Bibian Hopmans

Ice Mermaid

"In elk moment streef ik ernaar om vol compassie en liefdevol aanwezig te zijn. Dan kan ik echt alles laten zijn voor wat het is."

Hallo daar...

 • Bibian's werk heeft haar geleerd hoe sterk ze kan zijn voor anderen. In de psychiatrische verpleegkunde komen er vele uitdagenden situaties voor.
 • Niet alleen mentaal of emotioneel vlak, maar ook fysiek heeft ze verschillende uitdagingen moeten doorstaan.
 • Het eiste zoveel van haar, waardoor ze niet meer in staat was om voor haarzelf kon zorgen. Een burn-out was het gevolg. Het was tijd om verantwoordelijkheid te nemen om eerst voor zichzelf te gaan zorgen. Om oude trauma's te helen. 
 • Ze was genoodzaakt om een pad te vinden die beter was voor haarzelf, haar relatie en haar toekomst.
 • Sinds 2000 heeft Bibian gekozen om te leren wat 'zelheling' kan betekenen.

Tijdens haar eigen helings proces is Bibian heeft Bibian diverse opleidingen gedaan .Ze heeft NLP opleidingen gedaan en is trainer, coach en counseler geworden. Verschillende yoga opleidingen gedaan, waaronder hatha yoga, tieneryoga, kundalini teacher training en tantra coach level 1. 


Een van Bibians voornaamste uitdagingen was om in alle momenten haar eigen veiligheid, ruimte en comfort te bewaken. Emotionele zelfzorg was iets noodzakelijks voor haar zelf en eigen gezin. Dit is waar ze aan werkte tijdens haar burnout en in groeide en dankzij de verschillende opleidingen. Ze heeft geleerd haar patronen van oordeel te onderzien en deze los te laten, waardoor ze meer berip krijgt voor de situatie en de ander. 


Ze beschrijft het als een reis van 'moeten' naar 'verlangen' waar ze de aversie voor de sadhana (dagelijkse practice) heeft weten om te vormen naar verlangen om zelfliefde te beoefenen. De dagelijkse discipline heeft haar in staat gesteld om in elke situatie met compassie naar haarzelf en de ander te kunnen kijken.

 • Ik ben dankbaar voor mijn burnout. Het heeft mij op het pad gebracht van persoonlijke ontwikkeling in plaats van enkel cognitieve ontwikkeling. Eerst had ik de angst niet meer de oude te worden. Gelukkig ben ik nooit meer de oude geworden! Ik ben gaan leven in plaats van dat het leven mij leidde. 
 • Langzaam mocht ik gaan groeien van mijn hoofd naar mijn hart. En de ervaring van mijn hart neem ik weer mee in mijn hoofd. Uitgeleerd ben ik nooit, ik zal altijd in ontwikkeling blijven omdat het leven ook altijd in beweging blijft. 
 • Ik weet dat mijn heling en die van velen ligt in het Liefdevol bewust aanwezig zijn bij wat zich aandient. 
 • Ik heb geleerd het leven te omarmen in wat ze mij brengt. Ik houd van het leven en zij is de teacher van mijn levensmissie: het verspreiden van Liefdevol Bewustzijn. 

Top 3 favoriete tools voor Bibian

1. Ademwerk: het heelt je en laat je voelen.

2. Kundalini Yoga: de oekracht in je ontwakenen

3. Koude Training: de volledige stilte ervaren. 


Passie voor Kundalini Yoga

Bibian integreert altijd gauw wat ze leert in haar praktijk. Al tijdens de opleiding als Kundalini Yoga Teacher bij Satya Singh start Bibian met het lesgeven. "De begeleidster van mijn zoon hoorde over mijn wens om yogales te geven en voordat ik het wist gaf ik haar die week nog les. Het ging van 1, naar 2, naar 4  en naar meer. Voordat ik het wist had ik een volle kundalini yogales. En dat groeide gewoon door".

"Ik ben een intuitief en speelse persoon". Het was een uitdaging om dit te zijn voor Bibian in het lesgeven van de vaste structuur van de kundalni yoga kriya's.

"Uiteindelijk is het me gelukt om mezelf toe te laten in de lessen en om de kriya's heen mijn creatie en intuitie toe te laten"


Favorite kriya -

Nabhi Kriya

Favorite mantra - 
Wahe Guru , Wahe Jio
Favorite meditation -

Ik Ben

Smiling Buddha

Favorite Pauree from Japji - Paurie 16
Paurie 16
Favorite Guru
Guru Gian

Guru Nanak

Achtergrond

 • Carriere: Maatschappelijk, psyschiatrisch verpleegkundige
 • Door een burnout is Bibian aan haar eigen helingspad begonnen in 2000
 • Hierna is ze zich gaan focussen op gezinscouseling, gezinszorg en trainer.
 • Focus op relaties verstevigen en stroomlijnen van de zorg voor problematische gezinnen.
 • Sinds 2015 haar eigen praktijk gestart


Wat anderen zeggen

over Bibian

"Dit Geeft Mij Zoveel Energie En Kracht"

Ik ben bij Bibian terecht gekomen met klachten zoals slapeloosheid, veel onrust, opgekropte emoties, kortom compleet opgebrand!!


Ik ben begonnen met ademhalingsoefeningen en dat een aantal weken intensief bij Bibian in de praktijk beoefend. Langzaamaan kwam ik via Bibian ook de Wim Hof methode op het spoor. Na een keer een ijsbad in combinatie met ademhalingstechnieken te hebben mogen ondergaan bij Bibian in de praktijk, heb ik steeds een beetje meer geprobeerd. Thuis de koude douches en onder begeleiding van Bibian het natuurwater in.


Het heeft mij zoveel gebracht en geeft mij zoveel energie en kracht! Dat ik nu dagelijks in mijn eigen ijsbadje stap en regelmatig met een klein clubje mensen of alleen het natuurwater in ga... Wie had dat gedacht. Van koukleum naar innerfire!  Van uitgeblust naar bruisen van energie!!
Djeen
"Ik Heb Me Nog Nooit Zo Goed Gevoeld"

Ik wist niet hoe groot mijn innerlijke kracht was, totdat ik Bibian ontmoette en kennis maakte met de kracht van mijn eigen lichaam en geest door deze bloot te stellen aan extreme omstandigheden. In dit geval koud water in combinatie met ademhalingstechnieken.


Ik heb een horecabedrijf en als ik niet met de koud water training was begonnen, weet ik niet of ik het mentaal wel had gered in deze tijd. Ik kan nu wel zeggen dat ik door de training bij Bibian echt alles aan kan. Laat maar komen!


Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld.

En ben haar dan ook ongelofelijk dankbaar.Christel
" Voor mij als koukleum een hele overwinning!"

"Toen ik in de zomer van 2020 deelnam aan een yoga natuurretraite, georganiseerd door Bibian, heb ik voor de eerste keer kennisgemaakt met het koude water. De ademsessie vooraf was echt magisch. De tintelingen, de state of mind en alle emoties die vrijkwamen, echt een verademing. 

En daarna het koude water in, ik geloof ± 8°C met een buitentemperatuur van ± 30°C. Voor mij als koukleum een hele overwinning! Het voelde fantastisch dat ik het had gedaan.

Ik kan met trots zeggen dat ik besmet ben met het immuneboostbasterd virus en ga gemiddeld 3 keer per week het koude water in en douche regelmatig koud af."koude training yogi koud bad training bibian hopmans guru gian
Cindy

Jump in! Share the Love! Be the Love!

Wil je yoga doen met Ice Mermaid Bibian?

Yoga & adem carousel, een pad naar Liefdevol Bewustzijn

5 yogalessen van Bibian Hopmans

€15

koude training yogi koud bad training bibian hopmans guru gian

Koude Training

Boost je immuunsysteem, verhoog je stofwisseling en kom in contact met je oerkracht
€97

Basistraining

De basistraining gebaseerd op ademwerk - mindset - koud 
€125