan ons door.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele heerlijke en gezonde gerechten die je kunt maken met groene ingrediënten. Door meer groen voedsel in jouw eetpatroon op te nemen, kun jij je gezondheid en de manier waarop je in het leven staat ondersteunen. Deze recepten zijn een geweldige plek om te beginnen.

Tips

Bij het maken van een groen dieet plan voor jouw detoxkuur is het cruciaal om aan de tijd te denken. Timing van eten en drinken is een belangrijke factor voor een optimale vertering en opname van voedingsstoffen. Als het gaat om het toevoegen van groene voedingsmiddelen en dranken, zijn er een paar belangrijke overwegingen waarmee je rekening moet houden.

       Ten eerste is het belangrijk om langzaam en met aandacht te eten, zodat het lichaam de tijd krijgt om de voedingsstoffen uit het voedsel te verteren en op te nemen. Dit kan helpen om een opgeblazen gevoel, ongemak en indigestie te verminderen.

       Ten tweede wordt aanbevolen om eerder op de dag van groen voedsel en groene drankjes te genieten, zoals tijdens het ontbijt of de lunch. Dit kan helpen om het energieniveau gedurende de dag te ondersteunen. Groen voedsel is vaak rijk aan vezels en andere voedingsstoffen die kunnen helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren en energie crashes te voorkomen.

       Ten derde is het belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele medicijnen of supplementen die de opname van voedingsstoffen uit groen voedsel kunnen beïnvloeden. IJzersupplementen kunnen bijvoorbeeld de opname van bepaalde plantaardige ijzerbronnen verminderen, dus het kan nodig zijn om de consumptie van deze voedingsmiddelen en supplementen te spreiden.

Door bewust te zijn van wanneer je eet en kleine aanpassingen aan je eetgewoonten aan te brengen, kun jij je groene dieet ondersteunen en voel jij je tijdens het detoxen over het algemeen beter. Onthoud dat het niet alleen gaat om wat je eet, maar ook wanneer je eet dat het verschil kan maken.

Dit zijn mijn basis tips en tricks die mijn groene dieet plan hebben ondersteund:

• Eet de hele dag door een verscheidenheid aan groen voedsel

• Drink veel water: gehydrateerd blijven is belangrijk voor je gezondheid en spijsvertering, dus probeer minstens 8 glazen water per dag te drinken.

• Eet een groen ontbijt: je dag beginnen met een groene smoothie of een groen sapje kan een geweldige manier zijn om je lichaam energie te geven en je spijsvertering een boost te geven.

• Snack op groen voedsel: in plaats van te grijpen naar verwerkte snacks, probeer dan te snacken op rauwe groenten zoals komkommer, selderij en paprika met hummus of guacamole.

• Eet niet te kort voor het slapengaan: als je vlak voor het slapengaan een zware maaltijd eet, kan dit jouw slaap en spijsvertering verstoren. Probeer ten minste 2-3 uur voor het slapengaan klaar te zijn met eten. Let wel op dat je niet met een knorrende maag gaat slapen en snack liever nog even met groenten.

We hebben allemaal baat bij een prachtig werkende body~mind~soul balans, dat niet onafhankelijk van ons werkt, maar samen met ons. Het ligt in onze aard om te leren het te voeden en te voorzien van de middelen die het verdient, zodat het ons dagelijks kan ondersteunen op de manier die we nodig hebben.

Geef jezelf gewoon de tijd om naar je lichaam te luisteren en te zien wat voor jou werkt en wat de moeite waard is om in jouw groene detox te integreren. Je kunt je energieker en gelukkiger voelen door meer groen voedsel in je detox kuur op te nemen, kundalini yoga te doen en op de timing van je maaltijden te letten.

Conclusie

Een groen dieet en kundalini yoga detox kunnen tal van voordelen bieden voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid en het is de moeite waard om het eens te proberen. Maak kennis met Vir van het groene dieet via de onderstaande YouTube link. Zij vertelt over haar enthousiasme, ervaring en meer over de challenge die ook jij aan kan gaan.

Laten we vooral niet vergeten dat een groen dieet geen tijdelijke oplossing is, meer plantaardig eten is eerder een langetermijninvestering in uw gezondheid en welzijn. Door deze tijdelijke complete verandering in jouw eetpatroon, bijvoorbeeld in het voorjaar. Creëer je ruimte om meer plantaardig voedsel in jouw dagelijkse voeding op te nemen en een nieuwe aanvulling in jouw eetpatroon te ontwikkelen.

Jij geeft jouw lichaam de voedingsstoffen die het nodig heeft om optimaal te functioneren, die jouw volledige metabolisme en met name je lever ondersteunt. Je zal al snel merken welke invloed de spijsvertering op jouw dagelijks leven heeft, een toename van energie en lust voor nieuwe ideeën en afspraken ontstaan in een flow.

Een groen dieetplan in combinatie met Kundalini-yoga was het duo voor zelfzorg therapie waarvan ik niet wist dat ik het nodig had! Herinner jezelf eraan dat elke stap die je zet naar een gezondere levensstijl, één stap in de goede richting is. Zelfs als je niet onmiddellijk resultaat ziet, vertrouw dan op het proces en weet dat u op de lange termijn een positieve invloed heeft op uw gezondheid en welzijn.

Het kan enige tijd en moeite kosten om je aan deze levensstijl aan te passen, maar de beloningen zijn eindeloos.

Deel deze reis alsjeblieft met de wereld! Je hoeft het niet alleen te doen. Doe mee met een yogales, zoek een steungroep of zoek gewoon inspiratie uit de vele bronnen die online beschikbaar zijn. Zoals het gezegde luidt: "Je bent wat je eet." Jij kiest het moment waarop je het wil uitvoeren, het kan wel erg fijn zijn om de support van onze community te ervaren.

Laten we ervoor kiezen om gezond, levendig en vol levenslust te zijn door ons lichaam en onze ziel te verwennen met een groen dieet detoxen in combinatie de beoefening van Kundalini yoga. Als jij je geest, lichaam en ziel wilt transformeren, moet je bij de Kundalini Yoga Club zijn. Met hun vakkundig uitgewerkte groene dieet en Kundalini Yoga online lessen.

In de lente van 2023 is er een speciale lente detox met het groene dieet week in Oostenrijk, aan de rand van de prachtige Millstätter See ontvang je een warm welkom van Regina en Guru Gian. Zij begeleiden je op deze fascinerende detoxkuur in de wonderlijke Karinthische natuur. Ontdek samen met internationale levensgenieters wat de Detox & Rejuvenation Green Retreat jou aan verfrissing en verjonging kan bieden. Verras jezelf eens en duik in het prachtige water van het meer voor de deur…

Begin aan jouw transformerende reis en vergeet niet onderweg te genieten van alle uitdagingen en bijzondere lessen die op jouw persoonlijke pad komen. Voel je gezonder, gelukkiger en meer vervuld. Hun cursussen en lessen hebben mij een gevoel van rust en balans in mijn dagelijks leven gebracht.

Naast de detox met het groene dieet en kundalini yoga, biedt de Kundalini Yoga Club ook een verscheidenheid aan  workshops en evenementen die mijn begrip van spiritualiteit en zelfzorg hebben vergroot. Zij hebben me in staat gesteld om prachtige zielen te ontmoeten die op dezelfde reis zijn als ik. Ze bieden een zeer toegankelijk maandabonnement aan, klik op deze link om dit te ontdekken.

Het is echt een levensveranderende ervaring voor mij geweest, ik kan dit abonnement niet genoeg aanbevelen. Alle challenges zijn voor leden gratis, het is zo leuk om je te laten verrassen door nieuwe inzichten en ideeën. Als je klaar bent om de controle over je gezondheid en welzijn in handen te nemen, doe dan enthousiast met ons mee bij de Kundalini Yoga Club!Over de schrijver
Reactie plaatsen