Het verhaal achter de Nederlandse vertaling van de Japji Sahib

Onze Sandesh en Guru Gian hebben te gast Aad Purkh.


Live interview op vrijdag 24 mei, 19:30

Schrijf je hier in
en draag bij aan dit interview.

Ben je benieuwd naar de diepere betekenis achter de Japji Sahib en het tot stand komen van de Nederlandse vertaling van de Japji Sahib?


Dan is dit jouw kans! 


Sandesh (Hai Vo) zal in een uniek live interview twee prominente figuren in de Nederlandse Japji Sahib verkenning bevragen: Guru Gian (Jasper Kok), de grondlegger van het Japji Sahib Meesterschap, en Aad Purkh, de visionair achter de Nederlandse vertaling van de Japji Sahib. Deze speciale live-interviewsessie biedt een zeldzame gelegenheid om meer te leren over de wijsheid en de impact van deze eeuwenoude tekst.


Schrijf je nu gratis in voor deze online bijeenkomst en krijg de kans om jouw vragen rechtstreeks aan Guru Gian en Aad Purkh te stellen. Mis dit inspirerende evenement niet en voeg je bij ons voor een boeiend gesprek!

Een prachtige gelegenheid om weer samen de spiritualiteit te verkennen en te bespreken. De gehele kundalini yoga club community is uitgenodigd.

WAT IS JAPJI?

Japji Sahib is geschreven door Guru Nanak. Het christendom heeft Jezus, de Islam heeft Mohammed, het boedhisme heeft Boedha en wij hebben Guru Nanak.


Guru Nanak is een avatar van het caliber Jezus, Mohammed en Boedha. Maar wat het bijzonder maakt is dat Guru Nanak de meest recente avatar is. En hij maar liefst 10 keer incarneerde in zijn 10 opvolgers (dit zijn de 10 Sikh Gurus die ook wel de 10 Nanaks genoemd worden). Guru Nanak is de boodschapper van het Waterman Tijdperk. Dit tijdperk gaat over het ontdekken van de Guru in jezelf, leven op basis van je intuitie en het claimen van je eigen spirituele authoriteit.


In de Japji wordt in 40 stappen de Eeuwige Wetenschap van de Oneindige Ziel uitgelegd. Alle belangrijke spirituele themas komen aan bod: het bestaan van de ziel, eigen wil versus Universele Wil, hoe je door de illusie van je ego kunt prikken, hoe je juist kunt mediteren, hoe dualiteit werkt in de drie-dimensionale realiteit, hoe dat alles wat je ziet een reflectie van je onderbewustzijn is, hoe je je kruin chakra kunt openen voor spirituele verlichting, de valkuilen die je tegenkomt na verlichting, de 5 hogere sferen waar je door heen gaat als je bewustzijn opstijgt door je kruinchakra en hoe je ervoor kunt zorgen dat je je allerdaagse bewustzijn transformeert in spiritueel bewustzijn om maar eens een kleine greep uit de spirituele themas van de Japji te halen. 


Japji Sahib is niet alleen maar een leraar. Japji Sahib is een Guru. Een spirituele technologie die je de mogelijkheid tot spirituele transformatie geeft. Japji Sahib is Shabd Guru. Een symphonie van vibraties die je chakras, gunas, en elementen in balans brengt, de sushumna activeert en je toegang geeft tot je Hogere Bewustzijn. Het is niet makkelijk om de diepgang en dimensie van Japji te doorgronden. Het vraagt een gevoeligheid en verfijning van je perceptie. Kundalini Yoga is de tool om je zelf klaar te maken voor het ontvangen van het Woord, de Logos, oftewel de Shabad. Het brengt je in directe relatie met de oorspronkelijke vibratie van het Universum. Het is ongelofelijk puur en zuiver. En wil maar een ding: eenheidsbewustzijn.


De kracht van de Japji is de kracht van eenheid en liefde. Het zorgt ervoor dat al de aspecten van je leven en je relaties in balans komen en in allignment met het Universum.

WAT GAAN WE DOEN?

Sluit je aan op vrijdag 24 mei om 19.30 uur voor een inspirerende ontmoeting, waar Guru Gian, de oprichter van de Japji Sahib-Meesterschap in Nederland, in een boeiend interview gaat met Aad Purkh, de bedenker van de Nederlandse versie van de Japji Sahib.


Deze exclusieve bijeenkomst vindt online plaats en is volledig gratis. Na registratie ontvang je een e-mail met alle benodigde informatie over hoe je toegang kunt krijgen tot het online evenement.


Mis deze opmerkelijke kans niet! Stem live af op deze verrijkende sessie en grijp de kans om je vragen rechtstreeks aan de experts te stellen. Laat je nieuwsgierigheid bloeien en maak deel uit van deze transformerende dialoog.

Ja, ik wil het
en ben er gratis live bij.

OVER DE SPREKERS:

Aad Purkh, de maker van de Nederlandse versie van de Japji Sahib

Mijn naam is Frits Wiegant en mijn bouwjaar is 1958. Sinds 2002 geef ik met veel plezier Kundalini yogalessen. In 1984 ben ik met Hatha yoga begonnen. In 1996 kwam ik met Kundalini yoga in aanraking en al meteen de eerste les was er een klik en gevoel van “dit kan mij brengen wat ik zoek, waar ik heen wil”. Sindsdien heeft het mij niet meer losgelaten en nog steeds vind ik verdieping in de theorie en de praktijk ervan. Het geeft mij nog steeds een geweldige steun en stimulans voor mijn spirituele ontwikkeling...

Vooral de meditaties en het gebruik van mantra’s in de les spraken mij aan, maar ook de dynamische oefeningen, de afwisseling van inspanning en ontspanning en het actieve gebruik van de ademhaling tijdens de oefeningen. Dit kende ik niet van de Hatha yoga, wat ik ervoor sinds 1984 beoefende. 

Kundalini yoga en de leringen van Yogi Bhajan geven mij de verdieping waar ik naar op op zoek ben. 

In 2000 besloot ik om zelf de lerarenopleiding te gaan volgen, in 2002 heb ik deze opleiding afgerond en ben ik begonnen met lesgeven, naast mijn fultime vaste baan. 

Door diverse verdiepingscursussen in de Kundalini Yoga te volgen, heb ik inmiddels mijn level 2 Teacher Training gehaald. 

Behalve yoga, heb ik mij ook verdiept en cursussen gevolgd in: Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP-Practitioner), Astrologie, Geweldloze communicatie, Tarot, I-tjing, Sat Nam Rasayan Healing. 

In het dagelijks leven heb ik een technische functie; inspecteur van grote technische installaties om de integriteit en veiligheid daarvan te waarborgen. Door mijn fulltime baan in het bedrijfsleven met de nodige verantwoordelijkheden, bij meerdere werkgevers, weet ik uit eigen ervaring hoe stressvol dat kan zijn, met het halen van deadlines tegenover beperkte budgetten. 

Kundalini yoga heeft mij de afgelopen jaren meermaals “overeind” gehouden in stressvolle tijden! Soms met moeite, maar gelukkig heb ik nooit een burn-out hoeven ervaren. Voorts ben ik getrouwd met een lieve vrouw en heb drie grandioze kinderen, zo heb ik tijdens hun opvoeding ook de nodige uitdagingen van het gezinsleven voor m’n kiezen gehad. 

Door mijn yoga-ervaring kon ik in stressvolle tijden meestal goed onderscheid blijven maken tussen wat wel of niet essentiëel is, wel of niet belangrijk is, wel of niet noodzakelijk is, of er wel of niet snel actie nodig is. Dit heeft mij overeind en in balans gehouden en dat is, wat ik jou ook gun. 

Mijn drive is om tot de essentie van dingen (en mensen) te komen. Waar gaat het in het leven, mijn leven, nou werkelijk om? Wat hou je over als je alle “wolkvorming” en bla-bla vanuit je ego achterwege laat? Dat vind ik soms zeer confronterend, maar gelukkig altijd heel fascinerend en uitnodigend om door te gaan.

Ik ben lid van de Beroepsvereniging Kundalini Yoga Nederland (KYN) en van de International Kundalini Yoga Teachers Association (IKYTA).

Guru Gian/ Jasper Kok, de oprichter van de Japji Sahib Meesterschap

Al bijna 20 jaar beoefen ik met veel plezier en resultaat Kundalini Yoga & Meditatie. Als gecertificeerd Kundalini Yoga docent en als Yoga Therapeut ondersteun ik al weer 12 jaar met behulp van Kundalini Yoga mensen in hun struggles met ziektes en blokkades en in het vinden van hun hart's verlangen.

In 2015 richte ik Gian Instituut op en lanceerde ik de Kundalini Yoga coaching level 1 & 2 training. Meer dan 250 studenten in binnen en buitenland volgden deze unieke Kundalini Yoga en persoonlijke ontwikkelingstraining en zijn nu Yoga Coaches. Sinds 2020 geef ik voor Yoga Alliance de Kundalini Yoga lerarenopleidingen level 1 en level 2.

Sinds 2018 is het mijn missie om alle Kundalini Yoga kriyas en meditaties in het Nederlands te vertalen en op video op te nemen. Samen met andere gastdocenten leeft dat voort in het grootste Nederlandstalige online Kundalini Yoga platform: De Kundalini Yoga Club. Hierop geef ik ook Nederlandstalig specialistische verdiepingscurssen zoals 365 Dagen Kundalini Yoga Meesterschap en Japji Sahib Meesterschap.

Als ex-wetenschapper en gepromoveerd econoom kijk ik met een nuchtere blik op de wondere wereld van Kundalini Yoga. Ik ben natuurlijk erg dankbaar voor wat Yogi Bhajan heeft doorgegeven maar ik onderzoek ook zelf oude yogische teksten en laat mij in mijn studie leiden door wat de Spirit mij door en voorgeeft. Voor mij is Kundalini Yoga en de Teachings van de 10 Sikh Gurus de meest transformatieve technologie die ik ken. Ik deel het graag met jou! 

kundalini yoga yogi bhajan
"What is Japji, do you know? Japji is a permutation and combination of the Sound Current to bring balance and relevancy to the productivity of the neurons in the brain via the hypothalamus. And it sets the pattern to experience Infinity."
Yogi Bhajan

Datum

Vrijdag 24 mei

Prijs

gratis

Tijd

19.30 - 20.30

Locatie

ONLINE

Zodra je je hebt geregistreerd, sturen we je een e-mail met alle benodigde details om deel te nemen.

JA IK DOE MEE!

Schrijf je hier in
en ervaar samen met onze community de wijsheid