JE AANMELDING IS GELUKT!

In je mailbox ontvang je binnen enkele minuten een e-mail met alle praktische informatie. Deze kan soms in de spam terecht komen. Check dus goed ook je andere mappen. Niets ontvangen? Stuur een mail naar contact@kundaliniyogaclub.nl

MAAR WACHT NOG EVEN...

kundalini yoga

Japji Sahib Meesterschap

40 Maanden lang ULTIEM verdiepen in de Japji Sahib, Kundalini Yoga, Naad Yoga, Mantra & de Shabd Guru in dit online programma


Start: 15 april 2024 (geboortedag Guru Nanak)

(voorbereidende oefeningen beschikbaar begin maart)

kundalini yoga meditatie challenge spirituele kracht

Sat nam beste Yogi(ni),


Je bent nu al een tijdje bezig met Kundalini Yoga en je weet dat het werkt. Je voelt je gevoeligheid toenemen en je staat steeds bewuster in het leven. 


Tuurlijk ook jij komt nog steeds wel blokkades en weerstanden tegen maar je weet dat dit bij je spirituele proces hoort. Je bent duidelijk spiritueel aan het ontwaken. 


Spirituele ontwaking is een langdurig proces waarin je ook snel afgeleid kunt raken door de verleidingen van het aardse leven. Dat is niet erg want hoort er ook bij.


Maar hoe beter wij het spirituele proces begrijpen hoe meer we in dit proces kunnen ontspannen. Zo verandert onze spirituele struggle in een steeds wonderbaarlijker en moeitelozere reis.


Als je spirituele ontwikkeling wilt begrijpen moet je de Japji leren te doorgronden. En dan niet alleen intellectueel maar met name als ervaring in je hart. 


Japji Sahib is geschreven door Guru Nanak. Het christendom heeft Jezus, de Islam heeft Mohammed, het boedhisme heeft Boedha en wij hebben Guru Nanak.


Guru Nanak is een avatar van het caliber Jezus, Mohammed en Boedha. Maar wat het bijzonder maakt is dat Guru Nanak de meest recente avatar is. En hij maar liefst 10 keer incarneerde in zijn 10 opvolgers (dit zijn de 10 Sikh Gurus die ook wel de 10 Nanaks genoemd worden).


Guru Nanak is de boodschapper van het Waterman Tijdperk. Dit tijdperk gaat over het ontdekken van de Guru in jezelf, leven op basis van je intuitie en het claimen van je eigen spirituele authoriteit.


In de Japji wordt in 40 stappen de Eeuwige Wetenschap van de Oneindige Ziel uitgelegd. Alle belangrijke spirituele themas komen aan bod: het bestaan van de ziel, eigen wil versus Universele Wil, hoe je door de illusie van je ego kunt prikken, hoe je juist kunt mediteren, hoe dualiteit werkt in de drie-dimensionale realiteit, hoe dat alles wat je ziet een reflectie van je onderbewustzijn is, hoe je je kruin chakra kunt openen voor spirituele verlichting, de valkuilen die je tegenkomt na verlichting, de 5 hogere sferen waar je door heen gaat als je bewustzijn opstijgt door je kruinchakra en hoe je ervoor kunt zorgen dat je je allerdaagse bewustzijn transformeert in spiritueel bewustzijn om maar eens een kleine greep uit de spirituele themas van de Japji te halen. 


Japji Sahib is niet alleen maar een leraar. Japji Sahib is een Guru. Een spirituele technologie die je de mogelijkheid tot spirituele transformatie geeft. Japji Sahib is Shabd Guru. Een symphonie van vibraties die je chakras, gunas, en elementen in balans brengt, de sushumna activeert en je toegang geeft tot je Hogere Bewustzijn. 


Het is niet makkelijk om de diepgang en dimensie van Japji te doorgronden. Het vraagt een gevoeligheid en verfijning van je perceptie. Kundalini Yoga is de tool om je zelf klaar te maken voor het ontvangen van het Woord, de Logos, oftewel de Shabad. 


Het brengt je in directe relatie met de oorspronkelijke vibratie van het Universum. Het is ongelofelijk puur en zuiver. En wil maar een ding: eenheidsbewustzijn.


De kracht van de Japji is de kracht van eenheid en liefde. Het zorgt ervoor dat al de aspecten van je leven en je relaties in balans komen en in allignment met het Universum.


Ik kan uren over Japji praten maar het mooiste cadeau dat ik jou kan geven is om je Japji te laten ervaren. Om je de juiste kriyas, meditaties en achtergrond te geven zodat jijzelf een relatie opbouwt met de Japji Sahib.


Zoals je van mij gewend bent zal ik all-the-way gaan om je zo'n goed mogelijke ervaring te geven. Geleid door Spirit en ik zelf als kanaal. 


Met maar een doel, het meesteren van de Japji Sahib in dit 40 maanden lang durende online programma.


De kroon op mijn werk en de kroon op jouw spirituele ontwikkeling.


Ik kijk er naar uit om met jouw op reis te gaan. 


Sat nam,

Guru Gian & Team Kundalini Yoga Club


Ps. Omdat het zo'n lange periode is kun je jezelf ook eerst voor een jaar committeren. 

If you want to understand the Science of Infinity you have to understand JAPJI.

Yogi Bhajan, founder of Kundalini Yoga in the West

Wat ga je leren in het online jaartraject?

 • De innerlijke en uiterlijke betekenis van de Japji Sahib, pauri voor pauri, regel voor regel, woord voor woord, zodat je precies weet wat je zegt en hoe jij je innerlijk met de Japji kunt verbinden.
 • De effecten van de pauris beschreven door meesters als Yogi Bhajan en Osho aangevuld met ervaringen van 100-en Japji Sahib experts. 
 • Aanwijzingen voor de juiste uitspraak van de woorden, de pauzes in de zinnen en het effect van recitatie op verschillende delen van je gehemelte.
 • De geheime wetenschap van Naad Yoga die zelfs Yogi Bhajan niet deelde met zijn studenten maar die ik leerde van een belangrijke Sikh wetenschapper. 
 • Hoe je door de juiste kriyas en meditaties je lichaam in een ontvankelijke staat kunt brengen voor de essentie van de pauri's van de Japji.
 • Hoe je je lichaam als klankast kunt gebruiken voor het maken van geluid en zo uiteindelijke je eigen perfect op jouw energetische lichamen afgestelde versie van de Japji kunt maken.
 • 40 innerlijke reizen met behulp van Kundalini Yoga, meditatie, mantra, mudra en pranayama die je helpen nog verder spiritueel te ontwaken. 
 • Hoe je dankzij de Shabd Guru je spirituele ontwikkeling kunt verfijnen en moeitelozer kunt maken (want er is een leven NA Kundalini Yoga). 
 • Hoe je je meer en meer kunt luisteren naar je ziel en jezelf zo af te stemmen dat het leven voor jou gaat werken in plaats van jij voor het leven (dit is een vergevorderde spirituele staat waar Yogi Bhajan het vaak over heeft in zijn Teachings)
 • Een diepere verbinding krijgen met de wortels en grondleggers van de Kundalini Yoga zoals onderwezen door Yogi Bhajan door dieper in de traditie door te dringen (en hoe dieper je wortels hoe groter je spirituele ontwikkeliing). 
 • Specifieke kriyas en meditaties uit Naad Yoga om je stembereik te vergroten en je chakras verder te openen.
 • Een diepere band met Guru Nanak en de enorme bescherming en inspiratie die vanuit deze relatie komt. 
 • Hoe je intense Jappa beoefening kunt gebruiken als spirituele katalysator voor shifts in je bewustzijn.
 • En nog veel en veel meer... 


kundalini yoga yogi bhajan

Japji introduces you to yourself

Yogi Bhajan

Waarom dit jaarprogramma?

Stilstand is achteruitgang.


Het spirituele proces is een proces van groei. Als we stoppen met groeien brengt de zwaartekracht in de vorm van het dagelijkse leven onze vibratie omlaag en verliezen we ons contact met het Hogere Bewustzijn.


Het spirituele pad vraagt continue input van haar 3 belangrijke pijlers: Guru, Sanghat en Dharma.


Dit online programma geeft je al deze 3 pijlers.


Voor 40 maanden is de Japji Sahib (en daarmee Guru Nanak) je Guru. Guru Nanak is al meer dan 15 jaar mijn persoonlijke leraar en er is geen leraar die meer compassie en wijsheid heeft dan hij. Hij brengt enorme zachtheid in je hartchakra en brengt je op subtiele wijze wijsheid bij. 


Door 40 maanden met elkaar intensief op pad te gaan zijn wij een Sanghat. 2 keer per maand spreken we online af en er zijn 2 mogelijkheden per jaar om elkaar ook LIVE te treffen. Hierdoor hoeven wij dit pad niet alleen te lopen (sterker nog, het spirituele pad alleen lopen is de grootste vergissing die er is. We hebben allemaal support en spiegels nodig.)


De Dharma zijn de Teachings, levensprincipes en de verschillende Kundalini Yoga practices die ons concreet gaan ondersteunen en uitdagen om het geleerde in praktijk te brengen. Er is niks meer stuitender dan alleen over spiritualiteit te praten en niet te beoefenen of praktisch in het leven te brengen. 


Spiritualiteit gaat onze Westerse samenleving redden van haar overdreven focus op het individu en korte termijn behoefte bevrediging.


Spiritualiteit zorgt ervoor dat we verbonden blijven met het geheel en beslissingen nemen die het geheel dienen en niet alleen onszelf. 


Helpend op het spirituele pad is commitment. Commitment aan de beste versie van jezelf. Spiritualiteit praktisch beoefenen (lees in dit programma Japji reciteren en bestuderen en Kundalini Yoga beoefenen) zorgt ervoor dat je verbonden blijft bij jezelf en vergroot je commitment. 


De periode van 40 maanden is meer dan 1000 dagen. En het duurt 1000 dagen om iets te meesteren. De Japji is het begin van onze spirituele traditie. De fundering. Als je deze fundering hebt zal de rest van je spirituele pad zich moeitelozer ontvouwen. 


Maar bovenal faciliteren wij dit programma omdat het je de mogelijkheid geeft om spiritueel te verdiepen in de Shabd Guru en de Teachings van Kundalini Yoga. Dit is zo ondersteunend geweest voor mij dat ik niet anders kan dan mijn ervaring met jou delen. 


De Japji reciteren zorgt ervoor dat je bij je Ware Zelf komt. De Authentieke Jij. Daar is er maar een van! Ik ben benieuwd naar jou!


Sat nam

prayer pose kundalini yoga

"Japji is one thing. that if a a most illiterate dumb person reads and understands it, he becomes the wisest. Forty steps, that's it. There's nothing in the planet which has not been discussed and there is no fascination of man that has not been discussed and answered."

Yogi Bhajan

Wat zijn de thema's van de Japji Sahib

 • De roeping van onze ziel naar Hoger Bewustzijn die diep in ons lichaam verscholen ligt
 • De relatie tussen onze eigen wil en de Universele Wil en hoe we hierin de juiste afstemming vinden
 • De 40 stappen naar volledige zelf-realisatie en het belang van geen stappen overslaan om de aardse en spirituele realiteit in balans te brengen
 • Hoe je je ego tot rust kunt brengen door zelf-inzicht en practice
 • De vele paden naar Verlichting en dat niemand kan claimen "het pad" te kennen (ook al zegt die dat nog zo overtuigend)
 • De blessing van het lopen van een spiritueel pad (en wat je moet doen om de blessing te krijgen van het Universum)
 • Hoe, wat, en waar kun je het best mediteren voor Zelf-Realisatie (met specifieke instructies van Guru Nanak voor het exacte tijdstip voor meditatie)
 • Hoe het Woord van de Guru de Naad van het Eeuwige Geluid is en hoe je jezelf hierop kunt afstemmen en intunen
 • Hoe meditatief chanten je naar Hoger Bewustzijn brengt (waarbij Kundalini Yoga voorbereidende oefeningen zijn tot meditatief chanten)
 • Het verschil tussen lege ineffectieve rituelen en werkelijke effectieve rituelen 
 • Het concept van "Nadar" oftewel spontane gratie en het belang van gezonde nederigheid als de Kundalini omhoog komt en je spirituele krachten toenemen
 • Hoe je diep kunt luisteren en hoe diep luisteren uitwerkt op je Sushumna (en waarom ieder mens iedere dag een moment van diep luisteren moet inlassen)
 • Hoe door diep luisteren alle kennis van de wereld naar je toe komt in plaats van dat je alles achter na moet rennen (dit is wellicht het beste advies van Guru Nanak in deze tijden van informatie overload)
 • Welke powers je krijgt (naar je toe komen) als je diep luistert waaronder alle geheimen van yoga en de werkingen van je subtiele energetische lichamen
 • Hoe door diep luisteren je karma van je afvalt en je de Waarheid gaat zien
 • Hoe je steeds meer kwaliteiten van de Oneindigheid in je eigen bewustzijn krijgt door dieper en dieper te mediteren
 • Waarom diep luisteren alleen niet genoeg is maar hoe je jezelf door je innerlijke attitude aan te passen in overeenstemming kunt brengen met de frequentie van de Oneindigheid
 • Hoe je je Buddhi Mind kunt ontwaken door overgave van je ego aan de Oneindigheid
 • Hoe overgave leidt tot het vinden van jouw pad in het leven en hoe je jezelf veel meer kunt laten leiden en zo moeitelozer door het leven gaat. 
 • Hoe door jouw commitment en toewijding je tot 7 generaties terug en 7 generaties vooruit kunt bevrijden van karma 
 • Hoe het Universum uit creatieve kracht bestaat en hoe jij jezelf volledig kunt transformeren in de persoon die jezelf kiest te zijn (hier gaan we ook verder in op de 5 elementen).
 • Hoe je de Oneindigheid kunt behagen en waarom dit de meest slimme strategie is voor een succesvol en voldaan leven
 • Waarom er in ieder van ons zowel een heilige als een dief zit en hoe we met deze polariteit om kunnen gaan (en hoe we deze tantrische polariteit kunnen gebruiken voor Zelf-Realisatie
 • Hoe de Naam de oorsprong van alle wijsheid is en hoe je deze wijsheid meer en meer in je leven kunt toelaten
 • Hoe je jezelf kunt bevrijden van oude schuldgevoelens en "fouten" van het verleden (een onmisbare stap naar Verlichting)
 • De belangrijkste meditatie volgens Guru Nanak om jezelf te initieren in het Hogere Bewustzijn
 • Hoe je het Onbegrijpelijk toch kunt begrijpen door het te gaan ERVAREN
 • Hoe je "surat" intuïtief bewustzijn kunt ontwikkelen en daardoor de Realiteit werkelijk leert te begrjipen (wat je door boeken lezen nooit zult bereiken)
 • Hoe je door Naam Simran de deur kunt open zetten om de "Goddelijke" vibrate te voelen
 • De werkelijke wetten van voorspoed en hoe je er zelf voor kunt zorgen dat voorspoed in je leven komt
 • Hoe groot de Oneindigheid werkelijk is (en hoe dom het is om daarover te praten)
 • Waar de plek in je eigen lichaam zit die de toegang geeft tot Hoger Bewustzijn en hoe dit Hogere Bewustzijn werkt
 • Wat het werkelijke yogische pad is zoals beschreven door Guru Nanak
 • Specifieke instructies van Guru Nanak aan yogis die we ook nu nog mogen opvolgen
 • Hoe je de Oneindigheid het best kunt benaderen
 • De Big Bang theorie van Guru Nanak bijna 500 jaar voordat de Westerse Wetenschap deze theorie ontdekte.
 • Het belang van "Gurkirpa" de gratie van de Guru voor eenheidsbewustzijn (in constrast met de Siddhis)
 • Waar onze spirituele kracht vandaan komt
 • The 5 dimensies van de Realiteit en hoe we deze dimensies kunnen herkennen in ons meditatieve bewustzijn
 • Hoe karma werkt en hoe we dichter bij de Oneindigheid kunnen komen door de wetten van Dharma te volgen
 • De vele dimensies van "Gian" spirituele wijsheid en hoe je daarmee je karma oplost
 • Op welke manier spirituele kracht door practice blijft toenemen en hoe je tot spirituele perfectie komt
 • In welke dimensies van onze realiteit de grote spirituele krijgers en avatars verblijven
 • In welke dimensie alle geheimen van het leven worden ontsloten en hoe Guru Nanak dit zelf heeft ervaren en hoe de Japji een expressie van zijn "Nirvakalpa Samadhi" is (de hoogste eenwoording door meditatie).
 • Hoe je door reciteren van de Japji (en al haar voorbereidende practices zoals Kundalini Yoga en de Yamas en Niyamas) de pijnappelklier gaat secreten en zo je bewustzijn groeit. 
 • Wat er precies voor nodig is en wat er van ons gevraagd wordt op ons pad van Zelf-Verwezenlijking en de positieve effecten dat op ons en onze geliefden heeft. 
kundalini yoga yogi bhajan

"That is why we believe the Word is the most powerful thing. That is why we believe in the Word, we worship the Word, the concept of the Word to us is the concept of God. Sing sweet songs, sing songs of higher consciousness that you call hymns, sing the song of the Guru that we call it Gurbani. Because that will cleanse your mind and heart. That will bring you the concept of a divine person. That will bring you the concept of higher consciousness, your words."

Yogi Bhajan

Wat krijg je in het online Japji Sahib Meesterschap programma?

40 keer een online Masterclass

 • Iedere maand (40 keer in totaal) een nieuwe online Masterclass van ongeveer 1-2 uur waarin een pauri van de Japji wordt uitgelegd, de Kundalini Yoga Teachings worden gedeeld en waarin we specifieke kriyas en meditaties doen
 • 40 keer een unieke Kundalini Yoga Challenge specifiek voor een Pauri uit de Japji

  Iedere maand (12 keer in totaal) een 11, 22 of 40-daagse Kundalini Yoga challenge specifiek voor het lichtlichaam waar we die maand mee bezig zijn

  80 keer groepscoaching

  Twee keer per maand (dus 80 keer in totaal) groepscoaching van 1,5 uur waarin we het thema verdiepen en waarin we de pauri en de teachings bespreken en waarin je je persoonlijke proces met de Japji kunt delen

  Eén keer in de ochtend en één keer in de avond zodat iedereen er in ieder geval 1 keer bij kan zijn. De sessies worden altijd opgenomen en je kan ze terugkijken als je er niet bij kan zijn.

  2024

  Donderdagochtend van 09.00 tot 10.30: 11/4, 2/5, 6/6, 4/7, 8/8, 5/9, 3/10, 14/11, 5/12

  Donderdagavond van 19.30 tot 21.00: 25/4, 23/5, 27/6, 25/7, 22/8, 26/9, 24/10, 28/11, 19/12

  2025 (wordt halverwege 2024 bekend gemaakt)

  Donderdagochtend van 09.00 tot 10.30:

  Donderdagochtend van 19.30 tot 21.00: 

  2026 (wordt halverwege 2025 bekend gemaakt)

  2027 (wordt halverwege 2026 bekend gemaakt)

  Besloten Groep

  Besloten groep waarin je vragen kunt stellen, elkaar bij de les kunt houden, en inspiratie en ervaringen kunt delen

  Masterclasses van internationale gastdocenten

 • losse extra masterclasses (tussen de 2 en 4 per jaar) met gastdocenten die gespecialiseerd zijn in Naad Yoga, de Shabd Guru en de Japji (ik ga proberen de beste leraren te vinden, denk hier aan Matamandir Singh, Prof. Surinder Singh, Amandeep Singh - dit zijn engelstalige docenten maar ik zal vertalen indien dat nodig is) 
 • Ek Ong Kar symbool van Guru Nanak

  Bonus 1: een jaarlijks 60 minuten persoonlijk consult met Guru Gian (Jasper)
  t.w.v. €150

  De japji zal veel losmaken. En in dit persoonlijk consult gebruiken we de numerologie en de pauris van de Japji om tot inzicht en actie te komen. Het is in deze sessie ook mogelijk om een persoonlijke Hukam te krijgen uit de Siri Guru Granth Sahib. De sessies kunenn via Zoom of bij Guru Gian thuis. 

  [Optioneel] Bonus 2: gratis toegang tot de Mahan Jaap Mul Mantra
  t.w.v. €297

  We gaan een 2 of 3 daagse Jappa doen van de Mul Mantra (11.000 keer recitatie). Deelname is niet verplicht maar wordt wel sterk aangeraden. Exacte locatie en datum wordt nog bekend gemaakt. Waarschijnlijk voorjaar 2024. Deelname is gratis maar je moet zelf accommodatie regelen. 

  [Optioneel] Bonus 3: Bezoek aan Dukh Bhanjan in London

  Ieder jaar organiseert Prof. Surinder Singh van de Raj Academy in London een nacht van heling in de Gurdwara van Southall (London) in Engeland. Als die doorgaat (hij ging een aantal jaar niet door vanwege Corona) dan kun je onder mijn begeleiding mee naar London. Ook hier dien je wel zelf accommodatie te regelen. Dit event met gratis toegang vindt meestal in het najaar plaats (zodra ik de datum weet voor 2023 krijg je die).

  guru-gian_jasper-kok_kundalini-yoga

  Mijn eigen proces met de Japji...

  Ik was al een aantal jaren met Kundalini Yoga bezig toen ik verhuisde van Maastricht naar Amsterdam. Maar dat was het. Ik was bezig met Kundalini Yoga maar ik voelde nog niet die hele sterke verbinding. Die kwam pas na mijn verhuizing naar Amsterdam in 2007.


  Mijn broer deed toen ook Kundalini Yoga en hij vertelde mij dat hij elke week woensdagochtend naar de ochtend sadhana ging om 04.30 in de Yoga Lifestyle studio op de Groenburgwal in Amsterdam. Hij nodigde mij uit om mee te gaan maar elke keer sliep ik door de wekker heen.


  Totdat hij mij op een dag uitdaagde om mee te doen met een 40 daagse ochtendsadhana. Ik voelde gelijk de roeping om het te doen en de volgende ochtend was ik aanwezig bij de ochtendsadhana.


  Ik moet zeggen dat ik de eerste keer behoorlijk onder de indruk was. Allemaal mensen in het wit met een tulband die eerst de Japji reciteerde, toen Kundalini Yoga deden en afsluiten met een uur lang mantra meditatie. 


  Al snel kreeg ik een boekje in de hand gedrukt en probeerde ik mee te doen. Dat viel niet mee. En om het nog erger te maken probeerde ik de vertaling mee te lezen.


  Dat beviel mij al helemaal niet. Ik had het gevoel alsof ik terug in de kerk was.


  Maar goed ik was de challenge aan gegaan dus ik ging door. Na een paar weken zat ik helemaal in de sadhana.


  Ik kwam er steeds dieper in en tijdens een van de meditaties ging ik zo diep en voelde ik dat dit mijn pad is. 


  Het heilige vuur was aan en mijn commitment groeide met de dag.


  Maar daar was nog steeds die Japji waar ik niet goed van wist wat ik er mee moest. 


  Aan het eind van de 40 dagen challenge kon ik de Japji al aardig meelezen en zo waar mijn allergrootste weerstand verdween.


  Na de 40 dagen ging ik door met de sadhana en dus ook met de Japji. De klanken van de Japji voelde steeds beter en lichter aan en ook de teksten kon ik meer omarmen. Ze waren me echt nog te religieus maar ik kon steeds beter door te tekst heen kijken en lezen en voelen wat er werd bedoeld.


  Steeds vaker ging ik ook gedurende dag in de Japji kijken. Wat staat er nu precies? Wat wordt er bedoeld?


  Elke dag deed ik de Japji. En na 1000 dagen Japji (ik was toen op reis in India) voelde ik het. Ik blijf dit mijn hele leven doen. 


  De Japji ging steeds lekkerder en op een gegeven moment had ik het boekje niet meer nodig en kon ik hem mee chanten op de muziek.


  De Japji begon steeds intenser in mij te leven. Op momenten dat ik een belangrijke beslissing moest nemen was daar in de ochtend altijd de Japji.


  En soms waren er dan van die dagen dat bepaalde passages van de Japji heel duidelijk naar voren kwamen. Alsof ze me toe riepen: "lees mij, dit moet je doen."


  Mijn belangrijkste ervaring was met de 28e pauri: aee panthee sagal jamathee man jetai jagjeet.


  "Kom yogi, wordt een met de broederschap van mensen. Overwin je geest en overwin de wereld."


  Die passage werd mijn gids. Ik begon heel hard te werken aan het overwinnen van de negativiteit en beperkende gedachtes in mijn geest. Ik coachte mijzelf s ochtends, s middags en s avonds. 


  En langzaam overwon ik mijn Mind en werd mijn pad steeds helderder. De juiste mensen en ervaringen kwamen op mijn pad. Ik durfde steeds meer te gaan staan voor wat ik voelde en waar ik in geloofde. 


  De Japji kwam steeds makkelijker. En toen op een dag besloot ik hem zonder tekst te doen. Na een paar dagen zat hij er in. Ik kan hem uit mijn hoofd reciteren.


  De Japji is onderdeel van mij geworden.


  Ik hoef maar te denken aan de Japji en mijn Kundalini wordt wakker en mijn hart springt open. 


  De Japji is het belangrijkste onderdeel van mijn sadhana geworden.


  Vaak trek ik een Hukam uit de Japji ter inspiratie van mijn trainingen en opleidingen. 


  En soms gewoon om de ondersteuning van Guru Nanak te voelen. 


  Ondertussen ben ik volledig zelfstandig geworden in de Kundalini Yoga.


  Met een eigen lerarenopleiding.


  Maar altijd voel ik de ondersteuning vanuit de Kundalini Yoga & Sikh Guru lineage. 


  En die lineage inspireert mij om elke keer weer meer te delen.


  Want deze Teachings zijn er om te delen.


  Maar nooit was ik concreet bezig met een Japji cursus.


  Tot dat ik eind 2022 van verschillende kanten de uitnodiging voelde om dit te gaan geven. 


  En die uitnodiging heeft er voor gezorgd dat nu deze Japji cursus aan het ontstaan is. 


  Er komt ontzettend veel inspiratie vrij.


  Alsof het allemaal precies zo de bedoeling is.


  En van Guru Nanak heb ik geleerd zeg Geen Nee tegen de Ene.


  Oftewel, als het de bedoeling is. Wees humble, buig en neem de uitdaging aan. 


  Ik kijk er naar uit om jullie nog dieper mee te nemen in de wondere wereld van de Japji, een van de grootste yogische geschriften die er zijn gemaakt.


  Aangevuld met Kundalini Yoga wat de culminatie is van meer dan 5000 jaar Indiase yogische beoefening.


  In dankbaarheid naar al die Groten die mij voor zijn gegaan aanvaard ik deze challenge en ik hoop van harte dat jij met ons meedoet.


  Sat nam,

  Guru Gian

  Dit is wat anderen zeggen over Guru Gian (Jasper)

  Wat is de investering van dit Online Jaarprogramma?

  Normale Prijs is €1444 per jaar.


  Maar nu mag je meedoen voor vroegboekprijs van €999 per jaar of €2497 als je je voor het hele 40 maanden programma committeert (je bespaart dan meer dan€1000)

  Dit zijn je keuzes

  Japji Sahib Meesterschap Programma

  Limited

  Deelname voor een jaar

  (jaarlijks verlengbaar)

  1444,-
  999,-

  Per Jaar

  12 x Masterclass

  12 x Kundalini Yoga & Meditatie sadhana

  24 groepscoachings

  Besloten groep

  Internationale masterclasses door gastdocenten

  1 x Persoonlijk consult

  1 x Mahan Jaap (optioneel)

  1 x Dukh Bhanjan (optioneel)  Limited

  Deelname hele programma (40 maanden)

  3333,-
  2497,-
  Voor 40 maanden
  40x Masterclass

  40 x Kundalini Yoga & Meditatie sadhana

  80 groepscoachings

  Besloten groep

  Internationale masterclasses door gastdocenten

  3 x Persoonlijk consult

  3 x Mahan Jaap (optioneel)

  3 x Dukh Bhanjan (optioneel)  Lees hier nog wat ervaringen van deelnemers andere online programma's

  "een enorme verrijking"
  Het 365 dagen kundalini yoga meesterschap is voor mij een enorme verrijking geweest. Jasper weet als geen ander op een duidelijke boeiende manier te vertellen over de 10 energetische lichtlichamen. Het programma heeft mij geholpen om nog meer commitment te voelen met de kundalini yoga. De numerologie heeft mij inzicht en vertrouwen gegeven in mijzelf en het leven. Ondanks dat het een onlineprogramma is voel je de verbinding met de groep. Ik vind het heel jammer dat het jaar zo snel voorbij is gegaan.( Gelukkig hou ik toegang tot alle informatie zodat ik altijd weer kan kijken want het is zoveel dat je niet alles kan onthouden). Sat Nam. 
  Irina over 365 dagen Meesterschap
  "iedereen moet deze opleiding doen!"

  Toen Guru Gian deze opleiding aanbod had ik net mijn opleiding tot Kundalini Yoga Teacher

  afgerond.

  Hoewel dit een zeer uitgebreide opleiding was miste ik toch nog meer theorie en achtergrond

  informatie over de Kundalini Yoga en de geschiedenis hiervan.

  Als beginnende Yogi kan je overweldigd worden door alle informatie en weet je niet goed waar je

  moet beginnen.

  Dus toen dit programma voorbij kwam twijfelde ik geen moment en heb me direct aangemeld.

  Met dit programma heb ik me per maand (ieder maand een nieuw lichtlichaam)veel meer kunnen

  verdiepen in de 10 energetische lichamen en tegelijkertijd dit ook zelf kunnen ervaren.

  Door de hele maand met 1 lichaam bezig te zijn door middel van challenges met kriyas en meditaties ga je echt dingen doorvoelen.

  De masterclasses van Jasper waren altijd interessant, goed en duidelijk uitgelegd en een duidelijke structuur.

  Via Zoom was er 2x per maand een online groepscoaching wat een welkome aanvulling op de masterclass was om met elkaar gemotiveerd te blijven en je ervaringen te delen.

  365 dagen Kundalini Meesterschap was/is zeker een inspiratie voor mijn lessen waarin ik het

  geleerde ook gelijk in de praktijk kon brengen.

  De masterclasses gaven mij zoveel meer inzicht in het ontstaan van de Kundalini Yoga en zijn traditie dat ik nu ook goed voorbereid op reis kan gaan naar India om deze historische plaatsen te gaan bezoeken en nu ook echt weet wat er zich afgespeeld heeft.

  Eigenlijk zou iedereen die geïnteresseerd is in Kundalini Yoga deze opleiding moeten volgen om meer feeling met de geschiedenis te krijgen maar ook om de 10 lichamen beter te begrijpen.

  Ik zou hem zelf graag ook nog een keer willen doen al is het alleen maar om alles nog eens te ervaren en om in contact te blijven met die leuke gelijkgestemde mensen. ��

  Petra over 365 dagen Meesterschap
  "bijna vleugels!"
  Meer yoga en vooral veel achtergrond over hoe Kundalini yoga werkt en zelfs beknopte Philosophie en geschiedenis. Eigenlijk veel meer yoga, mijn eigen ochtend yoga was 1:15 en sinds het Meesterschap is het2,5 uur! Ja het was een uitdaging naast werk met zakenreis, of toen de schilders 10 dagen ‘s morgens om 7 uur begonnen, heb ik de wekker vroeger gezet. En weet je, het ging! Meer noch, ik was apetrots op mezelf dat ik het voor mekaar  gekregen had. Het gaf me bijna vleugels overdag. De uitwerking is verbazingwekkend, meer gefocusseerd, efficiënter en structuren worden duidelijk. Met een grotere mildheid naar mezelf en anderen toe bewogen. Eigenlijk zou deze vorm voor iedereen toegankelijk moeten zijn, even bij jezelf zijn, de innerlijke rust ervaren zodat je geen lijdend voorwerp meer bent maar een leider van je leven.
   Voor mij gaat de reis verder, door de Meesterschap ben ik nu begonnen met de Kundalini Yoga Teacher Training.
  anonieme getuigenis
  Petra ter Woort over 365 dagen Meesterschap

  Veelgestelde Vragen

  • Vraag: Ik kan niet alles meedoen, is dat erg?

  Antwoord: Nee, dit programma is zo opgezet dat je het op je eigen tempo kan doen. Alles wordt opgenomen en je gaat naast Japji recitatie met name veel Kundalini yoga en meditatie doen. Dit kan allemaal op je eigen tijd en tempo en intensiteit. Ik geef altijd meerdere opties om het voor iedereen haalbaar te maken.


  • Wat is het verschil tussen jaarlijkse deelname en gelijk 40 maanden meedoen?

  Antwoord: Het belangrijkste verschil is je level van commitment en de prijs. Als je je in 1 keer inschrijft bespaar je bijna €1000. Je helpt mij ook als je je gelijk voor het hele programma committeert. Ik weet dat precies welke budgetten ik heb voor de gastdocenten en alle extra's die je krijgt. Bij inschrijving voor een jaar kun je aan het eind van het jaar beslissen om wel of niet door te gaan. 


  • Vraag: Heb ik na dit jaar nog toegang tot alle informatie en video's?

  Antwoord: Ja, je houdt na het jaar gewoon toegang tot de online omgeving.


  • Vraag: Ik heb nog niet zo veel ervaring met de Japji. Is dit wat voor mij?

  Antwoord: Ja juist wel. Na dit jaar snap je veel beter waar de Japji over gaat en wat de potentie ervan is.


  • Vraag: Ik heb al veel ervaring. Is dit nog interessant voor mij?

  Antwoord: Jazeker! Ik leer nog steeds ieder jaar bij en ik weet zeker dat je veel nieuws gaat leren. Daarnaast is het ook weer een moment om je onder te dompelen in de Teachings van de Kundalini Yoga. En doordat er veel interactie is blijf je er ook bij!


  • Vraag: Kan ik ook in delen betalen?

  Antwoord: Nee je kan voor dit programma niet in delen betalen. Ik heb het commitment nodig. Mocht je toch graag mee willen doen maar je kan het op dit moment niet allemaal tegelijk betalen neem dan even contact met mij op via contact@kundaliniyogaclub.nl Ik zal er dan alles aan doen om het voor jou mogelijk te maken. Ik vind namelijk dat geld geen reden mag zijn om niet spiritueel door te groeien (en tegelijkertijd zal ik ook kijken wat je vanuit je eigen verantwoordelijkheid zelf kunt bijdragen.)


  • Vraag: Hoe gaan de live events te werk?

  Antwoord: Er zijn 2 life events. Daarover krijg je later meer informatie. De live events zijn optioneel. Je hoeft ze dus niet bij te wonen. Wel ben je zelf verantwoordelijk voor accommodatie. 


  • Vraag: Kan je iets meer vertellen over de gastdocenten?

  Antwoord: Nee, daar ga ik begin 2023 mee bezig en blijft tot na de start van het programma een verrassing...

  Japji Sahib Meesterschap Programma

  Limited

  Deelname voor een jaar

  (jaarlijks verlengbaar)

  1444,-
  999,-

  Per Jaar

  12 x Masterclass

  12 x Kundalini Yoga & Meditatie sadhana

  24 groepscoachings

  Besloten groep

  Internationale masterclasses door gastdocenten

  1 x Persoonlijk consult

  1 x Mahan Jaap (optioneel)

  1 x Dukh Bhanjan (optioneel)  Limited

  Deelname hele programma (40 maanden)

  3333,-
  2497,-
  Voor 40 maanden
  40x Masterclass

  40 x Kundalini Yoga & Meditatie sadhana

  80 groepscoachings

  Besloten groep

  Internationale masterclasses door gastdocenten

  3 x Persoonlijk consult

  3 x Mahan Jaap (optioneel)

  3 x Dukh Bhanjan (optioneel)