Bibian's reis naar Kundalini Yoga


KUNDALINI YOGA - HET PAD NAAR EEN BEVREDIGEND LEVEN


Ik weet nog goed dat ik een paar jaar geleden het liefst mijzelf een keertje omdraaide in bed in plaats van eruit te komen. Vervolgens viel ik niet meer in slaap en stapte ik balend en teleurgesteld het bed uit omdat de kinderen al rollebollend de kamer binnen kwamen.


Direct schakelen, geïrriteerd en hop doen wat er moet gebeuren. De accu was nog niet vol voor mijn gevoel en ik zat aan een halflege accu te trekken. ’s Nachts sliep ik vaak slecht; ik werd om 1.00 uur wakker en viel rond 4.00 in slaap of soms zelfs later of niet meer.


Toen kwam Kundalini yoga op mijn pad. In de yogawereld werd met een ander oog naar Kundalini gekeken: gedisciplineerd, vaste sets, tulbanden, witte kleding, dogma’s en zelfs gevaarlijk omdat er met kundalini energie wordt gewerkt en dat kan fout aflopen.


Dus werd ik nog nieuwsgieriger. Ik wil het zelf ervaren. Die overtuiging heb ik mijn hele leven al gehad. Ik sta graag met een open mind in het leven.


En nee, een tulband of witte kleding dat hoeft dus niet. Je bent vrij je eigen keuzes te maken. Er wordt uitgelegd waarom dit geadviseerd wordt en ik maak er bewuste keuzes in. Het ene moment wel, het ander niet. Bij de ene oefening wel een tulband om de energie te reguleren, en bij andere oefeningen niet.


De vaste sets vind ik soms nog wel een dingetje. Ik werk bij mijn andere lessen altijd intuïtief en dat is bij Kundalini minder. Deze yogalessen bereid ik voor en ik houd het boek erbij. 


Maar…..de omzwaai kwam tijdens een retreat bij Jasper in Barcelona. Ik was toen al even met Kundalini bezig, maar geen vroege Sadhana 😊. Mijn nachtrust bleef me heilig. Terwijl die nog steeds niet naar wens was.


Uiteindelijk in het ritme samen met een groep elke ochtend om 5.00 het bed uit en aan het ochtendgebed, samen een kriya & samen de mantra's zingen. Jemig, dat was gaaf! Tijdens de opleiding heb ik alles alleen gedaan zonder Sanghat. Ik miste de Kundalini familie, het samen zijn.


Vanaf dat moment ben ik bewuster mijn ochtend gaan indelen. Maar toch kwam er met momenten de ‘klad’ in zoals we dat wel eens zeggen. Ik stelde mijn moment uit, later op de ochtend. Wel nam ik elke dag tijd voor mezelf. Elke ochtend het koude water in om te zwemmen en de endorfine & dopamine door mijn lijf laten gaan.

(Bibian in het koude water)

 Dat voelde al een stuk beter. Wat een power geeft dit mentaal & fysiek! Het is de sensatie van de kou en high worden van mijn eigen voorraad!


Mijn echte toewijding is gekomen na een hersenschudding waardoor ik echt een paar maanden niets kon. Even bestond de gedachte dat ik blijvend hersenletsel over zou houden aan de val. Er zijn wat kleine restcadeautjes zoals ik ze noem.  


VERSCHEIDENHEID VAN DE KUNDALINI YOGA HOEKEN

Deze hersenschudding was uiteindelijk mijn grootste cadeau. Ik mocht voor mezelf gaan zorgen en alle aandacht en tijd aan mijzelf schenken ipv aan anderen. Vanaf dat moment ben ik elke dag om 5 uur wakker geworden en mijn bed uitgegaan. Ik voelde zoveel liefde voor mezelf, zoveel zachtheid. Ik volgde toen nog de Tantra Coaching opleiding bij Jasper & Humita. Ik mocht dus gelijk het geleerde in de praktijk brengen vanuit een tantrische lifestyle.


Ik kreeg heldere beelden te zien bij de meditaties. En ik voelde me nog nooit zo energiek, krachtig en in balans. Ik sliep voortaan heerlijk. Mijn bioritme was op orde omdat ik niet meer in mijn bed bleef wachten.


Omdat ik elke ochtend mijn toewijding aan De -zelf-liefde gaf, veranderde mijn relatie met mijzelf, mijn kinderen en man. Veel meer vanuit Liefde-Vol-Bewustzijn. 


(Ik had liefde & bewuste aandacht te delen.)


Mijn man is mee gaan doen en nu liggen we elke ochtend op de mat onze 40 dagen Kriya te doen. Ik ben iets eerder uit bed om de Japji te reciteren, dan springen we samen in de zwemvijver voor onze koude duik. Daarna warmen we op met de Kriya, een dansje, een tantrische oefening, ademwerk of meditatie.


Met de Kundalini Activatie Retreat van Jasper in Schoorl heb ik elke ochtend de tranen laten stromen. Ik voelde zoveel liefde in deze Kundalini Familie. Mijn kruinchakra opende dagelijks bij de mantra: Wahe Guru, Wahe Jio. Een warm bad vol blessings die een balseming voor de ziel zijn.


Ik leef zoals ik nooit eerder heb gedaan. Ik geniet bewust, ik heb mijn vleugels uitgeslagen naar binnen. Dit is de mooiste reis die ik heb mogen maken. En alles start bij de ochtendpractise: Kundalini yoga voor de oerkracht, de koude duik voor de volledige stilte en het ademwerk of tantra voor de volledige verbinding met mijzelf en alles & iedereen om mij heen.


Dit is het pad van Karma naar Dharma. Het pad van discipline naar zelfliefde. Het pad van verplichting naar verlangen. Het pad van Ego naar Ziel. Het pad van verlichting, verlichting van aardse beslommeringen waar ik me niet meer druk over maak. Het pad waar ik geen ruimte meer geef aan ruis. Het pad van toewijding aan mijn zielsmissie: Het verspreiden van Liefdevol Bewustzijn en De Liefde Vol Bewustzijn.


En vanuit dit pad van toewijding voor mijn zielsmissie ga ik de Japji Meesterschap voor 40 maanden, 1000 dagen, volgen bij Jasper. De meditatie van de ziel, ik verlang ernaar. 


Wil jij ook het toegewijde pad van zelfliefde ontdekken met Kundalini Yoga dan ben je altijd welkom in mijn praktijk. Maar wil je juist online & laagdrempelig les van de beste teacher? Gun jezelf dan de Introductie cursus.


Wil je de serene stilte, alle mentale & fysieke gezondheidsvoordelen van koudetraining ervaren? Wil jij echt jouw Natuurkracht ontdekken? Meld je dan aan voor de live koudetraining in mijn praktijk of de online koudetraining En ben je lid van de Kundalini Yoga Club dan ontvang je 10% korting op de training in mijn praktijk. 



Een extra reden om lid te worden van Kundalini Yoga Club: je krijgt bij de komende Q & A over de koudetraining op 14 februari ook 5 digitale lessen van mij voor maar € 15.- Je ontvangt Kundalini, Hatha, Easy & Vinyasa yoga en een hele bijzondere ademreis ‘Awakening rise above the Matrix and create a new world’. En alléén deze laatste sessie is al goud waard. 


Heb een magisch mooie start van jouw dag, elke dag!

Over de schrijver
Reactie plaatsen