Van financiële zorgen naar overvloed
28 oktober 2021 

Van financiële zorgen naar overvloed

geschreven door Lieselot Harmanderpal 


Van financiële zorgen naar overvloed 

Als yogi's vinden we het soms vreemd of ongepast om over geld te praten. Of overvloed. Het lijkt zo 'niet-yogisch'. Maar niets is minder waar.

In de Kundalini Yoga werken we daarom ook met mantra's voor “financiële zorgen”.

Dat wil zeggen: Overvloed aantrekken...


Het lijkt op het eerste zicht misschien een redelijk zwart/wit verhaal waarin je startpositie en levensomstandigheden het meeste bepalen. Maar toch is er hier veel ‘grijze ruimte’ tussen.

De grijze massa en de overtuigingen die daar opgeslagen zitten, die steken er wel eens een stokje voor, tussen het veranderen van je verhouding tegenover overvloed.

Het gevoel hebben iets te geven hebben dat van waarde is voor een ander. En het gevoel dat jij waardevol genoeg bent om te ontvangen. Daar zitten wel eens beperkende conditioneringen op.


Geven maar toch iets terugverwachten bijvoorbeeld. Of als je iets ontvangen hebt, ook iets terug willen doen, omdat je anders het gevoel hebt dat je in schuld staat… herkenbaar? Bij jezelf? In je dichte omgeving?


Het zijn natuurlijk allemaal veel diepere thema’s dan de letterlijke overvloedgedachte kunnen toelaten: Er op vertrouwen dat het universum iedereen voorziet in wat hij of zij nodig heeft.


Om dit vertrouwen te manifesteren en de scherpe hoekjes af te schaven van de ‘kleine kantjes’ in geven en nemen, heb je je nabhi kracht en de mantra Har nodig. Creativiteit in het kijken naar jezelf en je omgeving, je ontdoen van je eigen beperkende gedachten en de projecties op jou door je omgeving. Daar moet je allemaal creatief doorheen leren kijken terwijl je groeit in vertrouwen!

Wat een opdracht he.


Dat vraagt dus ook wat tijd en geduld.

En veel herhalen van de mantra har en har har har har gobinday. Het effect kan zich zeer snel beginnen manifesteren ( wees gewaarschuwd), maar jij moet ook mee evolueren. Kijk dus liefdevol maar ook eens kritisch naar je kleine kantjes. Betrap je jezelf, durf je dan ook eens terugfluiten, met een glimlach weliswaar. Want niets trekt meer overvloed aan dan vreugde.


Wat ik je ook wil aanbevelen als je wil groeien in overvloed is SEVA = Selfless service. Je zet je in voor iets omdat het kan. Je verwacht niets terug, maar je krijgt vanzelf de vreugde van het kunnen bijdragen terug.


Het universum geeft. Ieder moment.

En dat is zo prachtig.


Wees gezegend,

Lieselot Harmanderpal Kaur


PS: Wil je hier mee over weten? Duik dan in onze 'Mantra als Medicijn' training en kom alles te weten over hoe mantra's je kunnen helpen overvloed aantrekken. En tal van andere onderwerpen met ondersteuning van mantra's. 

Of start met je in te schrijven op onze Mantra Challenge editie 2022 en verdiep je in de Ra Ma Da Sa Sa Se So Hung meditatie.

Over de schrijver
Reactie plaatsen