Kundalini Yoga Club docent: 

VIR KAUR

In verbinding met alles

"Ervaar dat je één bent met alles door het kleine 'alles' in jezelf te verbinden met oneindige om je heen"

SAT NAM...

 • Als kind woonde Veronica (Vir) in Italië op een boerderij met haar ouders en Nederland was hun vakantie bestemming om familie te bezoeken.
 • Na hun verhuizing naar Nederland voelde zij zich vaak niet thuis hier; zo ontstond in haar dat wat ze zou gaan helen.
 • Een belangrijke vraag die daar onder lag ging om iets veel groters: "wil ik wel op aarde zijn?"
 • Een reis van 'niet welkom voelen' naar 'overal thuis voelen en willen zijn'.
 • Veronica nam de uitdaging aan en ging op zoek naar instrumenten die haar kracht konden geven.

Door haar affiniteit met beeldende kunst en haar nieuwsgierigheid naar bewustzijnsontwikkeling, begon haar pad zich te vormen. Ze koos de opleiding Kunstzinnige Therapie waarin ze kennis maakte met allerlei methoden en technieken om beter met jezelf te verbinden en vanuit daar met anderen. 4 jaar lang mocht ze verkennen en ze vond op een moment Kundalini Yoga. Het raakte haar diep van binnen en het smaakte naar meer. Het maakte haar enthousiast en ze deelde het met haar studiegenoten, die op hun beurt haar verzochten om een les te mogen ervaren. Dat gebeurde tijdens hun studiereis in een hostel in Chartres: een enorme krachtplek op een heuvel waar processen lijken te versnellen. Tijdens het lesgeven ervoer Vir naast de zenuwen een intens gevoel van thuiskomen, alsof ze het vele levens had gedaan. Er was geen weg meer terug, Vir zou haar ervaringen delen met anderen die ook de verbinding met zichzelf zochten. Zo zou ze ook op een avond de eerste Kundalini Yogales geven aan Sandesh.


Naast Kundalini Yoga zou ze meer instrumenten toevoegen aan haar 'repertoire'. Ze vond kracht in de natuur met o.a. koud water zwemmen, surfen, sjamanisme en plantmedicijnen. Door deze technieken te meesteren, leerde met steeds beter en vaker met alles te verbinden en in alles aanwezig te zijn. Totale acceptatie van elke moment en elke omstandigheid. Wat elke keer opnieuw een grote uitdaging is en daarom steeds weer een bevrijding wanneer dit ontstaat. 

 • Ik heb mijn hele leven het gevoel gehad dat de spirituele wereld voor mij meer vertrouwd was dan de “aardse” dingen waar de meeste mensen in onze maatschappij mee bezig zijn. Gebeurtenissen in mijn leven lieten mij de noodzaak zien om te gronden en om in verbinding te gaan staan met mijn omgeving.
 • Wat ik al jong leerde ging over vrijheid, natuur en over deel uitmaken van een veel groter geheel, terwijl wij dat geheel in onszelf waarnemen.
 • Elke dag ben ik dankbaar voor mijn werk en met de tijd en alle levenservaringen verandert de uitvoering ervan.
 • Ik weet dat het voor iedereen mogelijk is. Je kunt van je passie je werk maken, maar je kunt ook, wanneer het nog bij je past, met meer passie en vreugde je huidige werk en dagelijkse dingen doen.

TOP 5 FAVORIETE TOOLS  VOOR VIR

1. Uitdagende Yoga Kriya's: via het lichaam “shunya”  ervaren: leegte, stilte en daardoor een diepe verbinding.

2. De Gong: ervaar het universele bewustzijn in de vibratie.

3. Koud Water zwemmen en surfen: intens in je lichaam zijn en je één voelen met het water.

4. “Andes Sjamanisme” van de Paqo’s in Peru: energetische healings en initiaties in samenwerking met moeder natuur.

5.Groene Dieet: voed de natuur in jezelf, zodat je een kan zijn met de natuur om je heen.

PASSIE VOOR KUNDALINI YOGA

Vanwege haar constitutie en de noodzaak om te gronden en in haar lijf te zijn, wordt Vir graag fysiek uitgedaagd. Er zijn kundalini yoga kriya's die zoveel eisen van het fysieke lichaam, dat er maar één weg is om er doorheen te gaan: shunya. In deze staat van ultieme overgave aan je lichaam, verbind je je met alles wat er op dat moment in je speelt. Deze staat van totale acceptatie heft de blokkades op en laat de energie weer stromen. Spanning wordt flow, moeten wordt overgeven, onmogelijkheid wordt oneindigheid. Voor iedereen is er een andere sleutel naar ware  verbinding en door het zelf te ervaren weet je wat jouw weg is. 


De passie is sterker geworden met de ontdekking van de werking van de gong. Het was voor haar alsof ze eindelijk voelde wat er in de spirituele boeken werd beschreven. Het gevoel dat we allemaal één zijn, allemaal in essentie energie, trilling, zijn. In workshops gebruikt Vir vaak de gong na een kriya of een ritueel.

Favoriete kriya - Fysiek zeer uitdagende kriya's 

Zoals de Kriya Voor Je Electromagnetische Veld En Je Hart.

Favoriete mantra - 
Om ; alles en niets, opgaan in alles
Favoriete meditation - Gong meditatie 

Three stroke breath for energy, health and radiance

Favorite Guru
Moeder Natuur

Favoriete Groen Dieet Recept

Achtergrond

 • Geboren op het italiaanse platteland in een biologische dynamische boederij.
 • Dankzij haar ouders bracht ze haar jeugd door in wijde velden, op blote voeten en de wind in haar haren.
 • Van nature verbonden met de 'hogere sferen' als kind. Ze begreep maar weinig van het aardse.
 • Opgeleid in kunstzinnige therapie
 • Voelt zich zeer thuis in Peru, waar ze ontdekte dat ze in haar vorige leven in er heeft gewoond. Vir zet dit in dit leven voort door daar meer te leren van sjamanisme deze te meesteren.
 • Kundalini Yoga docent sinds 2010

WAT ANDEREN ZEGGEN OVER VIR

"Ik heb onder haar leiding de kracht van stilte in mezelf"

Ik heb meer dan twee jaar online yogalessen bij Vir gevolgd en ervaar haar als een vakvrouw die haar vak als kundalini yoga en meditatie docent als geen ander verstaat. Zij is daarnaast een krachtig leider die heel veel zachtheid, liefde en ruimte geeft om je eigen leer- en ontwikkelproces te volgen en heel dichtbij jezelf te blijven. Ik heb onder haar leiding de kracht van stilte in mezelf, in mijn lijf ontwikkeld en ervaren, daar intens van leren genieten en mede daardoor krachtiger mijn authentieke stijl in mijn persoonlijk en professioneel leiderschap ontwikkeld

Karin

"De krachtige werking van groen is diep aan het integreren in al mijn cellen"

Het Groen Dieet Programma heeft mijn leven voorgoed veranderd. Ik kan in woorden mijn dankbaarheid niet uitdrukken. De krachtige werking van groen is diep aan het integreren in al mijn cellen. Ik voel mij licht, levend, sexy en geaard in mijn lijf. De begeleiding van deze detox heb ik als uitstekend ervaren. Zelf heb ik een achtergrond in emotie eten en overeten, maar ik voelde dat deze detox voor mij toegankelijk was en ik er veel van zou leren. Dit gevoel klopte helemaal!!! Ontzettend bedankt lieve Vir & Jasper.groen dieet programma detox immuunboost yogi dieet guru gian kundalini yoga club vir kaur
Joeke
"We kunnen ademhalen!"


Dankzij jou kunnen we ademhalen.

En voelen dat het licht nog steeds sterker is dan het donker

Tura
De lessen van Vir zijn meestal een feestje!
De lessen van Vir zijn meestal een feestje.  Vir komt uitermate goed voorbereid de Kundalini Yoga les in en "leeft" de Kundalini Yoga, 

Detox - Green Diet als vanzelfsprekend.  She rocks & her light shines from deep within.

Rose

WIL JE YOGA DOEN MET VIR?

Vir Kaur portretfoto

Geleide meditaties met Vir

Deze meditaties kan je liggend of zittend doen. Je wordt meegenomen in een reis door je lijf en vanuit daar in een droom die je meeneemt en verbindt met een groter geheel.

€11

avocado's, bonen en andere groene groenten

11-daagse Groen Dieet Programma

Ontdek dit eeuwenoude krachtige yogische detox dieet om slank, licht en spiritueel helder te worden.€37

Individuele yogalessen met Vir Kaur

Speciale live ervaringen Vir Kaur kun je boeken op haar webshop.


10% korting voor alle leden van de Kundalini Yoga Club