Online Japji Jappa Programma
met Guru Gian

Ervaar de kracht van de Japji in deze Jappa waarin we rustig en meditatief 11x de Japji van Guru Naanak achter elkaar reciteren. 


Zondag 3 maart van 06.00 tot +/- 11.30

Sat Naam Yogi(ni),


Je hebt waarschijnlijk wel eens van de Japji gehoord of je hebt het gedaan tijdens een van mijn retraites of opleidingen.


Wellicht reciteer je ook zelf weleens de Japji.


De Japji is de spirituele basis van de Kundalini Yoga traditie.


Het vertelt over hoe we spiritueel kunnen ontwaken en hoe we dat het best kunnen doen.


Ik doe zelf dagelijks de Japji.


Het is voor mij iedere keer weer thuiskomen. 


De vibratie van de Japji activeert je essentie, je ziel.


Als onderdeel van de Grotere Japji Sahib Meesterschap training doen we ook jaarlijks een aantal Jappa's.


Jappa's zijn meditatieve recitaties die je helpen je energetische lichamen te reinigen en in een diepere meditatieve staat te komen.


In deze Jappa doen we 11 keer op rustig tempo de Japji Sahib.


Dat is een Jappa van ongeveer 6 uur. 


Dus als je voelt dat je je meditatie practice wilt verdiepen doe dan mee met onze 11x Online Japji Jappa.


Lees onderstaande informatie goed door en dan hoop ik je op 3 maart te zien bij de Jappa.


Sat Naam,

Guru Gian & Team Kundalini Yoga ClubDe 11x Japji Jappa geeft je een diepe meditatieve ervaring en brengt je bij het eenheidsbewustzijn.

kundalini yoga yogi bhajan
"What is Japji, do you know? Japji is a permutation and combination of the Sound Current to bring balance and relevancy to the productivity of the neurons in the brain via the hypothalamus. And it sets the pattern to experience Infinity."
Yogi Bhajan

Wat gaan we doen?

Op zondag 3 maart startend om 06.00 in de morgen (Amrit Vela) beginnen we onze 11x recitatie. Ik zal het op rustige manier zoveel mogelijk in de Naad reciteren. 1 recitatie duurt ongeveer 30 minuten. De hele 11x Jappa recitatie zal dus ongeveer 5,5 uur duren. 


Het is het best om in een meditatieve houding te zitten. Wel kun je natuurlijk af en toe je benen uitstrekken. Deelname op een stoel is ook mogelijk. 


Uiteraard moedig ik je aan om zelf ook mee te chanten. Wellicht heb je zelf een Japji en wij bieden je ook een pdf met een Japji aan die je bijvoorbeeld kan uitprinten om zo mee te lezen.


Ook als je de Japji niet kent maar wel behoefte hebt aan een diepere meditatieve ervaring kan je ervoor kiezen om alleen te luisteren naar de 11 recitaties van de Japji.


We doen de 11x Japji Jappa online via Zoom.


Bij registratie krijg je een aparte link.


Wat zijn de effecten van Jappa • Japa-meditatie vermindert stress en kalmeert de geest

  De combinatie van diepe ademhaling, heilige klanken en het langzame ritme van japa-meditatie heeft inherente en synergetische kalmerende eigenschappen. Deze oefening creëert een stemming van de geest om specifieke hersengolftoestanden te induceren. Japa meditatie is de makkelijkste en meest effectieve manier om de langzamere hersengolf toestanden van Alfa (focus en leren), Theta (creativiteit en intuïtie) en Delta (helen en kalmeren) te activeren.

 • Jappa helpt bij het openen van je hartchakra: Je hart houdt van mediteren. Je hart en je geest komen meer op 1 lijn. Jappa vergroot je capaciteit om liefde teervaren en om compassie te hebben met jezelf en anderen

 • Jappa helpt je om te focussen en te concentreren: Je mind krijgt een goede training in lang je aandacht vasthouden. De verhoogde staat van concetratie neem je ook mee je verdere leven in.

 • Jappa meditatie helpt negatieve gedachten te verminderen en je stemming te verbeteren: Het herhalen van heilige klanken uit het Gurmukhi script helpt om de vibratie in je geest te verhogen. Dit helpt negatieve gedachtes te transformeren in positieve gedachten en goede stemmingen.

 • Jappa meditatie helpt je bij het ontwikkelen van positieve emoties als compassie, vriendelijkheid, liefde, optimisme, hoop en vertrouwen.


Daarnaast heeft het specifiek reciteren van de Japji vele positieve spirituele effecten. De recitatie van de Japji helpt je om bij je Ware Natuur te komen. Het geeft toegang tot non-duaal bewustzijn. Hoe meer we in non-duaal eenheidsbewustzijn verkeren hoe makkelijker het wordt om alles te accepteren zoals het is. En vanuit die plek kunnen we echt liefde en compassie ervaren. Voor onszelf en voor de hele wereld. De Japji Jappa zal je liefde voor de Japji doen vergroten. 
NB: Jappa is een spirituele technologie en kan soms een intense uitwerking hebben op je onderbewustzijn. Dat kan resulteren in weerstand, emoties, of negatieve gedachten. Dit is een reactie op het opschonen van karma uit het onderbewustzijn. Zie het als iets positiefs!

Een klein beetje over de Japji van Guru Naanak

De Japji van Guru Naanak is een spiritueel gedichte in de Heilige Klanken van het Gurmukhi script. Het Gurmukhi lijkt sterk op het Sanskrit en werkt op de 7 chakras. De klanken uit het Gurmukhi hebben een sterk helende werking en brengen ons terug bij onze natuurlijke staat. 


In de Japji vertelt Guru Naanak over zijn eenheidservaring (jal samadhi) waarin hij volledig één werd met het Licht. Het is een verslag van zijn verlichtingservaring. In de vorm van Shabad Guru. Dus het gaat niet alleen om de tekst maar met name de vibratie van de tekst. In de Japji Sahib neemt Guru Naanak je in 40 stappen mee naar een volledige eenheidservaring. 


Ik reciteer en bestudeer de Japji al 17 jaar. Het is voor mij persoonlijk de grootste spirituele kennisbron die ik ken. De Japji is mijn persoonlijke leermeester. Het brengt mij voorbij iedere vorm van dogma of moeten naar de essentie van het leven: eenheid.


De Japji kan iedereen helpen zijn of haar problemen op te lossen. Iedere stap van de 40 treden lost een deel van ons karma op. 


De Japji is voor iedereen en kan op ieder niveau beoefent worden. Het speciale Japji Jappa programma

Een goede voorbereiding is alles. Daarom hebben wij een speciaal pakket samengesteld die je helpt dieper tot de essentie van de Japji door te dringen.


1. De 11x Japji Jappa ervaring op zondag 3 maart door Guru Gian waarin we Live een diepe meditatieve ervaring creëren. 


2. De 11x Japji Jappa opname zodat je na de ervaring ook nog zelf deze Jappa kunt doen zo vaak als je voelt


3. Een 40 minuten Masterclass Video over Guru Naanak, het Gurmukhi script, zijn verlichtingservaring en de Japji (deze komt uit de Japji Sahib Meesterschap training) zodat je ook echt snapt welk een bijzonder geschrift de Japji is.


4. Een video-opname van Guru Gian die de Japji Sahib reciteert met daarbij ondertiteling zodat je makkelijk kunt oefenen (dit is heel goed om een paar keer te doen voor de Japji Jappa)


5. Een speciale digitale Nederlandse Japji vertaling gebasseerd op de poetische vertaling van Ek Ong Kaar Khalsa die deze vertaling op verzoek van Yogi Bhajan heeft gemaakt. We hebben deze Nederlandstalige vertaling speciaal voor dit event gemaakt. Dit stelt je in staat om waarschijnlijk voor de eerste keer de Japji in een niet dogmatische maar yogisch poetische versie te begrijpen. We zijn hier erg trots op.


6. Een zeer zeldzame opname van Yogi Bhajan die de Japji reciteert. Ik heb daar jaren naar gezocht en uiteindelijk te pakken weten te krijgen. En jij krijgt deze bij het speciale Japji Jappa programma.


7.Een 1 uur opname van de Japji Sahib in de originele Naad door Amandeep Singh. 

Jouw prijs voor de Japji Jappa en het online Japji Jappa programma is slechts €111,-

Ja ik doe mee!

Datum

Zondag 3 maart 

Prijs

111,-

Tijd

06.00 - 11.30

Locatie

Online via Zoom

Nog even alles op een rij.

Limited

Japji Jappa Online Programma

111,-
 • Japj Jappa van zondag 3 maart
 • Opname Japji Jappa zondag 3 maart
 • Masterclass over Guru Naanak & Japji
 • Speciale video opname Japji recitatie door Guru Gian met ondertiteling
 • Nieuwe Digitale Nederlandstalige Japji vertaling 
 • Opname Yogi Bhajan die de Japji reciteert
 • Speciale Japji Sahib opname in Naad van Yogi Amandeep Singh

Vraag en Antwoord

Vraag: Waar vind ik de Zoom link voor de Online Japji Jappa?

Antwoord: Na je registratie krijg je een mail met alle informatie met daarbij ook de Zoomlink.


Vraag: Waar vind ik masterclass, opname Japji, recitatie Guru Gian, recitatie Yogi Bhajan en Yogi Amandeep Singh?

Antwoord: Na je registratie krijg je een mail met daarin de link naar het Japji Jappa Programma in de online omgeving van de Kundalini Yoga Club.


Vraag: Waneer wordt de opname beschikbaar?

Antwoord: Een dag later is de opname ook beschikbaar.


Vraag: Ik kan er niet bij zijn, kan ik toch meedoen?

Antwoord: Live meedoen is natuurlijk het allerfijnst. Maar je kan natuurlijk de opname op ieder ander moment ook bekijken en dan de 11x Japji Jappa meedoen. Dus ja, je mag je ook opgeven als je er LIVE online er niet bij kan zijn.


Vraag: Ik heb nog nooit zo lang gemediteerd is dat een probleem?

Antwoord: Nee dat is geen probleem. Zorg wel goed voor jezelf en schroom niet om af en toe te gaan verzitten of soms zelfs even te lopen.


Vraag: Ik heb geen ervaring met de Japji. Is dat een probleem?

Antwoord: De beste ervaring is natuurlijk als je mee kunt lezen. Maar je kunt ook gewoon mee mediteren op de klanken en de meditatieve space. En je kan natuurlijk van te voren oefenen!


Vraag: Ik heb nog een andere vraag. Waar kan ik die stellen?

Antwoord: Stuur je vraag naar info@gurugian.nl