Ontketen je innerlijke kracht met Witte Tantra - Spiritueel groeien en angsten overwinnen
18 maart 2023 
in Tantra

Ontketen je innerlijke kracht met Witte Tantra - Spiritueel groeien en angsten overwinnen

Inleiding

In mijn vriendenkring hoorde ik veel over Tantra en de mogelijkheden van Tantrische oefeningen. Het is nog maar een paar maanden geleden dat ik  Witte Tantra tegenkwam en ik was direct onder de indruk. Ik had allerlei zelfzorg technieken geprobeerd en niets leek een echte klik te geven. Tot ik in aanraking kwam met  Witte Tantra, ik begon wat dieper te graven in wat dit eigenlijk inhoudt. 
Wat mijn ervaring het meest beïnvloedde kwam pas toen ik lid werd van de Kundalini Yoga Club, een initiatief opgericht door  Guru Gian. Daar begon ik actief deel te nemen aan Kundalini yoga lessen om die Kundalini energie geleidelijk wakker te maken.


Het enige waar ik op hoopte was een vorm van beweging te vinden die me helpt mijn flexibiliteit, gezondheid, innerlijke en uiterlijke balans te verbeteren. In plaats daarvan... ontdekte ik binnen kundalini yoga een diepere laag waarin ik verliefd werd op mezelf. 


Ik kreeg toegang tot een diep niveau van verbinding met mijn ziel, waardoor ik me gemakkelijker kon verbinden met de mensen om me heen. Mijn relaties hebben enorm geprofiteerd van deze ontdekking, samen met mijn lichaam en ziel. 


Het is niet nodig om me op m’n woord te geloven. Lees dit artikel rustig door, zie het als een rustmomentje vol nieuwe mogelijkheden voor jezelf en neem zeker een kijkje op de website van de Kundalini Yoga club. Ontdek wat kundalini yoga als prachtige reis inhoudt,  kom tot ontdekking wat de voordelen en welke mogelijkheden er zijn. En verken hoe je het kunt toevoegen aan jouw leven. In dit artikel aangevuld met mijn persoonlijke verhalen en op de website lees je persoonlijke reacties van members en teachers. Beslis vervolgens voor jezelf of jij het de moeite waard vindt om ook  Witte Tantra eens te proberen!


Wat is  Witte Tantra?

Witte Tantra is een vorm van spirituele yoga die zijn oorsprong vindt in oude Indiase tradities. Deze bestaat uit het gebruik van ademhaling, meditatie, beweging en visualisatie om de energiecentra van het lichaam, chakra's, te doen ontwaken en een diepere verbinding met het zelf en het universum te ontwikkelen. De praktijk is gericht op het bevorderen van spirituele groei, emotionele genezing en een groter zelfbewustzijn.

De voordelen van  Witte Tantra zijn werkelijk ongelooflijk en gevarieerd. Als je deze oude spirituele techniek begint te beoefenen, zul je een dieper gevoel van zelfbewustzijn ontwikkelen, wat leidt tot een beter begrip van je emoties en relaties. Deze nieuwe helderheid zal je zelfvertrouwen en communicatie vaardigheden vergroten. Hierdoor kun jij je op een dieper, betekenisvoller niveau met anderen verbinden.In mijn uitvoering ontwikkel ik graag mijn creativiteit, omdat die cruciaal is voor mijn werk als grafisch ontwerper. Ik was gefascineerd toen ik door het beoefenen van  Witte Tantra een verhoogde creativiteit en productiviteit beleefde, samen met een diepgaand effect op mijn geestelijke en lichamelijke gezondheid. 

Het toepassen van  Witte Tantra kan ook je sensualiteit verbeteren en je seksuele ervaringen verdiepen, wat de deur opent naar meer intimiteit en plezier in je relaties. 

De voordelen van  Witte Tantra reiken ook verder dan het persoonlijke leven. Door een groter bewustzijn van je leefomgeving te bevorderen en je verbinding met de natuur te verdiepen, ontwikkel je een harmonieuze relatie met de wereld om je heen.

Kortom,  Witte Tantra heeft de kracht om elk aspect van je leven te transformeren. Nu ik net een nieuwe fase in mijn leven heb ingeluid, waarin ik moeder ben en werk. Een gezin en innerlijk leven voor het eerst combineer. Heeft de beoefening van  Witte Tantra mij een gevoel van helderheid en doelgerichtheid gegeven, waardoor de verbinding met mijn diepste verlangens makkelijk bereikbaar wordt. 

Of je nu op zoek bent naar meer zelfbewustzijn, spirituele groei, of een diepere verbinding met jezelf en de wereld om je heen. Deze eeuwenoude praktijk is een krachtig hulpmiddel dat je kan helpen je doelen te bereiken en de beste versie van jouw leven te leiden.Hoe verschilt  Witte Tantra van andere vormen van Tantra?

 Witte Tantra wordt vaak gezien als de meer spirituele en minder seksuele vorm van Tantra, terwijl andere vormen van Tantra seksuele praktijken kunnen inhouden. 
 Witte Tantra richt zich op het gebruik van ademwerk, meditatie en andere technieken om verbinding te maken met het universum en spirituele groei te bereiken. Het wordt meestal beoefend in groepen en de oefeningen worden begeleid door een getrainde leraar. 

De praktijk is gericht op het bevorderen van spirituele groei, emotionele genezing en een groter zelfbewustzijn. Andere vormen van Tantra, zoals Rode Tantra, omvatten seksuele praktijken om spirituele groei en verlichting te bevorderen.


de weg van de witte tantra


De magie van  Witte Tantra

Witte Tantra kan een levensveranderende benadering van zelfontdekking en persoonlijke groei zijn. De beoefening helpt mensen hun innerlijke zelf te verkennen en een dieper begrip van hun ware aard te ontwikkelen. Hier volgen enkele voorbeelden van hoe  Witte Tantra kan helpen bij zelfontdekking:

 • Het cultiveren van Mindfulness Witte Tantra beoefening kan helpen een groter gevoel van mindfulness, huidige-moment-bewustzijn, te ontwikkelen. Door te leren geconcentreerd te blijven op het huidige moment, is het mogelijk om meer inzicht te krijgen in jouw gedachten, emoties en gedragspatronen.
 • Het loslaten van beperkende overtuigingen:  Witte Tantra beoefening kan ook helpen bij het identificeren en loslaten van beperkende overtuigingen die je kunnen tegenhouden in het leven. Door middel van zelfreflectie en zelfbewustzijn, kun je beginnen deze overtuigingen te identificeren en eraan werken om ze los te laten. Hierdoor ontstaan nieuwe mogelijkheden voor groei en transformatie. 
 • Verbinding met het innerlijke zelf:  Witte Tantra beoefening kan je helpen een diepere verbinding met je innerlijke zelf te ontwikkelen, waardoor je je ware aard en innerlijke wijsheid kunt aanboren. Door meditatie en andere oefeningen kun je meer inzicht krijgen in je verlangens, wat echt belangrijk voor je is en je levensdoel.

Als je worstelt met angst en stress, zoals ik in het verleden zeker heb gedaan. Blijf doorlezen, verdiep jezelf en klik ook even door naar de mogelijke eerste stappen die zelfs online mogelijk zijn. Ik heb dankzij kundalini yoga en de verdieping met  Witte Tantra stap voor stap troost gevonden. Ik ontwikkelde genoeg geduld met mezelf en met de oefeningen die ik deed om die energie via Kundalini Yoga te laten ontwaken. 


Hier zijn een paar voorbeelden van hoe  Witte Tantra kan helpen:

 • Mind-Body Connection:  Witte Tantra beoefening kan je helpen een sterkere brein-lichaams verbinding te ontwikkelen. Dit kan leiden tot grotere gevoelens van ontspanning en kalmte. Door jouw ademhaling te leren controleren en je brein te focussen, kun je gevoelens van stress en angst steeds beter verminderen.

Inmiddels is tijd hiervoor vrij maken geen stressfactor meer. Ik werk meer dan 40 uur per week buitenshuis en de overige tijd ben ik meestal thuis. Dan speel ik enthousiast met mijn kinderen, ook kook ik graag en soms lees ik een boek.

In het begin was ik bang dat ik geen tijd zou vinden voor mijn online yoga oefeningen. Ik communiceerde mijn angst openlijk met Guru Gian en hij adviseerde me rustig om met kleine stapjes te beginnen en manieren te vinden om Kundalini Yoga  in mijn dagelijkse routine op te nemen. 

Ik kon beginnen met slechts 5 of 10 minuten oefenen per dag en dit geleidelijk opvoeren op een manier waar ik me comfortabel bij voelde. Daarnaast overwoog ik meer verdieping in  Witte Tantra te vinden die in mijn schema past. Dit kunnen retraites, workshops van één dag, online challenges of online lessen zijn.


Bij de Kundalini Yoga Club vond ik een geweldige, zachte aanpak die paste bij wat ik zocht.


 • Positieve emoties:  Witte Tantra beoefening kan ook helpen bij het cultiveren van positieve emoties zoals vreugde, liefde en dankbaarheid. Door je te richten op positieve emoties en ervaringen kun je je aandacht verleggen van negatieve gedachten en gevoelens, waardoor gevoelens van stress en angst verminderen.

 • Ontspanning en rust:  Witte Tantra beoefening kan je ook helpen om in een staat van diepe ontspanning en rust te komen. Door spanning in het lichaam los te laten en de geest te kalmeren, kun je een groter gevoel van kalmte en ontspanning ervaren. Dit ondersteund het proces van het verminderen van stress en angstgevoelens.


 Witte Tantra & Energie Healing

De beoefening van  Witte Tantra kan een belangrijke rol spelen bij spirituele ontwikkeling.  Witte Tantra kan worden gebruikt om blokkades en stagnaties op te heffen die de vrije stroom van energie verhinderen, wat kan leiden tot fysieke, emotionele en spirituele onevenwichtigheden. 


Daag jezelf uit om je perspectief te veranderen en de beoefening van  Witte Tantra te beschouwen als een nooit eindigende reis van zelfontdekking en persoonlijke groei. Elke inspanning en elke stap die je neemt naar zelfbewustzijn en spirituele groei is een beloning op zich. 


Een van de belangrijkste aspecten van  Witte Tantra is het ontwikkelen van zelfbewustzijn. Wanneer de Kundalini energie door de chakra's stijgt, kan dit een verhoogd gevoel van bewustzijn en gevoeligheid teweegbrengen. 

Dit kan leiden tot een grotere waardering voor de schoonheid en complexiteit van de wereld om je heen. Het kan beginnen met de buitenwereld, zoals de vorm van bomen, de zon op een winterdag of een glimlach van een vreemdeling op straat.
 
Wanneer je meer bewust wordt van je innerlijke gedachten, emoties en gedrag. Is het mogelijk om je patronen en gewoonten te identificeren. Deze kunnen je afhouden van spirituele herkenning. Door dit bewustzijn kun je beginnen positieve veranderingen in je leven aan te brengen en naar een grotere spirituele vervulling gaan.


Witte Tantra beoefening kan je helpen te verbinden met een hogere macht of bron van energie. Het ondersteunt je proces om zelf het ontwaken van de Kundalini energie bewust vloeiend en bij jou passend mee te maken. 
Een diep spiritueel ontwaken, waarbij beoefenaars vertellen over gevoelens van een gevoel van eenheid met het universum of verbondenheid met een hogere macht. 
Door technieken als meditatie en ademwerk, de beoefening van specifieke kriya's en het chanten van mantra's kun je deze energie aanboren en je gevoel van verbondenheid met het universum verdiepen. 


De beoefening van  Witte Tantra in een groep zoals tijdens De Kundalini Yoga Experience met  Witte Tantra” kan in één dag innerlijke transformatie teweeg brengen. Het verdiept jouw reis om oude denk- en gedragspatronen los te laten en leid je naar meer authenticiteit en afstemming op je ware zelf.

Kundalini energie draagt bij aan het loslaten van emotionele blokkades en wonden, waardoor beoefenaars trauma's en ervaringen uit het verleden kunnen verwerken en genezen. 

Dat is wat ik diep gevoeld heb in mijn online Kundalini yoga lessen onder leiding van Guru Gian. Ik heb het over het ontdekken van het kind dat diep in me geworteld zit. Ook jij hebt de kans om weer in contact te komen en met dit kind en te gaan spelen. Je te herinneren wat je vroeger veel vreugde bracht, de smaak van die verse citroencake die je in je jeugd met oma bakte, de danslessen die je op de middelbare school volgde en het gevoel voor ritme dat je ontwikkelde. 

Weer in contact komen met je innerlijke ziel is het soort transformatie dat een groter gevoel van doel en vervulling in jouw leven brengt.


guru gian in witte tantra workshop

Guru Gian als teacher en Gurprakash als muzikale begeleiding in de Metaal Kathedraal

Enkele technieken die in  Witte Tantra verdiept kunnen worden voor energie heling zijn:

 • Ademwerk: Pranayama technieken in  Witte Tantra kunnen helpen om geblokkeerde energie kanalen te openen en diepe ontspanning te bevorderen.
 • Kundalini Yoga: Kundalini yoga, een vorm van  Witte Tantra, richt zich op het verhogen van de kundalini energie vanaf de basis van de wervelkolom omhoog door de chakra's, wat kan helpen om blokkades op te heffen en stagnerende energie los te laten.
 • Mantra Meditatie: Het zingen van mantra's tijdens  Witte Tantra meditatie kan helpen om energiepatronen te verschuiven en genezing te bevorderen.
 • Visualisatie: Het visualiseren van de energiestroom door het lichaam tijdens  Witte Tantra beoefening kan helpen om gebieden van blokkade te identificeren en te focussen op het opruimen ervan.
 • Chakra Healing:  Witte Tantra beoefening kan zich richten op de chakra's, de energiecentra van het lichaam. Technieken zoals visualisatie en ademwerk worden ingezet om genezing en evenwicht te bevorderen. 
   Witte Tantra werkt nauw samen met het hartchakra, de Anahata chakra is het vierde chakra in het systeem van zeven chakra's in het lichaam. Het bevindt zich in het midden van de borstkas en wordt geassocieerd met liefde, mededogen en verbinding met anderen. Witte Tantra beoefening kan helpen het hartchakra in balans te brengen, te activeren, en een dieper gevoel van liefde en verbinding in je leven te bevorderen.

Ik voelde me een beetje afgescheiden van mijn relatie met mijn vriendengroep. Voor elke keer dat ze samen eropuit gingen, vond ik excuses. Gevoelens van moeheid of stress overheersten, ik stond in verzet om mezelf te laten zien en sociaal te zijn. Dit begon een vicieuze cirkel te worden van excuses zoeken en mijn sociale leven te verwaarlozen. 

Na een paar weken Kundalini Yoga te hebben beoefend, merkte ik een dieper niveau van verbinding met de mensen die aan deze vorm van yoga deelnamen. Ik voelde me zo gelukkig dat ik zulke gastvrije en warme mensen had gevonden die aangesloten zijn bij de Kundalini Yoga club in Nederland.  

Langzaam besefte ik dat het in het proces van Kundalini Yoga beoefenen en mezelf zachtjes toestaan om trauma's los te laten, was dat ik zoveel vasthield. Op een week zei ik "JA" tegen mijn vrienden die me uit eten vroegen en ik had een heerlijke tijd om bij hen te zijn. Deze avond voelde ik de hele avond een gevoel van diep begrip en verbondenheid met hen, dat ik in jaren niet had gevoeld. 


Vergeet niet dat je met Kundalini energie werkt in  Witte Tantra. Juist daarom heeft de ervaring het potentieel om krachtig en transformerend te zijn. Het is cruciaal te onthouden dat het vinden van de juiste leraar een vitaal onderdeel is van je spirituele reis. 

Ik nam ruim de tijd om het web af te gaan op mijn zoektocht naar de juiste leraar voor mij, totdat het goed voelde. Ik voelde mezelf gelukkig toen ik De Kundalini Yoga Club tegenkwam met Nederlandstalige teachers en actieve members om ervaringen via de community pagina uit te wisselen. 
Deze club is in Nederland gevestigd, net zoals ik, met als een kers op de taart regelmatig de mogelijkheid tot live workshops, retraites en het volgen van verdiepende opleidingen.

Deze persoonlijke ervaring om de kundalini yoga club te vinden met als eerste stap de Kundalini lessen online stapsgewijs via de 14 daagse training 1.0 in eigen tempo, zonder druk, te kunnen volgen. Daarnaast was het mogelijk om een praatje kunnen maken met de kundalini yoga club. Dit verzekerde me er nog meer van dat ik op een pad zit met zoveel kennis en schoonheid dat ik zoiets als deze club nodig heb om bij te horen, mijn reis te delen en in contact te komen met andere mensen die zich op hetzelfde pad bevinden. 

Net zoals je onderzoek zou doen en de tijd zou nemen om de juiste dokter, advocaat of financieel adviseur te vinden, is het belangrijk om de tijd te nemen om de juiste leraar te vinden voor je Kundalini Yoga en verdiepende  Witte Tantra ervaringen.

Vergeet niet dat dit een investering is in jezelf en je spirituele groei. Het vinden van de juiste leraar kan het verschil maken in je persoonlijke ervaring tijdens de beoefening. Neem dus de tijd om je onderzoek te doen, vertrouw op je intuïtie en neem geen genoegen met minder dan wat het beste bij jou past op dit moment.


 Witte Tantra en Genezing: Hoe het kan helpen bij fysieke kwalen 


We richten ons vaak alleen op de fysieke symptomen van onze kwalen, maar hoe zit het met de onderliggende energetische onevenwichtigheden die eraan kunnen bijdragen? 


Kundalini yoga hanteert een holistische benadering van genezing door de onderliggende oorzaak van lichamelijke kwalen aan te pakken en het kan diepgaande effecten hebben op zowel het lichaam als de geest. 

Hoewel het geen vervanging is voor medische behandeling, kan het worden gebruikt als aanvulling op traditionele geneeswijzen en ter ondersteuning van de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam. 


Hier zijn enkele manieren waarop Kundalini Yoga en de verdieping met  Witte Tantra kan helpen bij lichamelijke kwalen:


 • Stressvermindering: Kundalini Yoga en  Witte Tantra technieken kunnen helpen stress te verminderen, wat een veel voorkomende oorzaak is van veel lichamelijke kwalen zoals hoge bloeddruk, spijsverteringsproblemen en slapeloosheid.
 • Pijnbestrijding: Kundalini Yoga en  Witte Tantra technieken kunnen worden gebruikt om chronische pijn te beheersen en ongemak te verlichten.
 • Verbeterde circulatie: Kundalini Yoga en veel  Witte Tantra omvatten ademhalingstechnieken en fysieke bewegingen die de bloedstroom en circulatie door het hele lichaam kunnen verbeteren.
 • Verbeterde immuniteit: Kundalini Yoga en  Witte Tantra kunnen de natuurlijke afweer van het lichaam tegen ziekte en aandoeningen helpen verbeteren.


Als je een specifieke lichamelijke kwaal hebt, is het belangrijk om met je arts te overleggen voordat je met een nieuwe oefening of oefenprogramma begint. Het is essentieel om elke medische aandoening die je hebt aan je teacher te melden, voordat je met de beoefening begint. Ontdek ook of je eerst meer behoefte hebt aan Kundalini Yoga in de ochtend of in de avond.

de witte tantra praktijk

Witte Tantra & de seksuele energie: De vrouwelijke en mannelijke energie in balans brengen


Ik ben altijd meer in contact geweest met mijn mannelijke energie, terwijl ik bewondering had voor degenen die meer met hun vrouwelijke kant te maken hebben en zeker voor degenen die beide in balans kunnen brengen. Ik heb nooit geweten welke stappen ik moest nemen om beide energieën van binnen te beheersen. Kundalini Yoga en  Witte Tantra hebben me daarbij geholpen. 


Hier zijn enkele manieren waarop verdieping in  Witte Tantra kan helpen bij het in balans brengen van seksuele energie: 

 • Inzicht in de aard van seksuele energie:  Witte Tantra oefeningen benadrukken het belang van het begrijpen van de aard van seksuele energie. Hoe deze energie op positieve manieren gekanaliseerd kan worden en door te begrijpen hoe seksuele energie werkt. Is het mogelijk om te leren hoe je deze energie kunt benutten en ik kunt zetten jouw spirituele proces en transformatie.
 • Het in evenwicht brengen van mannelijke en vrouwelijke energieën:  Witte Tantra oefeningen omvatten het in evenwicht brengen van de mannelijke en vrouwelijke energieën in je. Dit kan helpen om een gevoel van innerlijke harmonie en evenwicht te bevorderen. Dit evenwicht kan je ook helpen om je dieper met jezelf en anderen te verbinden.
 • Seksuele energie en Kundalini:  Witte Tantra zoals deze in Kundalini Yoga beoefent wordt, kan je helpen om de kundalini energie die aan de basis van de wervelkolom ligt te ontwaken. Dit kan je ondersteunen om spiritueel verdieping en diepere transformatie te bevorderen, evenals een duidelijker begrip van de aard van seksuele energie.
 • Transmutatie van seksuele energie:  Witte Tantra omvat het transmuteren van seksuele energie in hogere vormen van energie, zoals creatieve of spirituele energie. Dit kan je helpen om je seksuele energie te kanaliseren naar positieve doelen en een groter gevoel van innerlijke balans en harmonie te bevorderen.

Als je met deze oefeningen de seksuele energie in je leven in evenwicht wil brengen, benader de seksuele energie dan als een dans tussen jou en je partner. Wees hier volledig bewust van en van je intentie. 

Het is overigens niet noodzakelijk om dit met een partner te delen met wie je een relatie hebt. Het uitgangspunt van  Witte Tantra staat los van een relatie, het kan hier tegelijkertijd wel bijzonder mooie effecten op hebben, maar dit is dus niet het doel op zich. Het allerbelangrijkste is de ontdekkingsreis om de relatie met jezelf te verdiepen en krachtiger maken.


Wat als je samen de emotionele en spirituele  aspecten van intimiteit zou verkennen? In plaats van de gewoonte om je alleen te richten op lichamelijk genot.  Witte Tantra kan een kader bieden voor dit soort onderzoek en leiden tot een diepere, meer bevredigende seksuele verbinding met je partner.


In het algemeen kan  Witte Tantra een overtuigend middel zijn om seksuele energie in balans te brengen en een groter gevoel van innerlijke harmonie en evenwicht te bevorderen. 

Door de aard van seksuele energie te begrijpen breng je mannelijke en vrouwelijke energie in evenwicht.Je kunt Kundalini energie laten ontwaken en seksuele energie in beweging brengen. Hierdoor kun je het op andere manieren leren inzetten en meer variatie ervaren. Door mindfulness en intentie tijdens je oefeningen toe te passen is het mogelijk om intense veranderingen te ervaren.De rol van Mantra's in de  Witte Tantra praktijk


Mantra's zijn een belangrijk aspect binnen de Kundalini Yoga en  Witte Tantra praktijk. Ze kunnen een belangrijke rol spelen bij spirituele beleving, verandering in inzicht en wie weet jouw metamorfose waarin je herkent wat je echt wil in dit leven. Mantra’s hebben me geholpen om mijn meditatie beoefening te verdiepen en geven een groter gevoel van innerlijke vrede en bewustzijn, door er volledig in op te gaan ervaar ik een puur bliss moment.


Waarom werken mantra's? 

Mantra's zijn geluidstrillingen met een specifieke betekenis en intentie. Ze zijn ontworpen om je brein te helpen concentreren, contact te maken met jouw innerlijke zelf en jou bewustzijn te verhogen. 

Door een mantra te herhalen kun je een krachtige resonantie in je lichaam en brein creëren, die kan helpen om de energiecentra van het lichaam in balans te brengen en te harmoniseren. 
Mantra's kunnen ook helpen mentale en emotionele blokkades op te heffen, waardoor jij je kunt verbinden met jouw ware aard en je leven kunt verdiepen en verrijken.


Voorbeelden van Mantra's in Kundalini Yoga en  Witte Tantra: 

 • Sat Nam: Deze mantra betekent "Waarheid is mijn identiteit". Het wordt gebruikt om verbinding te maken met de innerlijke waarheid en wijsheid van het zelf.
 • Wahe Guru: Deze mantra betekent "Wonderbaarlijke Leraar" en wordt gebruikt om verbinding te maken met de goddelijke wijsheid in alle dingen.
 • Om: Deze mantra is het universele geluid van de schepping en wordt gebruikt om verbinding te maken met de goddelijke bron van al het bestaan.
 • Guru Ram Das: Deze mantra wordt gebruikt om verbinding te maken met de energie van Guru Ram Das, een spirituele leraar van wie wordt aangenomen dat hij de kracht heeft om te genezen en te verhogen.
 • Adi Shakti: Deze mantra wordt gebruikt om verbinding te maken met de goddelijke vrouwelijke energie van de schepping en wordt vaak geassocieerd met de godin Kali of Durga.

Deze mantra's kunnen in stilte of hardop worden herhaald en worden vaak gechant tijdens een meditatie in een kriya. Door je te concentreren op het geluid en de vibratie van de mantra, kun je een krachtige resonantie in jouw lichaam en geest creëren. Chanten kan je ondersteunen om je dieper te verbinden met jouw ware aard en spiritualiteit te ervaren. 


Maak je geen zorgen als je de woorden niet goed kunt uitspreken. Richt je op de intentie, niet op perfectie, het gaat zeker niet om goed of mooi kunnen “zingen”. Bij mantra beoefening is het belangrijker om je te concentreren op de intentie achter de woorden dan om elke lettergreep goed te krijgen.

Je kunt beginnen met kortere mantra oefeningen en de lengte geleidelijk opvoeren naarmate je meer vertrouwd raakt met het proces.


Sta open voor aanpassing, niet voor verstarring. Zoals het water in een rivier om obstakels en rotsblokken heen stroomt, kan mantra beoefening worden aangepast aan je behoeften en voorkeuren in plaats van strikte regels te volgen.

Ben je benieuwd naar hoe mantra’s tijdens een witte tantra workshop zijn? Klik dan zeker op deze link naar de Video  die tijdens een eerdere workshop met Guru Gian is opgenomen, zo krijg je alvast een kijkje onder de sluier.Yoga houdingen voor Kundalini Yoga en  Witte Tantra oefeningen: Van Asana's tot Mudra's


Het eerste dat ik hoorde toen ik een vriend van de Kundalini Yoga Club vroeg wat zij het leukst vindt aan de online Kundalini yoga lessen was: "Ik ben geïnspireerd door de manier waarop het beoefenen van kriya’s, met mantra’s en mudra's mij kan helpen een gevoel van innerlijke rust en ontspanning te bereiken. Daarnaast merk ik op dat mijn algehele fysieke en mentale gezondheid verbeterd.”


Yoga houdingen, of asanas, helpen het lichaam en de geest voor te bereiden op de spirituele praktijken die volgen. 

Belangrijke yoga houdingen die regelmatig terugkomen zijn:


 • Sukhasana (gemakkelijke houding, easy pose): Dit is een comfortabele gekruiste zitpositie die helpt het lichaam te aarden en de geest te focussen.
 • Bhujangasana (Cobra Pose): Deze houding helpt het hart te openen en spanning in de bovenrug en schouders los te laten, waardoor het een ideale houding is voor de Kundalini Yoga en  Witte Tantra beoefening.
 • Padmasana (Lotus Houding): Dit is een meer gevorderde zittende houding die helpt om focus en concentratie te bevorderen.
 • Vajrasana (Donderslag Houding): Dit is een knielende houding die helpt de spijsvertering te verbeteren en de doorbloeding van het onderlichaam te bevorderen.
 • Savasana (Lijkhouding): Dit is een ontspannende houding die helpt om spanning los te laten en het lichaam en de geest voor te bereiden op diepe ontspanning en meditatie.
 • Mudra's die we in Kundalini Yoga hanteren worden ook gebruikt  in de  Witte Tantra. Mudra's zijn handgebaren die worden toegepast om energie te kanaliseren en de geest te focussen. Hier volgen enkele voorbeelden van mudra's die gebruikt kunnen worden bij  Witte Tantra:
 • Gyan Mudra (Mudra van Kennis): Deze mudra wordt gevormd door het volledig aanraken van het topje van de wijsvinger met het topje van de duim en wordt verondersteld de concentratie en mentale helderheid te verbeteren.
 • Shuni Mudra (Mudra van Geduld): Deze mudra wordt gevormd door de top van de middelvinger volledig aan te raken met de top van de duim en wordt verondersteld te helpen met geduld en discipline.
 • Prana Mudra (Mudra van Levenskracht): Deze mudra wordt gevormd door het volledig aanraken van het topje van de ringvinger en de pink met het topje van de duim en wordt verondersteld vitaliteit en energie te versterken.
 • Apana Mudra (Mudra van de spijsvertering): Deze mudra wordt gevormd door het aanraken van het topje van de middelvinger en ringvinger met het topje van de duim en wordt verondersteld te helpen bij de spijsvertering en eliminatie.

In het algemeen kan het beoefenen van Kundalini Yoga kriya’s met mantra’s en mudra's een effectieve manier zijn om lichaam en geest voor te bereiden op  Witte Tantra. Door ontspanning, focus en energiestroom te bevorderen, kunnen deze oefeningen ook jou helpen om je spirituele praktijk te verdiepen en een hoger niveau van zelfbewustzijn en verlichting te bereiken.


Witte Tantra met een partner

Het beoefenen van Witte Tantra met een partner geeft mogelijkheden om een heel nieuw niveau van intimiteit en verbinding in je relatie brengen. Het heeft me geholpen mijn seksualiteit te verkennen, verdiepen en beter te begrijpen. Juist hierdoor ontdekte ik nieuwe manieren om te praten over mijn ontdekkingen en hoe ik dit graag wilde delen met mijn partner. Het gesprek aangaan, “gewoon doen” en vertellen wat mij zo enthousiast maakte, lijkt op dat moment zo simpel en was tegelijkertijd nog best lastig.

Ook dit zelfvertrouwen groeide en hij merkte dit op verschillende manieren. Onze communicatie verbeterde op een magische manier en ik leerde ook de behoefte van mijn partner beter begrijpen en aanvoelen.

Een van de unieke aspecten van Witte Tantra is het begrip van diagonale energie. Dit is de energiestroom tussen twee partners die zich in een diagonaal patroon beweegt van het hoofd van de ene partner naar het bekkengebied van de andere en omgekeerd. Deze energie helpt de mannelijke en vrouwelijke energieën in elke partner in evenwicht te brengen en te harmoniseren. Dit creëert een dieper niveau van verbinding en begrip tussen hen.

Er zijn verschillende manieren waarop diagonale energie kan worden beoefend met een partner. Hieronder beschrijf ik een paar oefeningen die ik geprobeerd heb in een vertrouwde zachte sfeer, voor mij betekend dit warm licht, kaarsjes en een geur die me direct laat ontspannen. Het is duidelijk dat we dit allebei serieus nemen en geven elkaar de ruimte voor de slappe lach, dikke knuffels en cozy kleedjes.

 • De eerste en de meest toegankelijke stap om te delen vond ik het “oogstaren”; beide partners kijken langere tijd in elkaars ogen, waardoor een echt diepere verbinding en uitwisseling van energie mogelijk wordt.

 • Vervolgens hebben we geëxperimenteerd met “gesynchroniseerde ademhalingsoefeningen”; beide partners concentreren zich op hun ademhaling en deze synchroniseren zij met elkaar.
  Dit gelijk maken van de adem creëert een gevoel van harmonie en evenwicht te tussen de twee partners, waardoor de energie vrij kan stromen.

 • Oogstaren en gesynchroniseerde ademhaling hebben we daarna gecombineerd in een gekruiste beenpositie, in kleermakerszit met mijn benen om hem en zijn benen om mij. Met onze handpalmen en vingers volledig tegen elkaar aan. Zodra de ontspannen energie begon te stromen, werd het zo bijzonder mooi en intiem, zelfs met onze kleding aan.

 • Een sensuele massage is zeker een fascinerende manier om diagonale energie te beoefenen, waarbij de ene partner geeft en de andere ontvangt. Beiden richten zich op de diverse sensaties en de onderlinge uitwisseling van energie. Ondervindt en ontdek wat jullie fijn vinden, een natuurlijke olie met of zonder geur kan het spannende en speelse nieuwe pad een extra verdieping geven.


Voel jij je nu geprikkeld om meer te weten te komen? 


Vind jouw Tantrische houdingen die je pad kunnen verbreden. Vanaf witte tantra zijn bijvoorbeeld meer meditatieve tradities te ontdekken in yab-yum, waarbij alle chakra’s compleet met elkaar in verbinding gaan. Verdiep je verbinding en laat de stroom van diagonale energie tussen partners loskomen, wat leidt 
tot diepere intimiteit en spirituele verbindingen.

Je kunt de balans en harmonie tussen jou en je partner prachtig beheersen en verrijken, wat leidt tot een diepere verbinding, betere gesprekken en begrip van elkaars behoeften, gevoelens en levenslust.

Verspreid de liefde met Witte Tantra beoefening!


Tips voor beginners 

Als je geïnteresseerd bent om met  Witte Tantra te beginnen, volgen hier enkele tips voor beginners:

Onderzoek en leer over  Witte Tantra: lees boeken, artikelen en bekijk video's om een beter begrip te krijgen en wat het inhoudt.

 • Zoek een gekwalificeerde leraar: Het is belangrijk om een gekwalificeerde leraar te vinden die je in de praktijk of online kan begeleiden en je kan helpen mogelijke valkuilen te vermijden. In mijn geval heeft de leraar die ik vond, Guru Gian, enorm bijgedragen aan mijn begrip van deze spirituele reis en de oefeningen die ver van mijn vakgebied liggen. 
  Nu voelen deze oefeningen tijdens de kriya’s zo dicht bij mijn hart dankzij hem en de Kundalini Yoga club. Neem je tijd om te ontdekken wat bij jou past en zoek tot het goed voelt.
   
 • Als je in Nederland bent, raad ik je ten zeerste aan om lid te worden van de Kundalini Yoga Club. De voordelen zijn enorm. 
 • Oefen regelmatig: Regelmatig oefenen is belangrijk voor vooruitgang en groei. Begin met kortere sessies en verhoog geleidelijk de lengte van je beoefening.
 • Maak een intentie: voordat je met je beoefening begint stel je een intentie op over wat je met  Witte Tantra wilt bereiken. Het kan van alles zijn, wil jij meer geduld hebben of juist meer tijd vrijmaken voor je hobby's of is er iets in jouw leven dat net buiten je bereik lijkt te liggen en waar je nu wel echt aan toe bent? Formuleer deze positief en alsof deze al waar is. Dit is in het begin vast even wennen.
 • Creëer een comfortabele ruimte: Creëer een vredige ruimte voor je beoefening waar je je ontspannen en op je gemak voelt.... Je kunt kaarsen, wierook of andere zaken gebruiken die je helpen je sereen en gecentreerd te voelen.
 • Gebruik je ademhaling: De adem is een belangrijk instrument in jouw leven en het kan je verbazen hoeveel je hierover kunt leren als je tijdens Kundalini Yoga lessen dit bewust leert toepassen. Concentreer je op je adem om je te helpen ontspannen en aanwezig te blijven.
 • Wees geduldig en vriendelijk voor jezelf: Zoals elk nieuw begin kost het tijd en geduld om vooruitgang te zien. Wees lief voor jezelf en raak niet ontmoedigd als je niet meteen resultaat ziet.
 • Blijf gehydrateerd: Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven tijdens en na je oefening. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt. Als je meer gevorderd bent, merk je dat het prettig is om goed voorbereid te zijn en je het liefst pas na je sessie drinkt, zodat je ononderbroken in jouw focus kunt blijven.
 • Neem pauzes als dat nodig is: Als je je overweldigd of ongemakkelijk voelt tijdens je oefening, neem dan een pauze en kom er later op terug. Je mag altijd liggen in Savasana of Baby pose, lekker dichtbij jezelf. Merk je dat je naar buiten wil voor frisse lucht, doe dit zeker. Als je een live les volgt, laat de teacher even weten dat er niets ernstigs is …en uiteraard zeker laten weten als je wel serieuze hulp nodig hebt.
 • Denk na over je oefening: Neem na elke les de tijd om na te denken over je ervaring. Je kunt je afvragen tijdens het dagboek of gewoon als je tegen jezelf praat: 

           'Wat werkte goed? 

           Wat zou ik kunnen verbeteren?

           Welke gevoelens heb ik vooral   

           gevoeld tijdens de oefening?

Lokaliseer ze dan. Waar voelde ik het en wat ging er toen door mijn hoofd? Reflectie kan je helpen te leren en te groeien van je regelmatige Kundalini Yoga    beoefening.


de witte tantra workshop in Nederland


 deze foto is genomen tijdens een Kundalini Yoga workshop van Guru Gian met Gurprakash als muzikale ondersteuningConclusie

Kundalini Yoga met de verdieping in  Witte Tantra is een sublieme reis! In contact komen met de wortels van je ziel is een voortdurende verkenning zonder eindpunt. Als je dit hebt ervaren, kun je een warmte voelen die er altijd al is geweest. We hebben de neiging om zo verstrikt te raken in onze verantwoordelijkheden en werkverplichtingen, misschien herken jij  jezelf hier wel in. Vaak vergeet je dan dat je een eindeloze bron van warmte en vrede in je hebt. Als je het eenmaal voelt, wil je niet meer terug. Dat is wat ik voelde bij de beoefening van Kundalini Yoga en de versterkende kracht van  Witte Tantra. 


Ben jij klaar om je innerlijke geest te doen ontwaken en groei te omarmen met de kracht van  Witte Tantra? 

Hoewel het natuurlijk is om angsten en zorgen te hebben over het proberen van iets nieuws en onbekends, zijn de voordelen van deze ervaring te groot om te negeren. Door jouw zelfbewustzijn, een diepere verbinding met jezelf en de wereld om je heen te ontwikkelen. Is het mogelijk om meer zelfvertrouwen, betere relaties, minder stress en meer creativiteit te ervaren.


Ik twijfelde over of ik  Witte Tantra aan mijn Kundalini Yoga reis zou toevoegen, het voelde als een bijzondere excursie op een droomreis die onverwacht op mijn pad was gekomen. Als ik dit zou proberen, kon deze reis wel eens een magische wending nemen. Vandaar dat ik besloot de sprong in het diepe te wagen. Elke dag ben ik dankbaar voor de positieve invloed die het op mijn leven heeft gehad. Daarom moedig ik je aan, beste lezer, om je angsten te overwinnen en de Kundalini Yoga reis met de prachtige excursie naar de verdiepende  Witte Tantra eens te proberen. 


Als je op 10 april 2023 in Nederland bent, doe mee met deze meeslepende 1-daagse workshop “De Kundalini Yoga Experience Met  Witte Tantra”. Ontdek in de ochtend Kundalini yoga met mantra's, beleef hoe deze dag is opgebouwd en ervaar de helende en verdiepende extatische kracht van Kundalini energie &  Witte Tantra in de middag.


Omarm jouw vermogen om op reis te gaan in jouw spiritualiteit en ontgrendel je volledige potentieel. Begin te leven vanuit een plaats van liefde en vrede. Wees aanwezig in je dagelijkse activiteiten, welke deze ook zijn…van kantoorbaan tot student… van werken in de zorg tot CEO van een multinational. Je innerlijke geest zal je dankbaar zijn.
Over de schrijver
Reactie plaatsen