Time in de Amrit Vela

Jarenlang leek het idee om in de mystieke uren voor zonsopgang wakker te worden een onbereikbare droom. De uitdaging om vroeg op te staan, vooral tegenover ontelbare gedachten en de weerstand van mijn eigen geest, leidde me vaak weg van de beoefening van Sadhana, de heilige ochtendoefening. Het duurde 11 jaar, een reis die begon met mijn Kundalini Yoga lerarenopleiding, om deze nieuwe staat van zijn te bereiken. Nu vind ik mezelf gretig verlangend om wakker te worden tussen 04:00 en 05:30, in afwachting van de komst van Amrit Vela.

In de zachte stilte van de vroege ochtend vind ik troost en een doel. Amrit Vela, deze ambrozijnen uren tussen 3:00 AM en 6:00 AM, is een heilige brug tussen het alledaagse en het goddelijke. Het is een tijd waarin het universum zelf zijn geheimen lijkt te fluisteren voor het ontvankelijke hart en ons leidt naar diepgaande inzichten en spirituele groei. Op deze momenten geef ik prioriteit aan mezelf en aan mijn verbinding met het universum. Tijdens Amrit Vela begint de mist van signalen, boodschappen en meningen die mijn geest verstoppen op te trekken. Het is in deze heilige stilte dat ik onderscheid maak tussen wat echt belangrijk is. Ik herinner me dat we allemaal met elkaar verbonden zijn en dat mijn handelingen moeten voortkomen uit eenheid, niet uit dualiteit.

In deze stille uren stem ik me af op mijn 'HUKAM', mijn reden om in dit leven te zijn. Ik spreek grenzeloze dankbaarheid uit voor alles wat ik heb ontvangen en ervaren van het universum. Deze transformatie was geen eenzame onderneming; ze werd gevoed door de wijsheid van vele leraren en de kameraadschap van mede yogi's in de Kundalini Yoga club. Ik ben vooral Guru Gian Singh dankbaar dat hij me heeft verwelkomd in de Sanghat die hij in Schoorl heeft gecreƫerd. In de aanwezigheid van geestverwanten ontdekte ik genezing, compassie en de motivatie om de essentie van Amrit Vela zo vaak mogelijk te omarmen.

Vandaag, terwijl ik me voorbereid om de deelnemers aan de Yogi in 1 Day Workshop van dienst te zijn, ben ik vervuld van een gevoel van doelgerichtheid.


Over de schrijver
Reactie plaatsen