Kriya for the Lymph Glands

Kriya for the Lymph Glands

De lymfeklieren zijn een essentieel onderdeel van ons lymfestelsel, verantwoordelijk voor het afvoeren van afvalstoffen en gifstoffen uit ons lichaam.Pranayama is een belangrijk onderdeel van yoga. Het is de beoefening van bewust ademen en kan een groot aantal voordelen bieden voor je gezondheid en welzijn.

 Drie krachtige pranayama's: Nadi Shodhana, Kapalbhati en Bhramari.

Nadi Shodhana (wisselende neusademhaling) is de ademhaling van de twee kanalen.Nadi Shodhana, of de ademhaling van de twee kanalen, is een klassieke pranayama die helpt het evenwicht in je lichaam te herstellen. Het is een eenvoudige oefening die je overal kunt doen. Deze oefening helpt om de lymfevaten te openen en de circulatie van lymfe te verbeteren. Om Nadi Shodhana te doen, volg je de volgende stappen,Ga in een comfortabele houding zitten, met een rechte rug.Sluit je rechterneusgat af met je duim.Adem in door je linkerneusgat.Houd je adem in terwijl je je rechterneusgat weer opent.Adem uit door je rechterneusgat.Herhaal deze stappen 10 keer, waarbij je elke keer van neusgat wisselt.Het helpt om de balans tussen de linker- en rechterhersenhelft te herstellen.Het vermindert stress en angst.Het verbetert de concentratie en focus.Het verhoogt het energieniveau.

Kapalbhati (vuurademhaling) of schedelademhaling is een krachtige pranayama die de ademhaling stimuleert en het zenuwstelsel ontspant.Deze oefening helpt afvalstoffen en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.Volg de volgende stappen om Kapalbhati te doen:Ga in een comfortabele houding zitten, met een rechte rug.Plaats je handen op je buik.Adem krachtig uit door je neus terwijl je je buik intrekt.Laat je buik weer uitpuilen terwijl je je adem intrekt.Herhaal deze stappen 20 tot 30 keer. Het helpt de ademhaling te verbeteren. Het vergroot de kracht van de buikspieren. Het vermindert stress en angst. Het verbetert concentratie en focus.

Bhramari (geluidsademhaling) of bijenademhaling, is een ontspannende pranayama die helpt om de hersenen te kalmeren.Deze oefening helpt om stress en spanning te verminderen en de lymfeklieren te kalmeren.Volg deze stappen om Bhramari te doen, Ga in een comfortabele houding zitten, met een rechte rug. Sluit je ogen en leg je duimen op je oren. Adem in door je neus en maak een zoemend geluid, als een bij. Houd je adem in terwijl je het zoemende geluid aanhoudt. Adem uit door je neus. Herhaal deze stappen 10 tot 20 keer. Het helpt stress en angst te verminderen. Het verbetert de slaapkwaliteit. Het verhoogt de concentratie en focus.

Reactie plaatsen