Kundalini Yoga voor kinderen

Kundalini Yoga voor kinderen, kan dat wel? 

Kundalini yoga helpt je om in contact te komen met je levensenergie. Volgens de kundalini yogafilosofie ligt er diep in je opgeslagen die lijkt op een opgerolde energetische  slang. Door kundalini yoga te doen wordt de slang tot leven gewekt waardoor energie langs je ruggengraat omhoog stroomt. Dit zorgt ervoor dat je bewustzijn wordt verhoogd waardoor er meer helderheid ontstaat over wie je bent en wat je kracht is. Als je bewuster in het leven staat, kun je beter kiezen wat goed voor je is en keuzes maken die daarbij past. Vaak raken veel mensen in de weg naar volwassenheid het contact met hun innerlijke bron kwijt waardoor de energetische slang steeds meer is gaan slapen. Als je energie niet goed stroomt trek je vaak iets heel anders in je leven aan dan je eigenlijk zou willen. Denk maar aan steeds terugkerende problemen zoals relaties die niet goed lopen of fysieke klachten die telkens terugkeren. Door het doen van kundalini yoga kun je je energie veranderen. Hierdoor verander je ook wat je aantrekt en afstoot.


Bron van energie 

Hoe zit dat nou bij kinderen? Ligt er in hun bekken ook een denkbeeldige energetisch slang te slapen? En hebben zij kundalini yoga wel nodig? Kinderen zijn natuurlijk ook mensen, dus ja, ook zij hebben kundalini energie in zich aanwezig. Hun kundalini energie is nog volop aanwezig en bruist veel meer dan bij volwassen. Dat zie je ook als je naar kinderen kijkt. Ze stralen van nature verwondering en plezier uit en staan nieuwsgierig en open in het leven. Dit komt omdat kinderen nog verbonden zijn met hun innerlijke bron van energie. Toch zijn er ook heel veel kinderen die baat hebben bij het doen van kundalini yoga omdat ze hierdoor hun levensenergie beter kunnen behouden en aansturen.


Laat je energie stromen

Bij kundalini yoga voor kinderen is heel veel mogelijk zonder dat je de essentie van yoga uit het oog verliest. Wat een kundalini yogales voor kinderen anders maakt dan een 'gewone' kinderyogales is dat je de les begint en eindigt met een speciale mantra en dat de bewegingsoefeningen afwijken van de welbekende asana’s.  Ook kinderen voelen na het doen van kundalini yoga de energie in hun lijf stromen. Probeer het zelf maar eens uit en ervaar wat het met jou doet!


Groet aan je eigen wijsheid

Tijdens de Lockdown heeft de 5 jarige Umoja dagelijks kundalini yoga gedaan voordat ze aan haar schoolwerk begon. Ze vertelt over de speciale mantra 'Aad gure name' die ze zong aan het begin van iedere les. Het is een beschermende mantra die je de moed geeft om door te zetten en te vertrouwen op je eigen kracht. Het is een groet aan je eigen wijsheid die je van donker naar licht brengt.
I am happy mantra 

Dit is een speelse mantra voor kinderen die je direct in een vrolijke stemming brengt. De bijbehorende bewegingen helpen je om goed te focussen. Door de mantra samen te zingen creëer je nog meer plezier en verbondenheid.

Hoe doe je deze mantra? 

I Am Happy, I Am Good

Sat Nam Sat Nam Sat Nam Ji

Wahe Guru Wahe Guru Wahe Guru Ji

Betekenis: Sat nam - waarheid is mijn identiteit, Wahe Guru - Je innerlijke leraar is groot en Ji – ziel


Stuiterbal 

Dit is een krachtige oefening om aarde energie op te wekken. Na het doen van de oefening voel je je direct goed gegrond en sta je steviger met beide voeten op de aarde.

Hoe doe je de Stuiterbal?

Je zit op je billen met gestrekte benen.

Plaats je handen naast je heupen op de grond.

Duw jezelf van de grond en stuiter door de ruimte.Sidderaal

Na het doen van deze oefening voel je de sidderingen in je lijf. Het helpt je om te ontspannen voordat je gaat mediteren of slapen.

Hoe?

Je ligt op je rug.

Beweeg je lichaam vanuit je heupen heel snel heen en weer.

Schud je lichaam van top tot teen.

Schud steeds snellen.

Stop dan in een keer en voel de sidderingen na.
Meer Kundalini kinderyoga? Bekijk dan zeker even deze opleiding.

Over de schrijver
Reactie plaatsen