Ontdek de waarheid over Kundalini Yoga: Gevaarlijk of Stressreductie in Balans?
28 februari 2023 

Ontdek de waarheid over Kundalini Yoga: Gevaarlijk of Stressreductie in Balans?

Kundalini Yoga gevaarlijk of ontstaat er stressvermindering in balans?

Herken je dat je eindelijk iets hebt gevonden, waar je diep van binnen bij voelt “ja, dit wil ik echt een kans geven”. Vervolgens vertel je het aan vriendinnen en vrienden, je zoekt ook even online …en iedereen wijst je op wat er deze keer weer mis kan gaan. Bij kundalini yoga komt al snel veiligheid, intense energie en ”negatieve ontwakingen” ter sprake. Er zijn veel artikelen waarin de veiligheid besproken wordt en wij vinden het essentieel dat je een duidelijke fundering legt die compleet open en eerlijk is over de feiten en mythes.

Tijdens een zoektocht naar jouw oplossing, is zonder vooroordeel vertrouwen op je intuïtie een flinke uitdaging. Zeker als je al jaren met mentale, fysieke en emotionele uitdagingen geconfronteerd wordt. Burn-out, overspanning, regelmatig te veel stress of het gevoel altijd iets te moeten …en vooral geen tijd om stil te staan bij wat jij echt nodig hebt.

Ben jij ondanks je zorgen geïnteresseerd om het direct online vanuit jouw thuis uit te proberen, ontdek dan de Kundalini Yoga Club(KYC), een initiatief van Guru Gian, Jasper Kok. Lees op deze website meer over zijn achtergrond en raak vertrouwd met Kundalini yoga via de beginners cursus.

Ontdek of jij ook direct voordelen voelt na jouw eerste les, in onze community kun je de berichten lezen en jouw ervaringen delen met andere Kundalini Yoga Club (KYC) leden. Er zijn diverse topics waarin naar voren komt dat na een les een meer ontspannen en gewoon een goed gevoel ontstaat.

Als je ook voorzichtig bent en tegelijkertijd geïnteresseerd in Kundalini yoga, dan nodigen we je uit om samen met Guru Gian, zijn kundalini yoga gastdocenten en de community deze reis te maken.

Voor een veilige en positieve ervaring met Kundalini Yoga is het belangrijk de beoefening met mindfulness en voorbereiding te benaderen. Jij bent verantwoordelijk voor jouw lichaam en gaat op ontdekkingsreis om te ontdekken wat mogelijk is. Dit kan betekenen dat je begeleiding zoekt bij een gekwalificeerde teacher, aan zelfzorg doet en de tijd neemt om voor elke sessie na te denken over je emotionele en fysieke toestand. Stel je teacher altijd op de hoogte van medische klachten.

Een fijne tip is om te starten met een dagboek, waarin je begint met enkele steekwoorden na de les en waarin je jouw ervaringen bijhoud. Zo krijg je meer inzicht in wat voor jou belangrijk is. Je merkt vast snel dat er meer loskomt dan je had verwacht, voel je daarom ook vooral ook echt op je gemak en vertrouwd bij een teacher en in de groep.


Oorsprong en waarom is Kundalini Yoga ook vandaag nog populair?

Kundalini yoga vindt zijn oorsprong in het oude hindoeïsme en is doorgegeven door generaties van spirituele meesters, mannen. De praktijk werd oorspronkelijk alleen onderwezen aan een selecte groep mensen en werd eeuwenlang geheim gehouden. Pas aan het eind van de 19e eeuw werd kundalini yoga op grotere schaal onderwezen. Sindsdien is het een populaire vorm van yoga over de hele wereld geworden.

 oude manieren


Sinds de jaren 70 wordt Kundalini Yoga in diverse landen over de wereld onderwezen. Het is nu toegankelijk voor een breder publiek, omdat het zich aanpast aan mensen van alle leeftijden, achtergronden en fysieke mogelijkheden.

Dankzij de holistische benadering van gezondheid en welzijn, die fysieke, mentale en spirituele aspecten omvat is het in populariteit aan het toenemen.  

Veel mensen vinden dat het beoefenen van kundalini yoga hun band met hun innerlijke zelf verdiept. Het geeft een gevoel van doel en betekenis in het leven geeft. De beoefening moedigt ook zelfontdekking en persoonlijke groei aan. Regelmatige oefeningen helpen mensen hun volledige potentieel aan te boren en een bevredigender leven te leiden.

De leer wordt echter nog steeds met eerbied en respect benaderd. Vanuit onze community horen we dat het bij deze vorm van yoga zo vanzelfsprekend voelt om deze gebruiken toe te passen. Hier komen we later op terug. Degenen die het beoefenen worden aangemoedigd het te benaderen met een open geest, een nederig hart en een toewijding aan hun eigen persoonlijke groei en ontwikkeling.

Reis jij met ons mee op ontdekkingstocht naar jouw innerlijke leraar? Degene diep van binnen die precies weet wat goed voor jou is. Door symbolische prachtige valleien, hoge bergen, diepe dalen, zachte zandstranden en eindeloze golven die op het strand ruisen?

 

Vier verschillende en fascinerende aspecten van kundalini yoga

Elk van deze aspecten op zichzelf kan je helpen om je inzicht in de beoefening en de voordelen ervan te verdiepen. Zowel fysiek als spiritueel zit in elke vorm iets om jezelf aandacht te geven.

Deze aspecten zijn Kundalini Yoga houdingen, meditatie Kundalini Yoga, mantra Kundalini Yoga en Tantra Kundalini Yoga.

Vanuit de KYC community staan verschillende berichten over de positieve invloed die het op hun leven heeft. Ontdek of jij dit ook wil ervaren.

1. Kundalini yoga kriya’s maken gebruik van specifieke fysieke houdingen, adembeheersing en gerichte blik (Drishti) om de kundalini energie te wekken. En de fysieke, mentale en emotionele gezondheid te verbeteren.

Twee voorbeelden van Kundalini yoga houdingen zijn de "Cobra Pose" en de "Happy Baby Pose". De volgorde en combinatie van specifieke houdingen vormen ook wat bekend staat als de 'kriya', zoals de 'Nabhi Kriya' en 'Awakening the 10 bodies Kriya'.

2. Mantra kundalini yoga omvat het herhalen van een heilig geluid of woord met specifieke handposities (mudra's) om het lichaam en de geest te genezen en in balans te brengen. Sommige mensen ervaren mantra zingen als een beoefening die ook de spirituele verbinding verdiept.  

Bijvoorbeeld "Sat Nam Wahe Guru" en "Adi Mantra" zijn twee mantra kundalini yoga praktijken. De trillingen en vibraties in je mondholte en door je lichaam hebben verrassende positieve effecten.

3. Meditatie kundalini yoga richt zich op visualisatie om een diepere staat van bewustzijn te brengen. Hierdoor ontstaat een diepere verbinding met jouw innerlijke zelf.

Bijvoorbeeld "Meditatie voor Innerlijke Vrede" en "Meditatie voor Manifestatie" zijn twee meditatie kundalini yoga oefeningen.

4. Tantra Kundalini Yoga combineert fysieke en spirituele oefeningen, waarbij gebruik wordt gemaakt van adembeheersing, meditatie en herhaling van mantra's om de kundalini energie te doen ontwaken. 

tantra leven


De "Kriya for Elevating the Spirit" en de "Kriya for Detoxifying the Body" zijn bijvoorbeeld twee tantrische kundalini yoga praktijken. Voor de duidelijkheid, dit heeft op dat moment niets met seks te maken. Dit is ook zeker een onderwerp dat terug gaat komen in een later artikel.


 

Geassocieerde risico's

Kundalini Yoga is een krachtig instrument voor genezing en zelfontdekking en tegelijkertijd is het belangrijk zich bewust te zijn van de risico's die verbonden zijn aan de beoefening ervan. Vooral als de Kundalini te snel wordt gewekt.

Lichamelijk ongemak: Kundalini yoga kan ook leiden tot fysiek ongemak, zoals hoofdpijn en lichaamspijn, omdat het lichaam zich aanpast aan de verhoogde energiestroom. Sommige mensen kunnen fysieke bijwerkingen ervaren, zoals hoofdpijn, duizeligheid of vermoeidheid, als gevolg van het vrijkomen van energie in het lichaam. Kundalini Yoga kan ook leiden tot lichamelijk letsel als de houdingen niet correct worden uitgevoerd.

Spirituele verwarring: Het ontwaken van de slapende energie in het lichaam kan resulteren in spirituele verwarring, omdat mensen worstelen om hun nieuwe spirituele ervaringen te begrijpen. Het ontwaken van Kundalini kan soms leiden tot spirituele noodsituaties, waarbij men intense gevoelens en gewaarwordingen kan ervaren die overweldigend kunnen zijn.

Negatieve effecten op relaties: Het ontwaken van de slapende energie in het lichaam kan ook resulteren in negatieve effecten op relaties, omdat individuen kunnen worstelen om zich op een dieper niveau met anderen te verbinden. Of omdat ze erachter komen wat voor hen echt belangrijk is. Zelfvertrouwen en zelfontwikkeling zorgt vaak voor meer open gesprekken waaruit onbegrip en twijfel blijkt.

Emotioneel en mentaal leed: Kundalini ontwaken kan ook leiden tot emotionele en mentale nood, zoals angst of depressie.

Psychologisch leed: Sommige mensen kunnen psychologisch leed ervaren, zoals angst en depressie, als gevolg van het ontwaken van de slapende energie in het lichaam. Anderen hebben waanideeën of hallucinaties ervaren, als gevolg van het vrijkomen van energie in het lichaam.

Ondanks deze risico's geloof ik dat de voordelen van het beoefenen van Kundalini yoga veel groter zijn dan de risico's. Kundalini yoga heeft de kracht om levens te veranderen en mensen een dieper gevoel van zelfbewustzijn, vrede en innerlijke kracht te geven.

Voorzorgsmaatregelen voor mensen met een medische aandoening

Als je een medische aandoening hebt, is het belangrijk om een arts te raadplegen voordat je met een nieuwe fysieke activiteit begint, waaronder kundalini yoga. Jouw arts kan specifieke aanbevelingen hebben op basis van jouw gezondheidsgeschiedenis.

Zorg er bovendien voor dat je je leraar op de hoogte stelt van je medische aandoeningen, zodat hij of zij de beoefening kan aanpassen. Als je je kundalini yoga beoefening begint tijdens stressvolle momenten of levens veranderende ervaringen, zorg dan extra goed voor jezelf en laat je leraar weten welke ernstige gezondheidsproblemen er al in je leven bestaan, zowel fysiek als emotioneel en psychisch....

Actieve kundalini yoga beoefenaars in onze community delen dat zij zich zelfverzekerder en krachtiger werd naarmate ik mijn Kundalini yoga reis voortzette. Ik stond versteld van de fysieke en mentale voordelen die Kundalini yoga in mijn leven bracht.

 

Ontdek 11 voordelen van het beoefenen van kundalini yoga

kundalini-meditatie


Als je op zoek bent naar een manier om chronische stress te beheersen, is Kundalini Yoga een goede optie om te overwegen.

1.    Vermindering van stress en angst: Kundalini Yoga bevat verschillende ademhalingstechnieken, fysieke bewegingen en meditaties die je kunnen helpen stress los te laten, je mind te kalmeren en een algemeen gevoel van spanning of echte angst te verminderen. Je ontdekt ook korte oefeningen die je in het dagelijks leven op een verrassende manier effectief in kunt zetten.

2.    Meer energie en vitaliteit: Kundalini Yoga beoefening van Kundalini yoga omvat het bewegen van energie door het lichaam en het verhogen van de stroom van prana of levenskracht energie, wat leidt tot verbeterde energieniveaus waardoor je een verfrist gevoel kan ervaren .

3.    Verbeterde mentale gezondheid: De meditatieve en mindfulness aspecten van Kundalini Yoga kunnen je helpen een heldere geest te ontwikkelen. Je ontdekt dat symptomen van depressie en angst verminderen en jouw algehele gevoel van zijn voelt prettiger. Dit kun je opmerken door verbeteringen van focus en concentratie. 

4.    Verbetering van de slaap: De stressverminderende en kalmerende Kundalini yoga omvat ontspanningstechnieken en ademhalingsoefeningen. Deze kunnen de slaapkwaliteit verbeteren en het gevoel van rust en verjonging vergroten. Dit ondersteund het reguleren van de slaap-waakcyclus waardoor het gemakkelijker wordt om een goede nachtrust te krijgen. Hierdoor voel je meer energie en productiviteit overdag.

5.    Verbeterde fysieke gezondheid: Kundalini Yoga heeft een allesomvattende benadering van fysieke bewegingen en houdingen in kriya’s. Hierdoor kan het redelijk snel ondersteunen bij het verminderen van pijn en stijfheid. Het vergroot je flexibiliteit, je merkt duidelijk verbeteringen in je evenwicht en het bevorderen van de cardiovasculaire gezondheid. Het geeft toegang tot een betere algemene fysieke gezondheid en een verminderd risico op blessures en ziekten. Waar je op dit moment ook staat, zit of ligt er zijn bijzondere mogelijkheden binnen beperkingen en het opbouwen van jouw krachten.

6.    Verhoogt de emotionele stabiliteit: Kundalini Yoga ondersteund om geblokkeerde emoties los te laten. Oefeningen helpen om negatieve emoties zoals woede, depressie en angst te verminderen. Het laat verdriet stromen en creëert gevoelens van kalmte en innerlijke vrede. Dit vergroot emotionele stabiliteit en veerkracht, brengt jouw gevoel van geluk dichterbij.

7.    Open jouw deur naar spirituele verbinding: Kundalini Yoga is een spirituele yoga. Tijdens een kriya kun je zeker ook met kalmerende en meer meditatieve oefeningen je verbinden met je innerlijke zelf en een dieper gevoel van doel en betekenis te ontwikkelen. Ontdek de invloed die jij hebt op jouw stemming.

8.    Verbeterde relaties: Kundalini Yoga kan je helpen betere relaties met anderen te ontwikkelen door communicatie- en empathie vaardigheden te verbeteren. Je ontdekt meer en meer jouw stem, jouw werkelijke verlangens en staat ook meer open om hierover te vertellen. Je gaat de gesprekken aan die je eerder probeerde te vermijden en voelt ruimte voor aandacht wanneer een ander iets zegt.

9.    Verdieping van zelfbewustzijn: Kundalini Yoga oefeningen ondersteunen jouw innerlijke verkenning in een dieper zelfbewustzijn en persoonlijke groei. Zelfonderzoek en zelfbewustzijn wordt aangemoedigd, waardoor je je eigen gedachten, gevoelens en motivaties beter kunt begrijpen. Deze diepere verbinding met jezelf geeft een duidelijker inzicht in eigen gedachten, emoties en gedrag. Wat kan leiden tot vertrouwen op jouw intuïtie, persoonlijke groei en genezing. Hierdoor ontstaat een verfrissende blik op de wereld om je heen.

10.    Vergroot jouw creativiteit: Kundalini Yoga kan jouw creatieve potentieel, verbeeldingskracht en probleemoplossend vermogen vergroten. Dit leidt tot meer inventiviteit en een groter vermogen om nieuwe ideeën en perspectieven tot leven te brengen, waardoor je beter door de uitdagingen van het leven kunt navigeren.    

11.    Versterking van het immuunsysteem: De dynamische en energieke bewegingen van Kundalini yoga worden gecombineerd met bewuste en diepe yogische ademhaling en versterkt in pranayama oefeningen. De mogelijkheden van jouw adem, die je altijd in het nu houdt en zo vertrouwd is, zijn ongekend groot.

Deze verwonderlijke kriya’s kunnen reinigen en helpen het immuunsysteem te versterken en ziekte te voorkomen. Effecten van chronische stress worden verminderd en jouw algehele gezondheid wordt sterker gemaakt

Chakra’s ontdekken en jouw levenskracht versterken

Kundalini Yoga helpt de zeven chakra's in het lichaam in balans te brengen,. Dit zijn de energiecentra die ons fysieke, mentale en emotionele welzijn bepalen. Wanneer de chakra's in evenwicht zijn, ervaren we een verbeterde fysieke gezondheid, een grotere mentale helderheid en emotionele stabiliteit.

Ontdek het prachtige programma op onze website en ga op een bijzondere chakra reis

Voorbereiding op Kundalini Yoga: Regelmatige beoefening


regelmatig oefenen

1.    Zoek een competente leraar: Het is essentieel om een bekwame Kundalini yoga leraar te vinden die je veilig door de beoefening kan leiden.

2.    Begin langzaam: Het is belangrijk om langzaam te beginnen. Start met basis houdingen, raak vertrouwd met ademhalingsoefeningen en bouw dit geleidelijk op naar meer geavanceerde praktijken.

3.    Respecteer je lichaam: Het is belangrijk om de grenzen van je lichaam te respecteren en jezelf niet verder te pushen dan wat comfortabel voelt. Geef jezelf de tijd om de taal van jouw lichaam te leren herkennen. Zeker als je begint, is de verwachting dat een simpele oefening weinig impact heeft of dat je met de groep mee moet doen. Onthoud dat het om jouw lichaam gaat, jouw tempo en wat op dat moment mogelijk is.

4.    Luister naar je lichaam: Als je tijdens een oefening scherpe pijn voelt, is het belangrijk om te stoppen en naar je lichaam te luisteren. Ook bij extreme spanning of een gevoel van druk, stop je direct en ontspan je. Jouw teacher geeft je zeker advies hierover.

5.    Wees ruimdenkend: Kundalini yoga kan een aantal onverwachte fysieke en emotionele ervaringen met zich meebrengen. Sensaties zoals lichte tintelingen, je plotseling warm voelen of sneller afkoelen zijn normaal. Emoties die lang vast hebben gezeten en die je liever wegdrukt, kunnen loskomen. Letterlijk loslaten is super gezond en kan tegelijkertijd enorm confronterend zijn.

Het is belangrijk om de beoefening met een open geest te benaderen.

6.    Focus op de ademhaling: De adem is een centraal aspect van Kundalini yoga, dus het is belangrijk om je te concentreren op ademhalingstechnieken en je adem niet in te houden. We zijn groot fan van het ademen door onze neus, maar houden ook van variatie. Jouw teacher geeft duidelijk aan wat het ritme bij een bepaalde oefening is en soms mag je zelf op ontdekking.

7.    Respecteer de kracht van Mantra: Als je het lastig vindt om je stem te gebruiken, blijf dan dichtbij jezelf. Het liefst met je ogen gesloten, focus op de ademhaling en mudra die bij de betreffende mantra hoort. Het meeluisteren naar de tekst heeft ook bijzondere effecten. Voel waar jij aan toe bent en zodra het goed voelt, gebruik je jouw stem. Het gaat bij het chanten een mantra om de woorden, niet of je mooi kan zingen.

Mantra is een krachtig instrument in Kundalini yoga, dus het is belangrijk om het met respect te benaderen en het niet te gebruiken voor negatieve doeleinden.

8.    Creëer een veilige ruimte: Het is belangrijk om een veilige en comfortabele ruimte te creëren voor het beoefenen van Kundalini yoga, vrij van afleiding en onderbrekingen. Gebruik eventueel een headset voor minder afleiding tijdens een online les.

Let bij het uitkiezen van een yogales ook op hoe de ruimte, de teacher en de groep voor jou aanvoelt.

9.    Beoefen zelfzorg: Kundalini yoga kan intens zijn, dus het is belangrijk om zelfzorg te beoefenen en rust en ontspanning prioriteit te geven. Let goed op wat je eet en drinkt, zeker als je emotioneel dieper gaat, zorg er dan voor dat je krachtige voeding tot je neemt en voldoende water drinkt.

10.    Draag comfortabele kleding: Het dragen van comfortabele kleding waarin je je vrij kunt bewegen kan je helpen je te concentreren op je praktijk en afleiding te voorkomen. Zorg voor een paar extra warme sokken en een dekentje om tijdens de eindontspanning lekker warm te blijven.

11.    Eten: Vermijd zware voeding voordat je Kundalini yoga beoefent. Zeker als het een intensieve kriya is, kan dit het uitvoeren van sommige houdingen kan bemoeilijken. Probeer minstens 2 uur van te voren voor het laatst te eten.

12.    Neem pauzes indien nodig: Als je je overweldigd begint te voelen, is het oké om een pauze te nemen en terug te komen naar je beoefening wanneer je er klaar voor bent. Vergeet niet dat het doel is om welzijn te bevorderen, niet om jezelf over je grenzen heen te duwen. Zorg ervoor dat je een flesje water naast je hebt, sommige (ademhalings)oefeningen geven een droge mond.

13.    Wees geduldig en volhardend: Kundalini Yoga vereist geduld en doorzettingsvermogen, maar bij regelmatige beoefening zijn de beloningen immens. De positieve invloed die Kundalini yoga op het leven heeft wordt dagelijks met onze teachers en in de KYC community gedeeld. Wij zijn ervan overtuigd dat ook jij baat kunt hebben bij deze beoefening.

Begin met kleine stapjes, volg een paar lessen en vind een leraar of mentor die je door de reis kan begeleiden.

Tip 1: zeker als je stress ervaart of herstelt vanuit een burn-out, voel waar jouw 70% inzet ligt. Stel jezelf de vraag, waar is mijn lichaam nu? En push jezelf nu eens een keertje niet. Dit kan een flinke uitdaging zijn, want jij bent gewend om door te gaan. Bouw het vanaf dat punt op.

Tip 2: niet alle weken zijn hetzelfde en zeker ook niet alle dagen, ontdek waar jij nu staat …misschien is je stretch minder ver, houd je de oefening niet de volledige tijd vol en ontdek je allerlei verschillen in wat eerder wel mogelijk was. Maak een begin met het loslaten van oordelen over jezelf.

Conclusie

Als je nieuw bent in kundalini yoga, is het belangrijk om langzaam te beginnen en je beoefening geleidelijk op te bouwen. Dit helpt blessures te voorkomen en zorgt ervoor dat je ten volle kunt genieten van de voordelen van de beoefening.

Hoe zal Kundalini Yoga jou ten goede komen?

Bedenk wat je hoopt te bereiken met je kundalini yoga beoefening. Wil je stress verminderen? Je lichamelijke gezondheid verbeteren? Je energieniveau verhogen? Met een duidelijk doel voor ogen kun je je beoefening sturen en ervoor zorgen dat je er het meeste uit haalt.

Wat heeft je lichaam nodig?

Denk na over wat je lichaam je vertelt. Voel je je gestrest en overwerkt? Heb je fysieke pijntjes of serieuze fysieke klachten? Kundalini yoga kan helpen deze problemen aan te pakken, het is belangrijk om naar je lichaam te leren luisteren en een voorzichtige aanpak te hanteren om ervoor te zorgen dat je ten volle kunt genieten van de voordelen van de beoefening.

Kundalini Yoga als een tuin

Zie je kundalini yoga beoefening als een tuin. Net zoals een tuin zorg en aandacht nodig heeft om te bloeien, vereist je kundalini yoga beoefening de juiste techniek, zelfbewustzijn en een gekwalificeerde leraar om je te helpen je volledige potentieel te bereiken. Met de juiste hulpmiddelen en ondersteuning kun je een mooie en levendige kundalini yoga beoefening cultiveren. Hoe meer aandacht je er aan geeft, hoe beter je leert wat jouw tuin nodig heeft. Wat wil je wieden en waar wil je snoeien? Welke planten stimuleren elkaars groei en wat heeft meer schaduw of juist meer zon nodig?

Stel je voor hoe het is als alles in volle glorie staat te bloeien. Er is een heerlijke warme zon, een zachte bries en een ontspannen plekje in de schaduw. Creëer en geef aandacht aan wat voor jou belangrijk is.

Kortom, kundalini yoga kan een krachtige en transformerende beoefening zijn voor iedereen die stress wil verminderen en hun algehele welzijn willen verbeteren. Door voorzorgsmaatregelen te nemen, je te richten op de juiste techniek en samen te werken met een gekwalificeerde leraar, kun je een veilige en effectieve kundalini yoga beoefening garanderen. In onze community ontdek je dat alle leeftijden zich aangesproken kunnen voelen en zeker vrouwen vanaf hun dertigste.

Als je op reis bent om te genezen van een burn-out, begrijpen wij hoe uitdagend dat kan zijn. Kundalini Yoga is een waardevol hulpmiddel, dat zoveel meer biedt dan alleen fysieke voordelen. Door deze beoefening ontwikkel je een diep gevoel van emotionele stabiliteit en mentale helderheid. Je voelt je  in staat om gevoelens van angst en stress te verwerken. De verbinding met jouw lichaam voel je op diepere manier en je ontwikkeld een gevoel van gronden. Er ontstaat een nieuw gevoel van hoop en inspiratie voor het leven nadat je met Kundalini yoga beoefening bent begonnen.

Als je op zoek bent naar ondersteuning en een manier om evenwicht en vrede in je leven te brengen, dan is Kundalini Yoga precies wat je nodig hebt.

Bronnen

Onze ervaring is dat velen zich willen onderdompelen en starten met het volgen van lessen, zowel online als op locaties.

In het fascinerende boek van Guru Gian, Jasper Kok, “Kundalini Yoga (R)evolutie” ontdek je hoe jij ongekend veel energie, bewustzijn en flow in jouw leven kunt creëren. 
Met zijn eigentijdse schrijfstijl neemt hij je mee op zijn kundalini yoga reis en deelt hij in heldere stappen wat er mogelijk is. Proef van de mogelijkheden binnen kundalini yoga en verdiep je in hoe je je kunt voorbereiden. Ga vervolgens aan de slag met de yoga oefeningen in de kriya’s die 
Guru Gian levendig uitlegt. Sla vooral het hoofdstuk met de smaakvolle recepten niet over. Hij nodigt je uit om zelf aan de slag te gaan met krachtige maaltijden en verfrissende drankjes. 

Stel dat jij je liever internationaal in de boeken duikt, dan is het een goed idee om te starten met deze drie bekende boeken. Zij kunnen je meer informatie kunnen geven over de beoefening:

- "De Kundalini Ervaring: Psychose of Transcendentie" door Lee Sannella.

- "Kundalini: De energie van de diepten" door Lilian Silburn.

- "Het Stralende Lichaam: Kundalini en de kunst van het zijn" door Shanti Shanti Kaur Khalsa.


Online bronnen:

- De website van 
Kundalini Yoga Club biedt veel verrassende challenges, online trainingen, opleidingen en retraites voor een leven in balans.

- Voor de beginnende yoga student die lekker vanuit huis verdieping zoekt, is de meest complete 
online training Kundalini Yogi 1.0 een mooi begin.  

- Wil je ook als member meer dan 250 yoga en meditatielessen ervaren met 
toegang tot onze community, ontdek dan onze inspirerende Kundalini Yoga Club.

- Voor degenen die meer gevorderd zijn en op zoek zijn naar verdieping bieden wij 
training en certificering in Kundalini Yoga


Internationale online bronnen:

- 3ho.org: Deze website is een uitgebreide bron voor alles wat met Kundalini Yoga te maken heeft. Het bevat informatie over de praktijk, de voordelen ervan en hoe te beginnen.

kundaliniyoga.org: Deze website biedt hulpmiddelen voor Kundalini Yoga beoefenaars, waaronder informatie over de beoefening, de voordelen ervan en hoe te beginnen.

Tot slot is Kundalini Yoga een krachtig hulpmiddel met veel verschillende voordelen die mensen met een burn-out kunnen helpen te genezen op emotioneel, mentaal en fysiek niveau. Door regelmatige beoefening ervaar je een grotere emotionele stabiliteit en voel je je ondersteund en gesterkt om de stress en burn-out die je eerder verteerden te overwinnen. Of je nu wilt genezen van een burn-out of gewoon op zoek bent naar een nieuwe ervaring, Kundalini Yoga is het proberen waard.

Het is belangrijk dat men zich bewust is van de risico's die het beoefenen van Kundalini Yoga met zich meebrengt, maar met de juiste aanpak kunnen deze risico's worden beperkt en kan men de vruchten plukken van de beoefening.

Overweeg je een nieuwe ervaring met Kundalini Yoga, sluit je dan aan bij de Kundalini Yoga Club reis naar genezing en zelfontdekking te beginnen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen