chakra visuals op paarse achtergrond

Chakra Challenge - Start 25/9/22

Ervaar het leven in al zijn aspecten.

Leef zoals jij bent.

Chakra's, je hebt er ongetwijfeld al eens van gehoord. Zelfs als je geen yogi bent. Maar wat ze juist zijn en hoe ze werken, dat is voor velen nog een mysterie.


Letterlijk betekent chakra 'wiel' en is afkomstig uit het Sanskriet. 

Chakra's zijn energetische wielen die - als ze goed functioneren - hun volledige potentieel ontwikkelen en de energie in je lichaam goed laten doorstromen. Ze zijn de kruispunten waar mannelijke en vrouwelijke energie elkaar kruisen. Elk wiel is met elkaar verbonden en geven energie aan elkaar door. Die totale stroom ken je misschien beter als levensenergie of Kundalini. Niet raar dus dat we in Kundalini Yoga veel aandacht besteden aan chakra's. 


Er valt zoveel over chakra's te vertellen! Zoveel over en van te leren. 


In deze Chakra Challenge geven we jou een goeie basis mee zodat het niets fictiefs blijft. Maar dat ze jou kunnen helpen je leven te leiden zoals jij bent. Een echt volwaardig en compleet leven zonder aarzelingen, schroom of wantrouwen maar in volle overgave. 

Deze 8-daagse challenge is kost slechts €1,- per dag (€8,- in totaal) en wordt begeleid door een echte chakra expert: Laura Nidhan.

Laura Nidhan - chakra expert

Niemand had 36 jaar geleden gedacht dat Laura de yogi en teacher zou worden die ze nu is. Zo gaat dat, zeker in kleine dorpjes. Ze komt uit een 'normaal' gezin en zag de wereld net iets anders dan de rest van haar familie. Laura voelde zich soms wat beperkt gehouden in sommige van haar kwaliteiten en ervaringen. Er was geen of weinig ruimte voor emoties en ook haar vermogen om met andere entiteiten en sferen te communiceren werd niet erkend.

Na een heel erg succesvolle carrière in de reclamesector kwam ze zichzelf tegen zoals dat dan heet. Ook al had ze alles (succesvol, goeie baan, mooi inkomen,...) het was een donkere plek. Ze werkte zich uit de naad, was voortdurend op zoek naar bevestiging maar die kreeg ze niet. 


Maar hoe donker het ook mocht zijn; ze vond steeds weer dat lichtpuntje. 

Op haar 17e begon ze met Kundalini yoga en meditatie. Ze vond er levensenergie én rust.

Nadien verdiepte ze zich met veel passie in de spirituele en persoonlijke ontwikkeling. Er zijn weinig boeken, podcasts, films, docu's of wat dan ook over yoga, liefdevol leiderschap, energetische therapie, sjamanisme of wat dan ook dat ze niet gelezen, beluisterd of bekeken heeft :-) Ze ging het steeds meer voelen: die ster, dat licht, in zichzelf.Zelf ziet ze het alsof ze opnieuw geboren werd. 


Alle kennis, levenservaring die ze de voorbije 20 jaar opdeed, deelt ze graag met jou. Zo kan ook jij leren hoe de chakra's je hierbij kunnen helpen. En hoe jij jouw leven tot zijn volledige potentieel kan laten ontwikkelen!

Waarom zou je meedoen met deze challenge?

Je leert alle chakra's kennen

In totaal zijn er 8 chakra's en die worden elk apart uitgelegd en toegelicht.

Elk chakra geeft zijn geheimen prijs

Je gaat je verdiepen in elk chakra; wat is de functie, hoe kan je weten of die 'goed functioneert' en wat kan je doen om elk chakra te stimuleren.

Oefeningen en opdrachten om elke chakra te stimuleren

Bij elk chakra hoort een bijhoren opdracht of oefening, deze wordt elke dag aan de hand van een mail en video uitgelegd. Zo kan je in jouw eigen plekje aan de slag.

In 8 dagen een grondige basis

De volledige challenge bestaat uit 8 dagen: elke dag krijg je nieuwe informatie en opdrachten. Dat zorgt voor een grondige basiskennis. En waarschijnlijk ben je dan zo geïnspireerd dat je er nog meer over wil te weten komen :-)

Krijg inzicht in waar je blokkades zitten

Symptoombestrijding is geen goed idee. Je moet te weten zien te komen wat de oorzaak is. Hoe kan je herkennen of er ergens een disbalans zit in je energiestroom en chakra's? Als die blokkades duidelijk zijn kan je beginnen aan het helingsproces.

Ervaar wat het is om de levensenergie te voelen stromen in je hele lichaam

Ga aan de slag met de opdrachten, maak de connectie met jezelf en zo gaat je energie weer stromen zoals het hoort. En dat zal je waarnemen!

Laura, chakra expert, aan het woord

Laura vertelt je wat je van de challenge kan verwachten en waarom je mee moet doen. 

Hoe werkt deze chakra challenge? 

  • De challenge bevindt zich in de Kundalini Yoga Club (https://leden.kundaliniyogaclub.com). Hoe je bij de Kundalini Yoga Club komt, kun je lezen in de e-mail die je direct na aanmelding ontvangt.
  • In de Club vind je een welkom video met meer uitleg over de challenge. 
  • Er zijn 2 live sessies: zondag 25/9/22 om 19u en zondag 2/10/2022 om 19u. Zo komen we samen voor de challenge start en sluiten we ook samen af. 
  • Elke dag krijg je een mailtje met een video die je uitleg geeft over het chakra van die dag én een opdracht meegeeft.
  • Tijdens de chakra challenge word je uitgenodigd om elke dag jouw ervaringen in een gesloten groep te delen. Zo ervaar je het groepsgevoel, je bent niet alleen! 
  • De challenge kost slechts €1,-/dag (€8,- in totaal), een kleine prijs voor de kennis en ervaring die je te wachten staan... (50% discount for Kundalini Yoga Club Member)

Ja, ik wil de kracht van de chakra's ervaren en doe mee met de challenge.