gratis Kundalini Yoga Meditatie van de Week

Elke week op donderdag zetten we hier een nieuwe meditatie voor jou klaar. Deze blijft een hele week online gratis beschikbaar. Zo kan jij lekker meedoen. En krijg je elke keer nieuwe inspiratie voor meditaties, ademhalingsoefeningen of mantra's. 

Wil je graag een kriya toevoegen aan je (dagelijkse) practice? Doe dan ook de gratis Kundalini Yoga Kriya van de Week. Deze verschijnt elke week op maandag. 


Kundalini Yoga Meditatie van de WeekMagic Mantra Meditatie - zet negativiteit om in positiviteit 

We gebruiken in deze meditatie de magische mantra: EK ONG KAAR SAT GUR PRASAAD - SAT GUR PRASAAD EK ONG KAAR. 

Deze mantra krijgt zijn bijnaam magische mantra omdat hij negativiteit tot positiviteit transformeert. De kracht van de oneindigheid wordt gebruikt om alle negativiteit weg te blazen. 


Kundalini yoga en meditatie in het algemeen werken al tegen negativiteit, het is een soort van superpositiviteitkracht. Want als de kundalini energie goed door je systeem en  al je chakra’s heen loopt dan vergroot het je electro-magnetisch veld en duw je negativiteit van je af

Maar hoe doe je dat dan die energie omhoog brengen? Een manier is deze krachtige mantra om dat proces op gang te brengen.


De magische mantra - zo wordt hij ook wel genoemd - heeft ook die tegenstelling of omdraaiing in zich: 

EK ONG KAAR SAT GUR PRASAAD 

SAT GUR PRASAAD EK ONG KAAR


EK ONG KAR betekent eenheid 

SAT GUR PRA SAD is het eenheidsbewustzijn, het kado dat je krijgt als je tot je ware hogere zelf komt. Als je daar komt dan verdwijnt alle afgescheidenheid, dualiteit en alle negativiteit en ervaar je oneindigheid en eenheid.


En dat is de magie deze mantra en van Kundalini Yoga; het brengt je voorbij de dualiteit - warm vs koud, goed vs fout,... -  je voelt dat alles klopt. Dat alles is zoals het moet zijn. 


Mudra

Je zit in lotushouding of een andere comfortabele houding en houdt je handen met je pinken en de zijkanten van je handen tegen elkaar en vorm een soort van cup.

Breng je handen een beetje schuin voor je hart chakra (er niet tegen maar laat een beetje ruimte)  


Sluit je ogen en laat je leiden door de muziek en de mantra. 


Geniet! Zin in meer yoga & meditaties begeleid in het Nederlands?  Word lid van de Kundalini Yoga Club. 

Zin in meer Nederlandstalige yoga & meditatiesets? Word lid van de Kundalini Yoga Club en krijg toegang tot meer dan 200 kriya's en meditaties. Hier vind je meer info.