Kundalini Yoga Club docent: 

MARGOT HALLEMANS

Levensgenieter die in alles groei

en dankbaarheid ziet

"Je kan een ander niet geven, wat je jezelf niet eerst gegeven hebt!"

Hallo daar!

Aangename kennismaking.

Ik ben Margot.

Vlaamse actrice, yogadocente, intuïtief coach en auteur van m’n boek ‘Bevrijd’.

Daarnaast ben ik gebeten door alles wat persoonlijke groei omvat, en sta ik

te popelen om mijn inspiratiezaadjes te delen met jou.

Kom, schuif aan, en proef naar hartelust van mijn “inspiratiebuffet”.


Acteren is en blijft mijn allergrootste passie. Het zit me gewoonweg in het bloed. Mijn moeder was actrice in amateurgezelschappen en over het algemeen kom ik uit een zeer creatieve en expressieve familie. Expressie is daarom ook alles voor me. Het zit in de manier waarop ik me uitdruk, de luidheid van mijn schaterlach, in mijn rijke fantasie en in de capaciteit van mijn mimiek (En dan in het bijzonder de flexibiliteit van mijn wenkbrauwen, haha). Op het podium herleef ik en kan ik figuurlijk-en soms ook letterlijk-de hoofdrol van mijn leven spelen. Theater omvat me. In elke rol die ik speel, zal ook altijd een stukje van mezelf schuilen.


Je kan mij kennen als Hanne Van den Bossche uit de langlopende TV-serie 'Familie'


De jaren op de academie en alsook mijn theater-ervaringen beschouw ik met veel trots als mijn leerschool. Ik heb namelijk nooit kunstschool gevolgd of een andere kunstopleiding gedaan.

In 2018 sprong ik als leek in de wereld van yoga. Eerst gebruikte ik het als tool om mijn hoofd leeg te maken en om de connectie met mezelf en mijn lichaam terug te vinden, maar al gauw voelde ik een sterk verlangen om het effect van yoga te gaan delen met anderen. Ik ben een gever, een zorgdrager en laad op aan energie als ik mensen mag inspireren met tools die meer levenskwaliteit bieden. Yoga heeft me hier zelf enorm bij geholpen en dat wens ik ook mee te geven aan iedereen rondom mij. In september 2020 studeerde ik af als yogadocente en ik sta te popelen om mijn ervaringen te delen en te verrijken in eender welke zin van het woord.


Als je aan mij vraagt wat ‘yoga’ voor mij betekent, is dat niets minder dan ‘verbinding’. Meer specifiek, de connectie tussen lichaam, geest en ziel. Yoga geeft me meer levens- én lichaamskwaliteit. Het verhoogt mijn bewustzijn in alles wat ik doe en brengt me vaker naar het voelen van mijn lichaam. Zowel mijn werk als actrice, alsook de relaties in mijn familie-en vriendenkring, maar voornamelijk de verbinding met mezelf ondervindt hier een positief effect van. Yoga verrijkt mijn leven en iedereen in mijn buurt mag volop mee genieten van die 'good vibes'. Jij misschien ook binnenkort? Ik hoop het graag!

   Om te kunnen creëren, wil ik verbinding ervaren. Kwetsbaarheid is voor mij dé opening tot zulk een verbinding. Het is een kracht die het mogelijk maakt om mezelf authentiek en menselijk te tonen, met mildheid en empathie voor mezelf. Open communicatie, van hart tot hart, is hier onlosmakelijk mee verbonden. Ik wil aan alles woorden kunnen geven. Lucht geven aan mijn hart en uitspreken wat ik voel.

   Zo wil ik zijn. Margot in al haar facetten, in al haar veelheid. Op tijd en stond “het zot konijn” uithangen en me compleet belachelijk maken, hoort daar ook bij. En vooral ... hier geen schaamte bij voelen, maar wel volledige vrijheid bij mezelf. Het leert me relativeren, het laat me lachen met mezelf en houdt het innerlijke kind in mij wakker. Iets wat ik nooit of nooit wil verliezen.

   Uiteindelijk streef ik ernaar om liefde te ‘zijn’, als purpose of life. Ik wil liefde in alles zien en dankbaarheid voelen voor het feit dat ik hier mag zijn, leven, spelen, creëren, .... elke dag opnieuw. Wanneer ik liefde op die manier voel, wordt het ook makkelijker om onvoorwaardelijk graag te zien. Met je eigen hart gevuld, delend met een ander, zonder iets terug te verwachten. Dan wordt onvoorwaardelijke liefde iets waar je elkaar in vindt en ontmoet. Als dat niet mooi is?

TOP 5 FAVORIETE TOOLS  VOOR MARGOT

1. Een boswandeling in je eentje (en ook zonder mobieltje) 

2. Meditatie in bed, meteen na het ontwaken

3. en daarna… Zachte yoga om je lichaam liefdevol wakker te maken

4. Je top 3 van dankbare momenten benoemen en/of delen bij het afsluiten van je dag

5. Een kopje ceremoniële cacao drinken met een moment van reflectie nadien

PASSIE VOOR KUNDALINI YOGA

Mijn weg naar yoga vond ik in een meer neerwaartse periode in mijn leven, toen ik de verbinding met mezelf eventjes kwijt ben geraakt. Omdat ik wist dat ik van nature een sterke connectie met mijn intuïtie en lichaam had, wou ik die met bewuste tools weer terugvinden. Yoga heeft me hierin alles gegeven wat ik nodig had, alsook de kracht om mezelf beetje bij beetje herop te bouwen. En zo begon ik aan de terugweg naar mezelf…

Maar wat is Hatha Yoga eigenlijk?

Ik noem Hatha yoga ook wel eens de meer “basic” yoga. Ik vind het de ideale yogastijl om mee te starten als beginnende yogi/yogini. Qua stijl ligt het wat meer tussen de eerder rustige Yin yoga en de actievere Vinyasa yoga. Ik heb er door de jaren heen m’n eigen “Margot-yoga” van gemaakt door er hier en daar wat invloeden van de andere stijlen aan toe te voegen. Zo vind je altijd genoeg variatie én balans in m’n lessen. Ervaar, voel, en adem het zelf…tijdens mijn programma.

Pssst… Blijf op de hoogte van alle nieuwigheden, retreats, workshops, yogadagen, en veel meer… via mijn instagramaccount of website: www.margothallemans.be

Heel graag tot ziens, ‘hoors’ of ‘schrijfs’

Namasté, Margot

Favoriete yoga pose - Yogi squat - Malasana

Favoriete mantra - 
'Voel je Lichaam, Voel je Hart'

'Om Namah Shivaya'

Favoriete ademhalingstechniek -  

Lion’s breath

Favorite lied voor yoga -
Naturaleza- Danit Mose

Achtergrond

 • Al als kleine uk gebeten door expressie en theater
 • Met mijn werk als parttime yogadocente en coach, geef ik balans aan bovenstaande
 • Gekropen uit een dal, zag ik weer hoe mooi het uitzicht is daarboven
 • Nu weet ik: het leven is één groot spel, waar groei in alles terug te vinden is
 • 100% levensgenieter en gelukszoeker
 • Liefdeszaaier als levensmissie

Wat Anderen Zeggen over Margot

Dankjewel om me zoveel te leren over persoonlijke groei!Ik heb de afgelopen 2 jaar heel diep gezeten.

Ik ben in opname geweest en heb een half jaar, dagelijks intensieve therapie gevolgd.

Nog steeds heb ik gesprekken met mijn psycholoog, maar niet zo frequent als toen. Je hebt me onbewust gesteund in de lastigste, donkerste en zwaarste periode van mijn leven. Het was echt overleven, elke dag opnieuw. Nu pas, na 2 extreem harde jaren heb ik eindelijk de ruimte om te kijken naar de kleine mooie dingen, te genieten van de zonsondergang, bloemen, de zee, de zon! En vooral… om je boek te lezen en toe te passen.

Dankjewel Margot, echt!

Voor zoveel!


anonieme getuigenis

Remko

En als ik Margot's boek dan teruglees dan merk ik hoevaak ik al op de juiste manier, op jouw stijl communiceer en nadenk over alles.

Daarstraks nog eens gezellig iets gaan drinken met C. Ik had wel nood aan een babbel en vroeg om haar advies voor het uiten van mijn mening en gevoelens zonder een conflict te verkrijgen. Echt gek, maar telkens wij even vast zitten , met ons zelf of met het omgaan van anderen in het dagelijks leven komen we altijd bij jouw boek terecht. Dan volgt de zin: " hé maar lees eens Margot's boek, hoofdstuk Mind, of nee Expressie". En als ik het dan teruglees dan merk ik hoevaak ik al op de juiste manier, op jouw stijl communiceer en nadenk over alles. Het is echt een levenswijze geworden jouw boek. En voor ons alle 2 wel een houvast bij moeilijkere momenten of wanneer we zekerheid zoeken.
anonieme getuigenis
Sonia

Je hebt mij afgelopen jaar veel geleerd met al je oefeningen en adviezenLieve Margot,


 Bedankt om je boek zo een mooie betekenis te geven . 

Bedankt om te zijn wie je bent, mooi mens ♥ Je hebt gelijk eigen hartje eerst :)

 

Je hebt mij afgelopen jaar veel geleerd met al je oefeningen en adviezen . 


Een heel fijn einde jaar powerwoman ♥

anonieme getuigenis
Leo

Ik neem je graag mee op reis naar jezelf...

WIL JE YOGA DOEN MET MARGOT?

Boek Margot Hallemans ‘Bevrijd’

‘Bevrijd’ is de vrucht van het werk aan mezelf. Als een terugblik op de weg die ik afgelegd heb tot de Margot die ik hier en nu ben.

Ik deel er met liefde mijn passie voor zelfontwikkeling en mijn eigen tools tot zelfrealisatie en wens, juich toe, dat ze voor jou net zoveel of misschien nog meer mogen betekenen dan voor mij.€36

Introductie in Hatha Yoga met Margot Hallemans

Ik neem je graag mee op reis naar jezelf, terug naar jouw kern, waar alles puur is en waar

weerstand geen plaats kent. Geef je over aan de magie en de vreugde van het hier en nu en

herontdek wie jij echt bent diep vanbinnen. Ik help je heel graag mee op weg tijdens mijn uniek 21-

daags yogaprogramma, hier exclusief verkrijgbaar bij de Kundalini Yogaclub!


€36

Privé-lessen met Margot Hallemans

Ik bied met veel liefde privé-lessen en retreats aan op maat,

maar je kan me ook booken om mijn ervaringen te delen;

 • In een gecertificeerde yogastudio
 • Op je bedrijf
 • Op je school
 • Op event(s)
 • Op je weekendje weg
 • etc...