Kriya for the Instinctual Self

Kriya for the Instinctual Self

Kriya voor het instinctieve zelf is een reeks fysieke handelingen in Kundalini Yoga die ontworpen is om de energie van de onderste drie chakra's te zuiveren. We zullen ons richten op de specifieke rol van Kriya voor het instinctieve zelf en waarom het van groot belang is, dat geassocieerd wordt met je oer, intuïtieve en dierlijke natuur. Zo'n kriya kan je helpen om je innerlijke instincten, intuïtie en oerwijsheid aan te spreken.


Aardende houdingen:

Begin met een paar grondhoudingen zoals Tadasana (berghouding) en Vrksasana (boomhouding). Deze houdingen helpen je een sterke basis te leggen en contact te maken met de aarde, wat essentieel is om je instincten aan te spreken.

Pranayama (ademhalingsoefening):

Oefen Bhramari Pranayama, ook bekend als de zoemende bijenadem. Ga in comfortabele kleermakerszit zitten, sluit je ogen en haal een paar keer diep adem. Adem dan diep in en uit terwijl je een zoemend geluid maakt als een bij. Deze pranayama helpt de geest te kalmeren en je intuïtie te versterken.

Op dieren geïnspireerde houdingen:

Neem yoga houdingen aan die de bewegingen van dieren nabootsen. Houdingen zoals Bhujangasana (Cobra Pose), Adho Mukha Svanasana (Downward-Facing Dog) en Anjaneyasana (Low Lunge) kunnen je helpen om contact te maken met je oerinstincten en de wijsheid van het dierenrijk.

Meditatie en Visualisatie:

Ga in een comfortabele meditatiehouding zitten. Sluit je ogen en visualiseer jezelf in een natuurlijke, wilde omgeving. Stel je voor dat je afgestemd bent op de beelden, geluiden en sensaties van de natuurlijke wereld. Maak contact met je instinctieve zelf en laat je leiden door je intuïtie.

Affirmaties:

Herhaal positieve affirmaties die betrekking hebben op je instinctieve zelf. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: "Ik vertrouw op mijn instinct", "Ik ben in contact met mijn oerwijsheid" of "Ik luister naar mijn intuïtie".

Afsluiting en Savasana:

Sluit je oefening af met een korte ontspanning in Savasana (Lijkhouding) om je ervaring te integreren. Sta jezelf toe om volledig te ontspannen en alle spanning los te laten.


Onthoud dat de sleutel tot het verbinden met je instinctieve zelf door middel van yoga is om je beoefening te benaderen met mindfulness, intentie en een diepe verbinding met het huidige moment. Deze kriya kan dienen als uitgangspunt en je kunt hem aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Het is belangrijk om naar je eigen lichaam en intuïtie te luisteren als je dit aspect van je wezen verkent.

Reactie plaatsen